Investiguen si una dona ha mort de fred hores després de ser agredida per la parella

Els primers indicis apunten que podria haver mort per hipotèrmia després de passar-se hores al jardí i havent rebutjat l'ajuda oferta, segons la policia

Una dona de 44 anys ha mort aquest dimarts a la matinada al jardí de casa seva, en estranyes circumstàncies i hores després de ser agredida, suposadament, per la seva parella, i d’haver rebutjat la possibilitat de presentar una denúncia i, posteriorment, l’ajuda que li oferia la policia. Aquesta és, almenys, la versió que en donen font policials citades per l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Segons els primers indicis, la víctima podria haver mort d’hipotèrmia després de passar-se hores al jardí de casa seva, on assegurava que no podia entrar perquè havia perdut les claus.

L’estrany i tràgic episodi, encara per aclarir del tot, es va iniciar ahir cap a les nou del vespre, a Lloret de Mar. Una patrulla de la Policia Local va trobar la dona caminant pel carrer, mig desorientada, amb símptomes d’haver begut alcohol en excés i amb un cop a l’ull esquerre. Els agents van esbrinar que possiblement havia estat agredida per la seva parella, un home de 62 anys, però un cop a comissaria no va voler presentar denúncia. Finalment, va marxar de la comissaria per tornar cap a casa.

Les mateixes fonts policials indiquen que dues hores més tard va saltar l’alarma del domicili de la dona i una patrulla hi va acudir. Al jardí hi va trobar la víctima de la possible agressió masclista, encara sota els efectes de l’alcohol. Ell hauria explicat als agents que no tenia les claus de casa i que per això no podia entrar-hi, i a més a més hauria rebutjat tot tipus d’ajuda. Els agents van optar per, almenys, proporcionar-li una manta, ja que en poques hores la temperatura baixar fins i tot sota zero.

La resta de la nit, la Policia Local ha anat passant per la casa per comprovar l’estat de la dona. Cap a tres quarts de tres de la matinada, però, la patrulla s’ha trobat el desenllaç fatal: la dona havia mort. Ha sigut aleshores quan s’ha avisat la unitat d’investigació de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Blanes –la que correspon a la zona de Lloret– i el cos de la Generalitat ha obert una investigació. Els primers indicis apunten que no es tracta d’una mort criminal. Caldrà esperar al resultat de l’autòpsia, però de moment tot apunta que la dona ha mort per hipotèrmia. Els Mossos busquen la parella de la dona per esclarir les circumstàncies dels fets i per aclarir que va passar abans de la mort.

Més informació

Comentaris

  Pepe 05/01/2021 8:40 pm
  Passen coses molt rares, no?
  Ramon 05/01/2021 8:15 pm
  I ben pensat, tampoc no s'hauria de dir l'espècie perquè també l'estigmatitza: "Ha mort de fred un ésser viu després de ser agredit per una altre". Amen i awomen.
  Ramon 05/01/2021 5:26 pm
  El gènere no s'hauria de dir, perquè estigmatitza els homes: "Ha mort de fred una persona després de ser agredida per una altra".

Nou comentari