Jordi Cruz i Arnau París conformen un tàndem culinari ben curiós. El xef d’estrella Michelin i el presentador “pim pam” del Cuines de TV3 van coincidir ara fa uns anys en un dels talents gastronòmics més exigents de la televisió, Masterchef. L’any 2021, París va aconseguir el preuat trofeu que l’acreditava com a vencedor del concurs de TVE i ara, instaurat com a un dels imprescindibles del format de cuina de la televisió catalana, s’ha retrobat amb Jordi Cruz per preparar una recepta.
El Cuines de TV3 és un espai per aprendre a preparar receptes de manera senzilla. La secció de l’Arnau incorpora els plats “fets en un pim pam”, per agilitzar el procés. Aquesta setmana ha començat la versió estiuenca on ha pogut compartir una estona de gastronomia i confidències amb Jordi Cruz, que ha parlat sobre el seu paper a Masterchef i la paternitat.

Jordi Cruz reflexiona sobre el seu futur al concurs de cuina
Més enllà de cuinar un plat a quatre mans i emplatar-lo de dues maneres ben diferents, la conversa entre jurat i guanyador ha donat molt joc. Jordi Cruz sembla que ha portat una faceta més seriosa i exigent dins el programa de La 1, però amb els anys s’ha anat afluixant. “En algun moment de la meva vida m’han dit que soc més nerviós i es pensen que tinc mal caràcter, però no. Em costa molt emprenyar-me, soc una persona molt tranquil·la”, explica el xef de Manresa.

El seu èxit es trasllada molt més enllà de la televisió, amb un reconegut restaurant com l’ABaC. Però es planteja tornar a dedicar-se només al seu local? “Amb el meu ABaC potser en tindria prou, no em caldria fer televisió, ni tenir cinc restaurants… Que tingués temps per estar amb el meu fill i la meva dona, poder no passaria res”, explica. Ara per ara, però, admet que es troba a l’expectativa de veure què passa i adaptar-se. Quan va començar a fer televisió, pensava que havia de mantenir una postura més dura i fins i tot el seu company d’escena ha recordat la seva relació a Masterchef. “Em poso seriós, abans pensava que havia d’exagerar-ho més, però es pot ser seriós sense ser tan chungo“.
La paternitat amb la seva parella Rebecca Lima
El passat cap de setmana la parella donava la benvinguda al seu segon fill, un nen anomenat Nico. I com porta la paternitat el xef català? Tal com ha explicat al programa, el seu fill és tot un aprenentatge. “M’està ensenyant ell més coses a mi, que jo a ell. De com està la vida, a donar importància a les coses que realment són importants, les petites”.
Ser pare és un gran canvi vital i admet que li ha fet sentir més respecte això, que no pas tenir tants restaurants. “Els restaurants són una cosa que van de mica en mica, ho controlo, però amb el nen no. Arriba un dia que et trobes amb una responsabilitat que et supera, que et fa por i alhora et fa somriure, que l’important ja no ets tu, sinó que és ell”, confessa somrient. El programa ha estat enregistrat abans del naixement de la segona criatura, però per les paraules del cuiner català, és evident que no pot estar més feliç de viure aquesta experiència.