Aquesta setmana Joc de cartes s’ha traslladat fins a la Catalunya Central per buscar la millor restauradora de la zona. Una zona de productes molt rics com l’oli, el vi o els productes carnis. El programa presentat per Marc Ribas a TV3 ha estat ple de tensió, exigències i una sinceritat gairebé sense límits per part d’una de les concursants. Malgrat haver filat molt prim, els seus plats han estat ben valorats per totes les concursants i s’ha acabat emportant la victòria.
Masia l’Abadal, l’opció més forta s’ha acabat enfonsant
Les restauradores han alabat l’exterior de la masia, amb un espai ben distribuït i ordenat, malgrat que les expectatives generades de l’exterior no han acabat d’aplicar-se un cop ha començat l’àpat. De fet, ha estat des del primer moment que la Fina ha mostrat el seu caràcter i com les seves exigències marcarien el programa. La cuina també ha agradat, sobretot les brases.
Un detall curiós d’aquest restaurant és el que cuiner, el fill de la Mercè, ha estat cuiner de l’Anna Ferrer, cosa que no ha fet gaire gràcia la Fina. “Crec que serà més crítica amb nosaltres que amb ells, pel fet que ja ha treballat el cuiner amb ella i tenen bona relació”, ha comentat.

Els plats han estat correctes tot i les queixes de la Fina que tots estaven molt oliosos, sobretot el carpaccio de gambes i el carpaccio de vedella. Els segons no han agradat tant i s’han quedat sense destacar gaire. L’arròs amb calamarsets i conill tornava a estar oliós, segons la Fina. La broma sobre aquest ingredient ha marcat els diversos àpats. Quan han arribat les postres el Marc s’hi ha volgut sumar: “Que tenen oli, les postres?”. Una manera de trencar amb les primeres tensions, que encara estaven per créixer. El preu del dinar, de gairebé 138 euros no ha acabat d’agradar a la rival més exigent, que l’ha puntuat amb un 1. La nota mitjana ha estat un 6,2, marcat pel suspens al menjar amb un 4,3.
El restaurant Porta Ferro a Manresa, on la cuina vegana ha cobrat protagonisme
El programa s’ha traslladat després al restaurant Porta Ferro de Manresa, on l’Anna Ferrer és la propietària i cambrera d’aquest local familiar. L’espai els ha agradat a les concursants, amb una decoració moderna. El menú, tot i que simple com unes mongetes amb patates bullides i oli de romaní, estaven bons. Els segons s’han endut la pitjor part. El restaurant, que destaca per fer vegans molts dels plats tradicionals de la cuina catalana, no ha acabat de convèncer a les restauradores. “El xai tenia poc gust, tot i que no és a la brasa, és a la graella” ha dit la Fina. Una petita discussió que ha inclòs fins i tot al presentador. El caneló de carabassó no ha agradat gens, estava cru. Les postres tampoc han acabat de destacar, eren bons, però el semifred d’albercoc “estava molt aspre”, ha comentat la propietària del restaurant Aqua.
Les discrepàncies entre restauradores comencen a aparèixer al #JocDeCartes3Cat d’avui 🔥, i tot per unes postres “aspres” i un comentari: “Ets exigent, Fina.” 🫢
— 3Cat (@som3cat) January 8, 2025
▶️ https://t.co/TA4EmBf9F0 pic.twitter.com/XvqaAlAju3
Un dels moments més incòmodes ha succeït durant aquest àpat, quan la Fina ha contestat que li hagin dit que era molt exigent. “Aquesta noia crec que no té ni puta idea del que és portar endavant un negoci tants anys, això és exigència pura i dura”. Sens dubte no s’ha tallat un pèl i encara no havien arribat a la confrontació final. La mitjana s’ha quedat en un 6,9, la nota més fluixa ha estat pel menjar, tot i que la nota final ha pujat fins al 7.
Un viatge a la Bretanya amb la Creperie Bretonne Annaick de Manresa
Aquesta ha estat l’opció més diversa del programa. Una creperia que destaca per les seves galettes, també ha estat objecte de les observacions de la Fina i una discussió amb l’Anna Ferrer sobre el veganisme. Ha estat el local més fluix, amb plats com amanides i cremes -que tampoc han fet el pes- i els segons en què han provat les galettes de la casa i el plat que més ha agradat del restaurant, l’hamburguesa.

