Joc de cartes ha buscat aquesta setmana el restaurant més picant del Baix Llobregat. La comarca, reconeguda per productes molt bons com les carxofes del Prat, ha estat l’escenari perfecte per a una prova molt candent. Marc Ribas ha visitat quatre restaurants del Baix Llobregat on la temperatura no ha fet més que pujar, sobretot en la confrontació final, on els retrets i les estratègies d’uns concursants han elevat la tensió. Com ha estat el capítol més picant de la temporada?

El Guasabi Street Food, un local de sushi pensat per oferir menjar per emportar
La primera parada de l’equip de Marc Ribas ha estat a Gavà. El restaurant Guasabi Street Food del Xavi Garmendia és especialista en plats asiàtics de fusió, on destaca el sushi, les gyozes i l’edamame, però no ha acabat de convèncer els restauradors. L’espai estava cuidat, però necessita ampliar el local per oferir més taules a l’interior. La cuina no s’ha endut gaire queixes, malgrat que el Jordi, un dels concursants, ha començat a filar prim des del primer minut.
Pel que fa al menjar, en línies generals l’han considerat prou bo, tot i que segons ells “faltava picant”, sobretot a l’edamame. A més, el Xavi no està acostumat a servir taules i el Marc se n’ha adonat quan li ha preguntat si el wasabi era una arrel. “Aquí m’has pillat”, ha confessat el propietari. Les postres, mochis, pastís de formatge i tiramisú eren bons, però el Jordi les ha catalogat “de cinquena gamma”.
Kasa Japo Splau, un local espectacular amb un menjar comercial
El local més sorprenent ha estat el Kasa Japo Splau, situat en el Centre Comercial Splau de Cornellà de Llobregat. L’Elena Fernández forma part de l’agència que organitza els comptes i porta l’estètica del local. Els seus rivals han valorat positivament la seva feina pel que fa al local, que reflecteix la cultura japonesa, però el Jordi ha admès que “el restaurant és més imatge que no pas menjar de qualitat“. El que no ha acabat de convèncer els restauradors ha estat el sistema de comandes, que es fa de manera autònoma apuntant els platets en un paper, limitant la interacció amb el cambrer. El Jordi ha volgut filar prim un cop més: “Jo soc més tradicional i vull que em serveixin”.

L’àpat que han tastat no s’ha endut molts elogis. Edamame picant, llagostins en tempura, tàrtar de tonyina i arròs a la pedra són alguns dels platets que han pogut degustar i malgrat que “eren bons per ser servits en un centre comercial”, qui ha estat el gran protagonista d’aquest restaurant ha estat la salsa picant. El Xavi ho ha passat realment malament, perquè la seva tolerància del picant és gairebé nul·la. “Un got de llet, si us plau”, ha demanat posant-se vermell.

El Monkeys Burger, un local d’hamburgueses molt salvatges
El tercer restaurant que ha visitat Marc Ribas ha estat el Monkeys Burger a Sant Joan Despí. L‘Ismael García, que va passar de treballar en el món de la nit a centrar-se en l’hostaleria, defensa el seu producte com uns plats ben salvatges. L’espai té molta personalitat i el seu amo està ben present en les decoracions. Els concursants han tastat diversos entrants com els natxos -que han agradat força-, tequeños i braves, aquestes últimes amb un tall que no és l’habitual.
L’estrella de l’àpat han estat les hamburgueses i els còctels, que han agradat a tots en general. Sobre el picant, l’Elena ha considerat que era correcte, però el Jordi ha començat a mostrar la seva estratègia i ha criticat la seva rival, la qual cosa acabarà passant-li factura en el seu local. “L’Elena és massa políticament correcta perquè no està en el seu gremi”. Però qui ha sortit pitjor parat un altre cop ha estat el Xavi amb el pebrot picant d’una hamburguesa. El moment ha fet riure tota la taula i fins i tot el Marc li ha acabat oferint el seu còctel, que s’ha begut de cop.

El San Taco, una cuina minúscula i tacos a l’estil mexicà
L’últim local que ha visitat Joc de cartes aquesta setmana ha estat el San Taco a Santa Coloma de Cervelló. El seu propietari, el Jordi, ha estat el més exigent en les seves valoracions, i això li ha passat factura en la visita al seu restaurant. La cuina era excessivament petita, gairebé no hi cabien els restauradors.

En aquest àpat hi ha hagut una mica d’estratègia per part del cambrer i el Jordi. Els han servit quatre salses picant i quan l’Ismael ha preguntat si les posaven sempre, el cambrer ha admès que si, malgrat que rere càmeres s’ha vist com no era cert. Una miqueta d’estratègia per pujar encara més la temperatura.
Els restauradors han estat força crítics amb el menjar, després que el Jordi hagi estat tan exigent amb els seus rivals. Malgrat que el menjar era bo, han dit que “els natxos no eren tan bons com ell deia” i que en general “no consideren que sigui un taco guanyador”. El punt positiu se l’han endut els còctels i les postres.
La confrontació final ha mostrat les cares dels concursants
Ha arribat el moment més tens del programa. En la confrontació final, el Jordi i l’Ismael s’han fet retrets de manera considerable, sobretot després d’acusar-lo d’haver posat un dit dins la campana extractora per buscar restes de brutícia. “El Jordi és de llengua afilada, però una cosa és ser així i l’altra es anar a posar el dit”, ha criticat.

La tensió ha anat augmentant entre queixes i llàgrimes, sobretot de l’Ismael, en veure com el seu restaurant havia aconseguit un 7,3, la nota més alta de la nit. “El Monkeys és la meva vida”, ha admès emocionat. Els retrets han estat ben presents i fins i tot l’Elena hi ha volgut ficar cullerada. “En el moment de destapar les safates, s’han destapat les cares”.

Al final, el restaurant guanyador ha estat el San Taco, gràcies als canvis de nota que han fet els concursants i la valoració del xef Marc Ribas. El Plat Estrella ha estat pel bao del restaurant Guasabi Street Food, malgrat que ha quedat l’últim en la classificació, el presentador ha valorat positivament els seus plats. Un nou programa que acaba amb unes puntuacions molt igualades i on el picant ha estat el gran protagonista, més enllà dels plats que han tastat.