El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Risto Mejide, indignat amb la Casa Reial: “Ens tracten d’imbècils”

Risto Mejide s’ha mostrat totalment indignat en el seu programa de Todo es mentira, l’espai de Cuatro en el que no dubta en compartir les seves reflexions amb els teleespectadors. Què li passava en aquesta ocasió al presentador català? Bàsicament, que no es creu l’exercici de transparència que ha fet la Casa Reial en compartir les presumptes finances de Felip VI. Segons l’informe que han fet públic aquesta setmana, el monarca espanyol tindria un patrimoni valorat en 2,6 milions d’euros i aquesta xifra no és gens creïble per a l’escriptor.

“A mi m’ofenen dues coses. La primera és que em tractin de més imbècil del que ja ho sóc, que sóc molt imbècil. La segona? Que tots estiguem aplaudint alhora l’exercici de transparència dels Borbons. Transparència és quan saps que no t’estan enganyant… Quan sospites que t’estàs enganyant, que ho fem i molt quan veiem aquesta xifra, doncs dir-li transparència em sembla un exercici una mica agosarat“, deia en directe.

El presentador no es creu que només tingui aquesta quantitat, que és una exageració per a la gent obrera però una misèria per a un rei. Risto té clar que han ocultat informació: “Després de 25 anys en els que aquest senyor no ha gastat ni un euro, de debò us creieu que només té 2,5 milions d’euros? És increïble i encara més si ho comparem amb les xifres de les altres monarquies europees. Elisabet II diu que té 500 milions, Albert de Mònaco 936 milions i el duc de Luxemburg 3.700 milions. Eh, però Felip només en té dos”.

Els col·laboradors de Todo es mentira tampoc no es creuen la xifra

Risto ha deixat clara la seva opinió i el seu escepticisme, el que comparteix amb la resta de tertulians del programa. Entre ells, destaca Verónica Fumanal i Javier Castro Villacañas. Ambdós s’han sumat a la crítica del presentador: “No entrarem a debatre sobre una cosa que és absolutament inversemblant“, deia ella.

Ell, mentrestant, recordava que sempre hi ha hagut una relació molt estreta entre els Borbons i l’Agència Tributària: “La seva història familiar demostra que han enganyat reiteradament a Hisenda”. Tampoc no ha agradat que no es comparteixi el patrimoni de Letícia o el de les filles, que també formen part de la Casa Reial. Transparència a la seva manera… i a mitges.

Risto, víctima d’un sabotatge el dia de Sant Jordi

El català va ser notícia el cap de setmana per culpa del malson que un detractor va fer-li viure durant el dia de Sant Jordi. Estava signant exemplars del seu nou llibre quan, de sobte, descobria a dins d’alguns llibres unes notes anònimes que contenien una greu acusació contra ell. Deien “Ella és molt madura per a la seva edat? O tu molt pedòfil per a la teva?”, tot fent referència al seu matrimoni amb la influencer barcelonina Laura Escanes, 22 anys més jove que ell. Des que van començar a sortir que els han criticat per la diferència d’edat, però han passat set anys i el comentari ja cansa.

És per això, precisament, que tots dos han denunciat a través de la xarxa social aquest atac cruel: “Després de tants anys gaudint d’aquest dia, patir un sabotatge per part d’un idiota no ens arruïnarà Sant Jordi. Set anys després, que haguem de continuar suportant aquests imbècils és per fer-s’ho mirar. És el dia dels lectors i amb ells penso celebrar el dia. I tu, a qui s’hagi pres aquestes molèsties, entenc que la ràbia, la mediocritat i l’enveja t’han portat a fer el ridícul d’aquesta manera. Em fas pena, sobretot per com de covard has demostrar ser. Us espero a la caseta. Feliç Sant Jordi”, escrivia el presentador”.

Risto rep un sabotatge durant Sant Jordi - Instagram
Risto rep un sabotatge durant Sant Jordi | Instagram

Un Risto que torna a estar a primera línia mediàtica, ara per la seva crítica cap a la Casa Reial. No creu que siguin certes les xifres que han publicat i, de fet, se sent ofès en adonar-se que realment es creuen que algú confiarà en elles.

