El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Alfons Arús: “No soc milionari i em considero mal empresari”
  • CA

Alfons Arús estrena aquest dissabte una versió nova de l’exitós Aruser@s, el que l’ha fet tocar el cel televisiu des de la seva arribada a La Sexta. Pocs s’esperaven que el seu format aconseguís desbancar gegants com El Programa de Ana Rosa o Espejo Público, però ho ha fet. Com a premi, ara li permetran oferir una edició especial que ocuparà pràcticament tota la tarda del dissabte. Aquesta serà una de les poques opcions d’actualitat que es podran veure en aquella franja, ocupada per pel·lícules en la gran majoria de les cadenes. Per tal de promocionar-lo, ha concedit una entrevista a El Mundo en què fa repàs per la seva llarga carrera televisiva.

Tenint en compte que ha estat darrere de programes molt mediàtics, és fàcil pensar que deu tenir un munt de diners. Ell ho nega, però: “No soc milionari i, de fet, he de dir que em considero mal empresari perquè he deixat passar oportunitats que em podrien haver donat royalties. No he muntat productores com Gestmusic, la del Buenafuente o la de Pablo Motos… jo simplement m’he limitat a produir els meus programes. Puc dir-te que vaig regalar un format a Gestmusic a canvi de només unes capses de vi”.

Després de tants anys en antena, el barceloní s’ha fet un nom. No ha estat dels més premiats, per això, sobre el que reflexiona: “Mai no m’han agradat els premis, però és cert que ocupo un lloc bastant modest per la transcendència que té avui la televisió. No estic en el top, potser per culpa meva… Hi ha gent que quan engega temporada organitza una roda de premsa per parlar de les seves audiències, coses que jo mai no he fet”.

Alfons Arús critica el final de l'Arusitys - 8tv
Alfons Arús critica el final de l’Arusitys | 8tv

Alfons Arús explica per què mai no parla de política

En els seus programes intenta no parlar de política, una estratègia que creu que és encertada: “No en parlo per esgotament i fàstic, no per por. La política m’avorreix. Quan va començar el procés a Catalunya, el meu programa no parlava sobre el tema afortunadament. Aquest merder se’l van menjar els programes de política. Mai no m’ha interessat i per això mai no en parlo, perquè tampoc mai no se m’ha pressionat per fer-lo. Els meus programes no discriminen ningú per la seva ideologia i ningú no se sent ofès, el que crec que és un encert“.

No tot ha estat fàcil per a ell, tenint en compte que van tancar un dels seus programes perquè criticava massa els futbolistes. Al ataque va ser un dels pioners en mofar-se de l’elit del futbol: “Vam desdramatitzar el futbol i això amb el Barça a Catalunya era impossible! Els meus protectors radiofònics em van advertir que si em reia de Pujol, la Moreneta i el Barça acabaria palmant… La cadena va voler que deixés de fer Al ataque i em van passar a El Chou, que tenia menys gags i un humor més internacional. Ara bé, Al ataque encara tenia recorregut“.

Més notícies
L'estat de Camilo Blanes empitjora encara més - Europa Press
Empitjora l’estat del fill de Camilo Sesto després del microinfart cerebral
Notícia: Empitjora l’estat del fill de Camilo Sesto després del microinfart cerebral
Comparteix
Camilo Blanes continua ingressat, molt més prim i sense gana
Iñaki Urdangarin i Cristina de Borbó tornen a coincidir a Ginebra - Europa Press
Tercera trobada d’Iñaki Urdangarin i Cristina en menys d’un mes
Notícia: Tercera trobada d’Iñaki Urdangarin i Cristina en menys d’un mes
Comparteix
L'exparella estaria posant de la seva part per intentar calmar les coses abans de signar els papers del divorci
Victoria Federica, operada d'urgència - Europa Press
Victoria Federica, traslladada en ambulància i operada d’urgència
Notícia: Victoria Federica, traslladada en ambulància i operada d’urgència
Comparteix
La neboda de Felip VI s'ha sotmès a una intervenció per culpa d'una inflamació greu del peritoneu
Andreu Buenafuente parla dels avis a TV3
Andreu Buenafuente descobreix el passat anarquista de l’avi a TV3
Notícia: Andreu Buenafuente descobreix el passat anarquista de l’avi a TV3
Comparteix
Eloi Vila triomfa amb l’estrena de ‘Quanta guerra!’, programa que ha mostrat un Andreu Buenafuente molt emocionat

Comparteix

Icona de pantalla completa