La tensió entre l’Anna Ferrer i la Fina ha estat més que evident durant tot l’àpat. De fet, parlant del menjar vegà del seu restaurant, la Fina li ha llançat uns quants ganivets. “Jo la moda aquesta vegana no m’ha arribat, jo menjo menjar normal”. Un comentari que no ha agradat gens la seva rival. Les postres han estat el més destacat del menú, amb creps dolces i pastís.
⚔️ A “Joc de cartes” la rivalitat és un fet i, en aquest cas, les discrepàncies entre restauradores han estat patents durant tot el programa 🔥
— 3Cat (@som3cat) January 9, 2025
“No té un criteri propi de res” 💥 #JocDeCartes3Cat pic.twitter.com/MmwxRwVbsp
La nota que s’ha emportat l’Anna Gálvez ha estat un 6 justet, tot i que la seva cuinera s’ha quedat satisfeta.
Les diferències entre els plats al restaurant Aqua d’Igualada
L’última parada de Joc de cartes ha estat al restaurant de la Fina Solé, l’Aqua, situat a Igualada. Després de tres dinars amb els seus comentaris, les seves rivals estaven disposades a filar ben prim i exigir. De l’espai “s’esperaven una cosa més elegant” i les companyes concorden que la Mercè “no s’ha volgut mullar gaire”. Un aspecte de la cuina que ha agradat molt ha estat que hi hagués brases. Pel que fa al menjar, el més destacable ha estat com el Marc Ribas ha estat capaç d’adonar-se que els primers i els segons estaven preparats per cuiners diferents.

Els primers àpats estaven bons, però no han destacat gaire. “Els canelons massa compactes i la beixamel grumosa”, ha comentat la Mercè. Els segons, en canvi, han triomfat. Els plats preparats per la Fina han encantat a les seves rivals. “Els plats són clars, com la Fina”, ha comentat el presentador. La nota final provisional ha estat un 6,5 i les notes dels diversos aspectes a valorar no han baixat del 6,3, per tant, l’opció ha agradat molt.
La confrontació final fa esclatar la tensió i volen els ganivets
Com era d’esperar, la confrontació final ha estat centrada en els comentaris de la Fina. “Jo sempre soc sincera i no ho puc evitar”, ha dit. La creperia de l’Anna no ha acabat de convèncer i s’ha endut la nota més baixa. Després ha estat el torn del Porta Ferro, on l’Anna Ferrer “s’esperava un 8”. Sobre el menjar vegà, ha llançat una indirecta: “Falta una mica de cultura sobre aquest tipus de cuina”. El moment brases l’ha protagonitzat la Fina: “Tu el que tens és una planxa de gas, no una brasa, ja està”, li ha dit a la seva rival.

La Masia l’Abadal s’ha endut una nota força baixa, sobretot marcat pel suspens al menjar. “El carpaccio de gambes nedava en oli”, li ha aclarit la Fina. “Abaixar la nota d’una cuina, del menjar, em sembla una estratègia de joc, per molt que ella sigui molt clara”, ha dit la Mercè.
A la confrontació del #JocdeCartes3Cat d'avui, la tensió està pels núvols 🔥
— 3Cat (@som3cat) January 8, 2025
Sembla que la Mercè no s’esperava l’1 que li ha posat la Fina a la cuina… 💥
▶️ https://t.co/TA4EmBf9F0 pic.twitter.com/hx4SnvtnMD
L’Anna Ferrer, que ja coneixia el cuiner, tampoc ha estat gaire generosa amb la nota, afirmant que “el noi potser no tenia un bon dia” i dubtant una mica en les seves explicacions, cosa que encara ha tensat més la corda. “No tinc ganes de tornar, quan el nano es faci més gran potser sí”, ha explicat la propietària de l’Aqua, un gest que no ha agradat gens la Mercè, que l’ha titllat de “falta de respecte”.
Sobre l’Aqua, la mitjana ha estat de les més altes, malgrat que l’Anna no hi ha trobat gaire encant en el local. En general, les restauradores han apostat pel local de l’Anna Ferrer com el millor, excepte la Fina. Una confrontació prou tensa que deixava el futur del guanyador força complicat.
Finalment, el guanyador d’aquesta entrega de Joc de cartes ha estat per l’Aqua d’Igualada, el negoci de la Fina Solé. A més, s’ha endut la puntuació del plat estrella del programa pels peus de porc amb pinyons, molt ben valorats pel xef, amb una nota final de 7. Hi ha hagut un canvi de nota final, de la Mercè a la Fina, que li ha baixat a un 2 la nota de la cuina. Malgrat això, aquest restaurant s’ha coronat com el millor de la Catalunya Central.