Més notícies
Risto Mejide pateix un sabotatge el dia de Sant Jordi - Cuatro

Risto denuncia el sabotatge cruel que ha patit durant Sant Jordi

Notícia: Risto denuncia el sabotatge cruel que ha patit durant Sant Jordi
Comparteix
Un detractor del publicista català s'ha dedicat a col·locar insults contra ell en els llibres que havia de signar
Notícia: Risto denuncia el sabotatge cruel que ha patit durant Sant Jordi - Mobile
Laura Escanes obre un restaurant a Barcelona - Instagram

Laura Escanes obre un restaurant japonès a Barcelona

Notícia: Laura Escanes obre un restaurant japonès a Barcelona
Comparteix
La 'influencer' catalana es reinventa i prova sort en el món de la restauració
Notícia: Laura Escanes obre un restaurant japonès a Barcelona - Mobile
El rei Felip VI, durament criticat per Alessandro Lequio - Europa Press

Felip VI fa públic el seu patrimoni de més de 2,5 milions d’euros

Notícia: Felip VI fa públic el seu patrimoni de més de 2,5 milions d’euros
Comparteix
El monarca espanyol assegura que no té propietats al seu nom
Notícia: Felip VI fa públic el seu patrimoni de més de 2,5 milions d’euros - Mobile
El rei Felip VI, durament criticat per Alessandro Lequio - Europa Press

Crítica sense precedents contra Felip VI: “Li agrada amagar-se”

Notícia: Crítica sense precedents contra Felip VI: “Li agrada amagar-se”
Comparteix
Alessandro Lequio deixa clar que no té gaire simpatia cap al monarca, a qui acusa d'haver abandonat el pare
Notícia: Crítica sense precedents contra Felip VI: “Li agrada amagar-se” - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a abril 27, 2022 | 17:07
  Ricard abril 27, 2022 | 17:07
  Més indignant és essent barceloní, continuar essent annexionista a Espanya, continuar confiant en el redreçament per casualitat d'algun dia de l'estat espanyol i no ésser encara, tot i tenir-ne la possibilitat, independentista català. Els nostres connacionals no tenen cap excusa per empassar-se tot el què fan a Espanya, cap.
 2. Icona del comentari de: arvama a abril 27, 2022 | 21:37
  arvama abril 27, 2022 | 21:37
  Jo tampoc meucrec
 3. Icona del comentari de: JordiP a abril 27, 2022 | 23:54
  JordiP abril 27, 2022 | 23:54
  El tinent coronel Amadeo Martínez Inglés estima en més de 500 milions el cost anual de la monarquia espanyola. Sap de qué parla. Que jo sápiga, totes les despeses de la família i el seu entorn són assumides per diferents partides dels PPGGE i amagades en diversos Ministeris. Tot i així, algú es pot creure que Felip VI no ha gastat un duro dels seus emoluments en tota sa vida? I potser algú s'empassarà que no ha rebut cap comissioneta per cap assumptet comercial d'escopetes o espases (?) amb algun moro??? De casta le viene al galgo.
 4. Icona del comentari de: JordiP a abril 28, 2022 | 00:05
  JordiP abril 28, 2022 | 00:05
  Per cert, sobre la "transparència" d'una tal auditoria real: si només li entreguen l'informe al Felip, què coi de transparència és aquesta? Més aviat es tracta d'una auditoria interna. Seria transparent si es presentés al Congrés i es pogués debatre. Però ca, la borbonia no pot tolerar aixó. La proximitat de la presentació al Parlamento de l'auditoria sobre el desastre d'Annual dita "El Expediente Picasso" va provocar el cop d'Estat dictatorial del general Primo de Rivera i, indirectament, com a una mena de seqüel·la-vaivé del pèndul polític, l'adveniment de la II República i, una mica menys indirectament, la insurrecció militar del 1936 que, per malament organitzada i insuficientment seguida, va derivar en la cruenta Guerra Civil que va guanyar el sádic general Franco. I aixó, perque va tenir el suport físic i economic de les tres nacions fatxes de l'epoca: Alemania, Itàlia i Portiugal. Un èxit de la "política por otros medios" vista des de la meseta. Política que, sent la mateixa, ha parit ara la feliç idea de la falsa auditoria no controlable,
 5. Icona del comentari de: Republicà. a abril 28, 2022 | 09:54
  Republicà. abril 28, 2022 | 09:54
  Doncs té raó; que no hagim tret la pols a la guillotina i l'hagim emprada per fer neteja borbónica, demostra que ho som.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa