Els fans de Joc de cartes s’ho han passat molt bé aquesta nit. En aquesta ocasió, l’equip de Marc Ribas s’havia marcat com a objectiu trobar el millor plat tradicional de Lleida sense esperar-se tanta tensió, estratègia, acusacions i alguns errors molt greus que han entretingut els teleespectadors de TV3.

Un dels restauradors ha tingut més protagonisme que els altres, sobretot perquè ha mostrat una actitud extravagant i “amb molt de power”. Ens referim al Jordi Espinet, un roquer que no s’ha callat ni una. Alguna de les perles que ha deixat anar? “En aquestes cadires hi posaria coixins perquè tinc morenes”, “A Lleida, fins als 42 anys cada dia pim pam pim pam” o “Me vuelvo loco, me vuelvo loco”. Ara bé, Déu n’hi do amb la Susanna Baqué i la personalitat doble que ha mostrat al llarg de l’emissió.

El Jordi ha estat el participant amb més power de la nit - TV3
El Jordi ha estat el participant amb més power de la nit | TV3

L’Ideal, una opció amb clarobscurs a Almenar

El primer restaurant que han visitat ha estat a l’Almenar, on hem conegut la Cristina Serrano i la proposta que fan a L’Ideal. El civet de porc senglar és el plat tradicional amb què han volgut guanyar. I com ha anat la cosa? L’entrada al local no ha agradat massa, tenint en compte que un dels rivals -el Jordi- ha dit que no hi entraria mai “perquè sembla un bar de xinesos”. Un cop a dins, però, la decoració i l’olor de brasa els ha convençut una mica més. A la cuina ho ha vist tot exageradament net i massa nou: “És impossible que una cuina d’anys estigui així de bé. La valoraré amb un 5 perquè no pot ser així de perfecte”, ha dit ell mateix.

Pel que fa als plats que han servit, també el Jordi ha estat el més crític i ha arribat a posar els ulls en blanc quan li han preguntat si estava bo el que menjava: “Aquesta salsa està aigualida”, ha etzibat d’entrada. Les elaboracions tenien molt bon aspecte, encara que la graella de verdures l’han trobat crua. El plat que més els ha agradat, les postres sense cap mena de dubte.

El Marc Ribas havia demanat que servissin un tastet del seu plat tradicional a tots perquè poguessin tastar-lo. La cambrera se n’ha oblidat i hi ha hagut comentaris dolents. Els aspirants han coincidit, després, en què al plat li faltava “alguna cosa”, però tampoc no han especificat massa. La nota mitjana ha estat un 6,2, amb un 7,3 per a l’espai com a millor valoració i un 5,3 com la pitjor en la categoria del plat tradicional.

Què els ha semblat el primer restaurant_ - TV3
Què els ha semblat el primer restaurant? | TV3

El Colibrí d’Alcarràs decep els rivals i suspèn en la cuina

També Alcarràs ha tingut el seu moment de glòria quan han tastat les elaboracions d’El Colibrí que defensava el Jordi Espinet. No fa ni tan sols un any que està obert i es troba a una benzinera, però presenten uns caragols a la gormanda 2.0 que diuen que no trobaràs enlloc. La pinta d’aquesta varietat no els ha agradat, però els han vist ben cuinats i amb bon gust: “Ara bé, a la gormanda no són”, han lamentat.

Han trobat mancances en la decoració de l’espai, ja que consideren que no queda bé que tingui copes diferents o uns globus desinflats a la paret. A la cuina també han trobat inconvenients perquè l’han vist vella i descuidada: “Un quadre de llums destapat al costat de les fregidores és perillós i no està net”.

Els musclos els han notat massa bullits i hi ha hagut polèmica amb el plat del bacallà: “Per mi no és bacallà, deu ser una altra espècie”, ha dit la Susanna. “Em cago en la p… que dubtin que és bacallà”, ha esclatat el propietari des de la cuina. La resta han donat la raó al xef i ella ha callat quan el Jordi li ho ha recriminat: “M’ha semblat que tenia una actitud agressiva cap a mi i no sabia com sortir d’aquí”, ha defensat la noia. Després ha acabat reconeixent que havia estat una equivocació fruit dels nervis.

La crítica cap al bacallà no ha fet gràcia al propietari - TV3
La crítica cap al bacallà no ha fet gràcia al propietari | TV3

La resta de plats els han qualificats de “molt bons”. El resultat? Una nota mitjana de 5,7. La categoria que més ha agradat ha estat la del preu amb un 7, mentre que la cuina no ha convençut i ha suspès amb un 4.

La Sènia 40, un restaurant amb una petita trampa a Albatàrrec

Un altre dels rivals té el local situat a Albatàrrec, amb la Susanna Baqué al capdavant de La Sènia 40. En la seva presentació, assegurava que la seva galta de porc és la millor de la zona. El restaurant els ha agradat, ja que han notat “bona energia i bona olor d’encens”. La cuina l’han vist “molt gran, superneta i ben cuidada”.

