El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’advertència d’Oriol Mitjà després de donar positiu per Covid-19

Oriol Mitjà, un dels epidemiòlegs més crític amb la relaxació de les restriccions sanitàries, ha donat positiu en Covid-19 i ha advertit que la pandèmia està lluny d’acabar-se. “Portava la FFP2, però la Covid-19 està desbocada i em va trobar signant llibres per Sant Jordi”, ha dit Mitjà en una piulada a Twitter. L’epidemiòleg ha alertat que estem al “principi de la setena onada amb un increment de la incidència, hospitalitzacions i morts” i ha reclamat al departament de Salut que reintrodueixi les “proves, els aïllaments, les mascaretes i la ventilació”.

Des d’aquest mes d’abril Salut ha deixat de comptar tots els casos de Covid-19 i, a canvi, ha posat en marxa un sistema sentinella per recollir mostres representatives de l’evolució de fins a 19 virus respiratoris. Això implica que les dades públiques de l’evolució de la pandèmia s’actualitzen amb menys freqüència. Entre el 16 i el 22 d’abril, últimes dades disponibles al portal de Salut, es van detectar a Catalunya 10.146 positius per Covid-19, un 10% més que en els set dies anteriors. Els ingressos també van créixer lleugerament, mentre que les defuncions va caure.

Oriol Mitjà no deixa ningú indiferent

“Amb l’augment de la incidència, els vulnerables estan més exposats a les infeccions, i poden acabar tenint complicacions”, ha criticat Mitjà. “I, a més, el sistema sentinella, amb només el testatge de 400 mostres setmanals, resulta insuficient per fer estimacions sobre la incidència. Anem a cegues”. L’epidemiòleg ha recordat que la “població ha anat perdent immunitat” i que l’arribada de noves “variants més transmissibles com la BA.2 o la XE” fan més imprevisible el virus. “L’1 d’abril es desballesta el sistema de proves i aïllaments, de manera que un positiu pot anar a la feina i fins i tot a l’hospital on contagiarà a persones vulnerables”.

Oriol Mitjà ha aprofitat per recuperar les paraules del director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom: “Aquest virus no desapareixerà només perquè els països deixin de buscar-lo. Encara està estenent-se, encara està canviant i encara està matant. Quan es tracta d’un virus mortal, ignorar-lo no ens farà més feliços…”

Comentaris

 1. Icona del comentari de: La Belen Esteban de l'epideomologia a abril 28, 2022 | 08:42
  La Belen Esteban de l'epideomologia abril 28, 2022 | 08:42
  De debò, que us ha agafat amb aquesta vedete que la poseu cada cop que obra la boca. Potser que comenceu a fer periodisme seriós i deixeu l'alarmisme de notorietat per al Caso.
 2. Icona del comentari de: Cal soportar aquest il.luminat? a abril 28, 2022 | 18:54
  Cal soportar aquest il.luminat? abril 28, 2022 | 18:54
  Que se'n torni a Nova zelanda i ens deixi en pau! El que passa és que allí no el soporten i ens l'encolomen!
 3. Icona del comentari de: El negi a abril 28, 2022 | 19:23
  El negi abril 28, 2022 | 19:23
  Molt dona llisons, però després és ell qui es contagiava. Com pot ser que es contagiés sí"" anava amb la mascareta, m'entenia la distàsia social, i ventilava els espais"". De veritat ni ell es creu el que diu
 4. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a abril 29, 2022 | 09:53
  Doctor Strangelove abril 29, 2022 | 09:53
  Aquest individu és a l'epidemiologia el que el Niño Becerra és a l'economia. Quins il·luminats catastrofistes! Doc.
  • Icona del comentari de: patriota a abril 29, 2022 | 10:34
   patriota abril 29, 2022 | 10:34
   Què més voldries, gamarús, que ser als TROLLS el que aquests dos que esmentes són a les seves respectives ciències! A, vés! i , pel que més vulguis, pren-te la medicació!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa