Els test d’antígens costaran com a màxim 2,94€

Després de l’allau de demanda del Nadal, finalment ha arribat la regulació del cost dels test d’antígens. El govern espanyol ha aprovat aquest matí que els test d’antígens costin, com a màxim, 2,94€ a les farmàcies. Ho ha anunciat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, després de la trobada de la comissió interministerial per fixar els preus. La mesura entrarà en vigor el dissabte 15 de gener. Fins ara els preus podien arribar fins als 12 euros a les farmàcies, això si n’hi havia, ja que l’allau de demanda ho feia gairebé impossible. A la resta d’Europa, els preus eren considerablement menors, arribant a costar únicament 2€. És cas de Portugal, on els tests costen 2,10€.

La reducció de preus s’ha aprovat per unanimitat. “L’objectiu era fixar un preu el més assequible possible mantenint l’equilibri necessari perquè els productes estiguin disponibles a les farmàcies”, ha explicat Darias. El preu s’aplicarà a tots els tipus de tests autoritzats per l’Agència Espanyola de Medicaments, que recentment en va retirar un de xinès per falsos positius. “S’han considerat els preus de venda des de juliol, quan es va introduir el producte al mercat, fins ara. Els preus més orientatius han estat els d’abans de Nadal i els de setembre del 2021”, ha explicat.

Darias ha defensat que la mesura no s’ha aplicat fins ara per assegurar el subministrament. “Un cop establert el subministrament després de la gran demanda, que es va multiplicar per mil, optem per la regulació dels preus”, ha argumentat la ministra. És el mateix argument que va donar Pedro Sánchez quan va anunciar que s’estudiaria aquesta reducció de preu. “El debat que teníem abans i durant Nadal ha estat sobretot l’oferta d’aquests tests perquè hi havia un coll d’ampolla i una demanda exponencial”, va justificar Sánchez. “Ara que el tema s’ha resolt, ens posarem amb el control dels preus dels tests”, va prometre. Entitats, professionals sanitaris i particulars feia setmanes que es queixaven de l’excessiu preu dels tests d’antígens.

Comentaris

  Veritat sempre Gener 13, 2022 | 14:15
  Tard i malament, com sempre.
  Porcs traïdors Gener 13, 2022 | 21:48
  I tot el que s'ha pagat de més fins ara, què? El estado reparteix la possibilitat de saquejar a la ciutadania. Reparteix patens de corps, de pirateria. Avui les farmàcies, ahir els gestors i partits, miliars, ibex i fiscals, i demà qui sap. I així és mante el sistema podrit i mafiós d'un estat corcat fins el moll de l'òs.
  Robar es d'Esquerra Gener 14, 2022 | 09:08
  Som mercat unic UE i a tot Europa es venen als supermercats menys a l'autarquia d'ESQUERRA FRANQUISTA, pur mafia de lladres i farmaceutics. RIBAR, ROBAR I ROBAR ... ESQUERRES FRANQUISTES

Nou comentari