Quan el Jordi ha tret els filtres per veure si hi havia greix, la Cristina no ha pogut callar: “No em puc creure que precisament tu hagis fet això, que ni tan sols tens filtres a la teva campana”. I l’ha fet enfadar més quan ell s’ha defensat dient que la seva és antiga i està netíssima: “Perdona? Que vam estar-hi ahir. En dos mesos has tingut temps de netejar”. I ell s’ha enfadat moltíssim: “Si et sent la meva dona entra en còlera, que la meva cuina està neta com una patena perquè ella s’hi deixa la pell”.

La recepta tradicional de la galta no els ha convençut perquè l’han vist massa moderna. A més a més, no s’han cregut que l’hagi cuinat ella. El Marc Ribas ha arribat a entrar a la cuina a preguntar-li-ho directament i no han convençut les seves explicacions. Quan després s’han trobat un pèl curt al plat, s’ha confirmat que havia cuinat la mare i no ella. Tampoc no ha agradat sentir crits entre les cuineres, ja que ha trencat l’harmonia que se sentia. Amb el coulant tampoc no hi ha hagut màgia perquè no s’ha desfet l’interior de xocolata: “És una magdalena”.

Crits a la cuina de la restauradora més polèmica - TV3
Crits a la cuina de la restauradora més polèmica | TV3

La nota mitjana ha estat un 5,9 després de les valoracions dels rivals. L’espai ha encantat amb un 8, mentre que en el preu ha suspès amb un baix 4,7.

El Bar Lídia de Lleida ciutat agrada amb plats bons

I a Lleida ciutat hi han anat? Doncs sí, de la mà de l’Isidre Codina com a defensor del Bar Lídia. Aquest restaurant familiar presenta la cua de vedella com a plat estrella, una opció amb bona pinta i que han qualificat de “boníssima”, “molt ben cuinada” i “espectacular” entre altres afalagaments.

Al local hi han vist bones energies i han trobat la cuina concorde amb la resta del local. Els primers plats han agradat molt i ha rebut un feedback positiu. Quan la Susanna ha tornat a criticar el seu plat, els altres s’han posat les mans al cap perquè sí que tenien bon gust els calamars: Vull pensar que no té paladar”. Poc després de rebre l’esbroncada dels altres, s’ha aixecat de taula i ha marxat plorant: “Podria estar millor… M’he emocionat entre el cansament, el que ha passat i veure que aquí tenen nivell”. Davant d’això, el Jordi ha deixat caure que la seva rival podia estar exagerant: “Pot ser que hagi volgut fer una sobreactuació per guanyar punts”.

La Susanna plora en el restaurant d'un dels rivals - TV3
La Susanna plora en el restaurant d’un dels rivals | TV3

Els plats són els que més han agradat en conjunt, però això no s’ha reflectit tant en la nota. La valoració mitjana s’ha quedat en un 5,8, amb el menjar i el plat tradicional empatats amb un 6,7 respectivament. La pitjor nota? El preu amb un 5.

Retrets i molta tensió en la confrontació final de Joc de cartes

Els nervis estaven a flor de pell quan han gravat la confrontació final. La Cristina s’ha indignat quan l’ha sentit dir que el Jordi li havia posat un 5 a la seva cuina perquè és massa nova i perfecta: “No ho entenc perquè té 30 anys. M’ha posat aquesta nota per no posar-me el 10 i quedar ell molt per sota”. Tampoc no ha fet massa cas a la crítica de la Susanna al seu plat tradicional: “Respecto la teva decisió, però tens dificultats amb els gustos i potser tens problemes en el paladar”. Quan ha arribat el torn del Jordi, s’ha enfadat perquè considera que no han valorat la seva feina. Els altres han reconegut que és “tot un personatge”.

El moment més tens l’ha protagonitzat la Susanna quan els altres han criticat la seva actitud al llarg del programa: “No es reconeix a ella mateixa i ha fet estratègia. Deies una cosa i feies una altra cosa, has jugat i molt. T’has sentit tan petita que has vist que l’única opció que tenies era valorar malament. Acabes de dir que t’has emocionat en el seu restaurant i li has posat mala nota”.

La confrontació final a Lleida ha estat molt tensa - TV3
La confrontació final a Lleida ha estat molt tensa | TV3

El Bar Lídia s’ha proclamat guanyador de la nit després de les notes del Marc Ribas i el premi al plat estrella pel seu plat tradicional. Gràcies a ell ha passat del tercer al primer lloc, de fet. Tot un espectacle.

Més notícies
Notícia: Així serà el retorn de ‘Joc de cartes’ a TV3: postres i normes noves
Comparteix
Quins restaurants competiran en el primer programa de la nova temporada que emeten aquesta nit?
Notícia: TV3 canvia la data de les estrenes de ‘Joc de cartes’ i ‘El Foraster’
Comparteix
Hi ha novetats en la programació, amb nous dies d'emissió del programa de Marc Ribas i també de Quim Masferrer
Notícia: Quan s’estrenen les noves temporades de ‘Joc de cartes’ i ‘El foraster’?
Comparteix
TV3 anuncia quins dies podrem veure els primers capítols amb Marc Ribas i Quim Masferrer respectivament
Notícia: Un restaurant guanyador del ‘Joc de Cartes’ pateix un revés inesperat
Comparteix
Els responsables de La Roca del Corb reben un burofax del propietari de local per informar-los que l'ha venut, i s'assabenten que s'ha quedat el nom i el logotip

Comparteix

Icona de pantalla completa
Missing 'path' query parameter