El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Elena Manresa rep el premi a l’investigació de la Fundació Banc Sabadell
  • CA

La professora de la Universitat de Nova York, Elena Manresa ha estat reconeguda amb el XXI Premi Fundació Banc Sabadell a la Investigació Econòmica pel seu treball en el camp de la microeconometria i, en particular, per la seva contribució a l’anàlisi de les dades de panel i la seva aplicació a l’estudi de les interaccions socials. Així doncs, gràcies a la seva feina, Manresa s’ha posicionat al capdavant de tots els candidats. De fet, el mateix jurat d’aquesta edició, presidit per Teresa Garcia-Milà Lloveras, ha destacat l’alt nivell de creativitat del treball de la Professora i la seva contribució al canvi en l’aproximació de com els economistes aplicats afronten l’anàlisi de noves bases de dades.

Aquest dimecres, la Fundació Banc Sabadell ha fet entrega del premi a l’investigació econòmica, un guardó que està reservat a grans investigadors que han creat projectes o treballat en iniciatives que han canviat les maneres de veure l’economia. A aquest equip se suma Elena Manresa qui va néixer als Estats Units, on encara exerceix de professora, i que ha aconseguit crear mètodes estadístics per poder entendre qüestions econòmiques a través de dades. “Em sento especialment orgullosa que amb aquest premi es posi en relleu el camp de l’econometria”, ha explicat Manresa, qui també ha destacat la feina “de tots els treballadors” que investiguen en aquest camp.

Una trajectòria dins l’economia

Elena Manresa Quirante va néixer a Saint Paul, Minnesota (USA) el 1982. El 2006 es va llicenciar en Matemàtiques per la Universitat Politècnica de Catalunya a Barcelona, i el 2014 va obtenir el doctorat en Economia pel Centre d’Estudis Monetaris i Financers (CEMFI) a Madrid. Des del 2017 és professora al departament d’economia de la New York University (NYU) i entre el 2014 i el 2017 va ser professora de la MIT Sloan Business School a Boston. A part, ha fet algunes publicacions en diferents revistes prestigioses del camp de l’economia, com per exemple Journal of Econometrics o Econometrica. De fet, d’aquesta última n’és editora associada igual que de Journal of Business & Economic Statistics (JBES).

Més notícies
Xavier Antich li dona el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes a Antònia Vicens
L’escriptora Antònia Vicens rep el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes
Notícia: L’escriptora Antònia Vicens rep el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes
Comparteix
Vicens anima a no defallir davant els tacats de l'estat espanyol contra el català
Núria Guiu, ballarina i coreògrafa / ACN
Lliurats els Premis Nacionals de Cultura 2022
Notícia: Lliurats els Premis Nacionals de Cultura 2022
Comparteix
Els guardons són la distinció cultural més important i s'atorguen anualment
El conseller delegat del Banc Sabadell, César González-Bueno / EP
El Banc Sabadell triplica els beneficis i redueix despeses gràcies a l’ERO
Notícia: El Banc Sabadell triplica els beneficis i redueix despeses gràcies a l’ERO
Comparteix
La filial britànica del banc aconsegueix beneficis i s'allunya de l'opció de venda
Nou ERO al Banc Sabadell
Notícia: Nou ERO al Banc Sabadell
Comparteix
L'empresa comunicarà l'impacte de l'expedient en una reunió que se celebrarà el pròxim 2 de setembre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa