El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut confirma que no hi ha cap mort per Covid i que el risc de rebrot cau
  • CA

El Departament de Salut ha confirmat que no ha mort ningú per Covid en les dades presentades aquest diumenge i que el risc de rebrot ha caigut 5.565 punts (-556). Salut ha declarat que hi ha 11.327 nous casos de Covid, i ja s’arriba als 2.087.951 confirmats per PCR o TA des de l’inici de la pandèmia. Així doncs, la pandèmia segueix reculant i la pressió els hospitals baixa. Actualment hi ha 86 ingressats més per Covid, el que suposauna xifra de 2.942, però ja hi ha un pacient menys a l’UCI per la malaltia, amb un total de 463.

En la presentació de les dades Covid d’aquest diumenge es confirma que la Covid segueix baixant i en la sisena onada ja estan reduint la seva agressivitat. En concret, aquest diumenge no ha mort ningú per la malaltia, i per tant, la xifra total es manté en 25.608 defuncions. Pel que fa a les proves PCR i TA només un 20,37% han donat positiu i els Centres d’Atenció Primària van atendre aquest passat dissabte 8.023 visites relacionades amb la Covid. Aquestes dades han reafirmat la necessitat de continuar sent prudents, però també reforcen l’opinió de la devallada de la Covid, una de les principals raons per les quals les restriccions han disminuit i aquest cap de setmana ha estat el primer sense certificat Covid en bars i restaurants.

Aquestes dades corroboren les opinions del experts que asseguren que la variant Òmicron i la seva germana Òmicron sigil·losa no són tan agressives com les altres variants, tot i que el risc de contagi és més elevat. Això també es relaciona amb les declaracions a l’ACN del conseller de Salut Josep Maria Argimon qui ha explicat que si no hi ha canvis “la pandèmia podria gestionar-se de manera diferent a partir de la primavera”. En aquest sentit, Argimon ha recordat que podríem convertir la pandèmia en endèmia a l’abril, tal com també comentava la assessora del Govern i epidemiòloga, Alba Vilajeliu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa