Arriba una nova entrega de Joc de cartes a TV3. El programa de cuina que posa a prova diversos restauradors cada setmana buscarà aquest dimecres el millor plat tradicional de Barcelona. Quatre locals competiran davant el xef Marc Ribas en un programa tens on els participants ho donaran tot per endur-se el premi.
Aquesta setmana buscaran la cuina catalana autèntica, receptes conegudes per tots els paladars i adaptacions més modernes per innovar les propostes amb aliments de temporada i guisats amb tècniques d’autor. Quins són els restaurants que participen en aquest Joc de cartes?

La cuina tradicional de la ciutat comtal és la protagonista
La Fonda Can Portell, un restaurant que dirigeix el Cristian Vázquez i que impulsa l’autèntica cuina catalana on els productes de temporada seran l’estrella. Menjar casolà com calçots amb salsa romesco, truita de patates, carxofes a la brasa, xatonada o canelons són algunes de propostes que ofereix aquest local.
🍲🥗🍤 Aquesta setmana busquem cuina catalana autèntica: el millor plat tradicional de Barcelona. Aliments amb productes de temporada i guisats amb tocs moderns
— 3Cat (@som3cat) February 26, 2025
▪Dimecres, a les 22.05
▶️A la plataforma 3Cat i a TV3#JocDeCartes3Cat pic.twitter.com/NvVpqYo90F
El següent local que visitarà l’equip de Marc Ribas serà l’Insolent, un local sota les ordres de Javi Custodio que fusiona la cuina catalana amb tocs moderns. Ostres, carn a la brasa, torrades, pèsols a la catalana, steak tartar o ous trencats són alguns dels plats que es podran degustar en un episodi on, segons l’avançament que ha compartit la cadena, els rivals filaran ben prim per endur-se la victòria. De fet, alguns concursants critiquen que “alguns plats estan fets perquè siguin instagramejables”.
Cuina casolana i productes de quilòmetre zero
La tercera parada de Joc de cartes entrarà dins les cuines d’El Tiet, un espai que disposa d’un menú de cuina tradicional a mans de l’Elena Gabriel. I quines opcions podran tastar els concursants? Tapes com les braves, croquetes, steak tartar, calamars o diversos embotits. Finalment, la Thaís Ivern donarà joc amb els productes de quilòmetre zero a El Tros de la Rambla. Tapes per compartir, amanides, albergínies, cremes, arrossos o carns són algunes de les propostes d’aquest local situat al centre de la ciutat comtal.
En l’avançament que ha compartit 3Cat a través de les xarxes socials, els participants ho donaran tot per endur-se els 5.000 euros de premi. Hi haurà algunes crítiques sobre la mida dels calçots i també uns canelons, que el xef Marc Ribas voldrà esbrinar si són de cinquena gamma. Tot plegat un episodi que tornarà a buscar les pessigolles dels restauradors per saber quin és el millor plat tradicional de Barcelona. Aquesta nit de dimecres a partir de les 22:05 a TV3 i 3Cat.
Quins són els requisits que ha de tenir un restaurant guanyador?
Una setmana més l’equip de Joc de cartes ha revelat alguns trucs o consells que Marc Ribas té en compte a l’hora de decidir quin seria un restaurant guanyador. Tot i que per a ell “els peus de porc són un bon requisit”, considera que no són indispensables per aconseguir la victòria. “El primer són ganes de participar i passar-s’ho bé. Han de ser comunicatius, no ens ha d’enredar, que ens faci riure, t’has de creure tot el que està fent. Sobretot ens ha d’emocionar amb el menjar”, confessa el presentador.