Mor a Bellvitge un pacient per Covid que estava vacunat amb les dues dosis des de feia dos mesos

El cap del Servei de Medicina Intensiva del centre hospitalari aposta per aprovar "restriccions socials"

Un home de 80 anys ingressat a l’Hospital de Bellvitge la setmana passada per Covid-19 va morir la setmana passada, segons ha revelat a Els matins de TV3 el cap del Servei de Medicina Intensiva del centre hospitalari, Rafael Máñez. Bellvitge va ser un dels primers hospitals a rebre pacients reinfectats amb Covid que van acabar a la UCI però que fins ara havien fet una evolució satisfactòria. El doctor ha manifestat que és “un cas excepcional” però que serveix per il·lustrar el fet que la “resposta immunitària” amb les vacunes en algun cas no protegeix del tot. Máñez ha opinat que caldria analitzar el nivell d’anticossos que tenen les persones vacunades, però que es tracta d’un anàlisi complex per fer. El metge ha considerat que probablement sigui necessària “una tercera dosi” de la vacuna tenint en compte que els centres d’assistència primària “estan col·lapsats”.

Máñez ha explicat que el perfil de malalt de Covid a Bellvitge és el de persones de grups de risc, incloent persones grans (amb qui la vacuna no té la mateixa eficàcia). El doctor he reconegut que la situació actual l’ha “sorprès” i que fa sis mesos no l’hagués previst. “En aquell moment les estimacions eren que l’estiu seria molt bona època i la Covid estaria ben controlada, el que passa és fruit d’una soca nova amb gran capacitat infectant, segurament per una desescalada molt ràpida”. El metge ha dit que “la vacunació és el millor que hem fet i hem de continuar” i ha advertit que “la gent que no s’havia vacunat, per les raons que sigui, ara constitueix el grup de màxim risc per emmalaltir”.

El cap del Servei de Medicina Intensiva ha apostat per adoptar mesures de “restriccions socials” per limitar el número de persones que es poden agrupar perquè les algomeracions suposen un risc de contagi elevat.

Comentaris

  Avi de més de 70 12/07/2021 10:27 am
  Els experts caldria que s'expliquessin més bé; les persones grans poden ser menys sensibles a la vacunació, entesos; ara només cal mirar les dades que els fabricants de vaccins van presentar per obtenir el permís, i veure que en algunes la resposta havia estat millor en persones de més de 65 anys; hi ha de tot, i és raonable i explicable que els vells tenim més risc. Ara, el quer cap expert ha explicat públicament és que més enllà dels %'s d'eficàcia, que en cap cas arriben al 100 %, estan acotats per intervals de confiança dels que també informa l'anàlisi estadística, i aquests no és publiciten, i els inferiors al resultats publicats, lògicament donen xifres inferiors als altíssims nivells que es proclamen. I això no treu el fet de que les vacunes són sensacionals en quant a eficàcia, i que cal explicar molt bé als que no es volen vacunar, que són un risc per a ells mateixos i pels altres. Apart de la poca solidaritat, demostren una manca de respecte per a totes aquelles persones que han mort, i que no van tenir la sort de poder vaccinar-se.
  Pepet de Vallmanya 12/07/2021 10:28 am
  És el que estem cercant ! També els inútils del PROCICAT . Doncs qui cerca , troba !
  mike 12/07/2021 2:25 pm
  nois... tenia 80 anys... s'hauria mort amb un refredat possiblement...
   QUERENOS DATOS 12/07/2021 3:26 pm
   Pues igual que todos los ancianos muertos en las residencia por covid.

Nou comentari