Missing 'path' query parameter

El programa de Joc de cartes d’aquesta setmana ha buscat el millor menú del dia de Santa Coloma de Gramenet. El xef Marc Ribas ha visitat quatre establiments on el menjar casolà ha estat el gran protagonista. Taverna Gaudir, La Cuina de la Loli, El Perdut i Don Martín s’han enfrontat a les tensions, les crítiques i les exigències de quatre restauradors disposats a donar-ho tot per aconseguir la victòria. Les valoracions del presentador, però, han aconseguit canviar el resultat de manera sorprenent.

Joc de cartes busca el millor menú del dia a Santa Coloma de Gramenet | 3Cat
Joc de cartes busca el millor menú del dia a Santa Coloma de Gramenet | 3Cat

La Taverna Gaudir, un local on l’estètica ha superat el menjar

El Pol Santamaria és el primer restaurador que s’ha posat a prova davant el paladar dels seus rivals. La Taverna Gaudir, un local inspirat en el famós arquitecte Antoni Gaudí, és una “aposta pel comerç local i de proximitat”, tal com explica ell mateix.

La pasta de la Taverna Gaudir s'ha endut crítiques a Joc de Cartes | 3Cat
La pasta de la Taverna Gaudir s’ha endut crítiques a Joc de cartes | 3Cat

Dels platets que han pogut tastar, la pasta amb tomàquet i el tàrtar de salmó amb arròs caramel·litzat s’han endut la pitjor part. Sobre el primer plat, l’Albert del restaurant Don Martín ha filat prim. “La meva filla ho faria millor”. A més, la barreja del salmó amb un arròs excessivament dolç no han estat un encert. “Els falta posar amor en el menú”, ha sentenciat el contrincant. Malgrat que el menjar ha suspès en la primera valoració amb un 4,3, el servei del Pol s’ha endut la millor nota.

La Cuina de la Loli, plats de cullera i el confort d’un menjar casolà

La gran rival a batre era la Loli, la cuinera i propietària del restaurant La Cuina de la Loli. La seva fama a Santa Coloma de Gramenet no és cap enganyifa i això ho han volgut valorar els concursants. Tot i les tensions entre un parell de restauradors sobre si l’espai “tenia un toc femení”, el menjar de la Loli s’ha endut tots els elogis possibles.

Canelons gratinats, esqueixada, fricandó de vedella, guisat de sípia, mandonguilles… Cuina casolana i receptes catalanes que han encantat els seus rivals. “La fama que tenen és ben merescuda”, reconeixien els concursants. Les postres tampoc han decebut i fins i tot el Pol s’ha atrevit a puntuar el seu menjar amb un 10.

El restaurant El Perdut on l’espai superava el menjar

El tercer local que ha visitat Marc Ribas ha estat El Perdut, el restaurant de l’Agustín Valcárcel. Un espai força gran, amb terrassa exterior, però que ha estat observat amb lupa per “la seva neteja”. Gran part de l’estructura està feta amb vidre, fins i tot les taules, i això comporta un temps de neteja que s’ha de mantenir exhaustivament. La cuina tampoc els ha agradat gaire, l’han considerat petita. Pel que fa al menjar, han valorat que la quantitat sigui força gran, però la broma de l’Albert sobre el seu arròs ha estat objecte de crítiques per part del Pol, perquè “no tolera les faltes de respecte entre companys”.

El Pol no tolera les faltes de respecte sobre la feina dels companys a Joc de cartes | 3Cat
El Pol no tolera les faltes de respecte sobre la feina dels companys a Joc de cartes | 3Cat

Don Martín, producte de qualitat per uns clients amb un nivell adquisitiu alt

L’última parada del programa de Marc Ribas ha estat el Don Martín, el restaurant de l’Albert Oltra. De tots els que han concursat aquesta setmana, ha estat el més diferent. L’estètica i els platets que ofereixen “marquen molt el tipus de client amb bon nivell adquisitiu”, han mencionat els restauradors. Sobre la cuina, ha estat força crítics. Faltava neteja i hi havia restes a la fregidora.

Més enllà d’això, els platets que han tastat els han agradat. Canelons, truita de bacallà amb el seu pil-pil, risotto de formatge blau, entrecot a la brasa o melós de vedella… Platets gustosos i que eren bons, però que segons el Pol “s’esperaven una mica més després de les exigències de l’Albert”. Tot plegat un bon menjar que s’escapa del concepte clàssic de menú del dia, que hauria d’intentar ser assequible per a totes les butxaques.

La confrontació final: poca tensió i un pronòstic que semblava clar

El moment de la confrontació final sempre suposa el punt amb més tensió del programa. En aquesta ocasió, els rivals han estat molt suaus entre ells, tret del Pol, que ha compartit amb els seus rivals que “no estava d’acord amb fer servir el sarcasme i les bromes per valorar la feina dels companys“. Les notes de la Loli demostraven l’èxit del seu menú, sobretot del menjar, valorat amb un 9,3 que segons ha explicat el xef, “és una de les notes més altes que ha vist en totes les temporades“. Els comentaris dels concursants han alabat la seva destresa entre els fogons afirmant que “la seva cuina té màgia”. Tot plegat pronosticava la seva victòria de manera clara, però a Joc de cartes les coses mai són tan senzilles.

La valoració del Marc capgira els marcadors

El restaurant que s’ha coronat com el millor menú del dia de Santa Coloma de Gramenet ha estat el Don Martín. Tot i que havia quedat en segona posició amb força distància de la Loli, la valoració del Marc ha capgirat els marcadors convertint-lo en el vencedor de la nit.

La galta a baixa temperatura ha estat el plat estrella de Joc de cartes | 3Cat
La galta a baixa temperatura ha estat el plat estrella de Joc de cartes | 3Cat

El mig punt del plat estrella també ha estat per aquest restaurant. El xef ha valorat positivament la galta a baixa temperatura, un platet molt gustós acompanyat de parmentier de patata amb tòfona, a més de puntuar amb un 9 el preu del local vencedor. El vot del Marc ha fet pujar totes les puntuacions, sumat al plat estrella, que ha donat la victòria al local de l’Albert.

Més notícies
Notícia: Crítica contundent de Marc Ribas a ‘Joc de cartes’: “No he vist esforç”
Comparteix
El programa culinari de TV3 buscava el restaurant amb les millors tapes de Barcelona

Comparteix

Icona de pantalla completa
Missing 'path' query parameter