Jordi Cruz és un dels grans noms del món de la gastronomia. El xef de Manresa és un dels grans referents de la cuina i les estrelles Michelin que ha aconseguit en els seus tres restaurants –l’ABaC, l’Atempo i l’Angle– ho avalen. Tot i ser molt conegut pel seu paper com a membre del jurat del programa MasterChef i amb la recent notícia fa unes setmanes del naixement del seu segon fill, el cuiner català continua sent un referent per als futurs xefs d’arreu del món. En una entrevista al Versió Estiu de RAC1 amb Pere Mas ha parlat sobre el seu personatge a MasterChef, la paternitat i la situació de la restauració actual.
Què tal està portant la segona paternitat?
Més enllà dels aspectes professionals, Jordi Cruz està passant un estiu d’allò més dolç. Fa unes setmanes anunciava el naixement del petit Nico, el segon fill de la parella i el nou germanet del Noah, el seu primer bebè amb Rebecca Lima. Com està portant aquesta segona paternitat? “Com puc ser jo tan cabroncete i tenir uns nens tan bons? El primer (Noah), una passada, bo, guapo, simpàtic… I el Nico s’assembla a mi, però és bo com el primer”, explica.

Recuperant l’expressió del xef, han volgut abordar un aspecte o una idea que es considera sobre ell. Fins a quin punt es manté el personatge que es veu al programa de cuina? Doncs bé, ell explica que se’n riu de l’estereotip. “Si m’emprenyo puc ser fins i tot més, però no m’emprenyo mai. Soc una persona bastant equilibrada. Evito fer-ho perquè el meu pare tenia molt caràcter i no vull, per tant, no m’hi reflecteixo. Només en ser tiquismiquis. Si no ho fos no tindria tres estrelles Michelin. Però amb el primer que soc més dur és amb mi mateix, si el plat no es fa bé, és una merda”, declara.
El seu futur a ‘MasterChef’
Després de tretze anys al capdavant del concurs ha valorat l’opció de plegar? Cruz explica que ja formen part de la casa i que “seria estrany deixar-ho”. “Fa poquet només mirava pels altres, que tothom estigui content. I com ja portem tants anys, els tres jurats som molt de la casa, si algú plegués semblaria que s’estigués a punta d’acabar el món. Mentre hi estiguem ho farem durar. Tinc una família de la tele que em sabria greu ser un problema. Vaig tirant milles fins que el cos em digui prou”, explica.
Les dificultats del món de la restauració
Malgrat que molts l’identifiquen abans pel seu paper com a membre del jurat del talent culinari MasterChef, el xef català és un dels grans exponents de la restauració de Catalunya. En aquesta conversa en el programa radiofònic d’aquesta setmana, Cruz ha avaluat com és la situació actual de la restauració catalana, sobretot pel que fa a l’organització del seu equip i les jornades laborals. “Tractem molt bé la gent, fem 8 hores… Ens ha costat passar de les 14 a les 8 hores diàries, i, tot i això, la situació és molt volàtil”, confessa el xef.