El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pfizer prepara una vacuna modificada per fer front a la variant Delta
  • CA

El laboratori Pfizer ha informat que està en fase de preparació dels assajos clínics d’una vacuna modificada dirigida específicament a la variant Delta, si bé ha especificat que considera que una tercera dosi de la vacuna original seria un antídot millor contra la malalatia i aquesta variant. La variant Delta és la que ha obligat al Govern català a fer un cop de timó en la gestió de la pandèmia. Després de la declaració, les autoritats sanitàries dels Estats Units han emès un comunicat conjunt en els que han incidit en què “els nord-americans que han estat completament vacuants no necessiten una vacuna de reforç en aquest moment”.

Les empreses Pfizer-BioNTech han anunciat aquest dijous que planegen sol·licitar l’autorització de l’Administració de Medicaments i Aliments d’EUA (FDA, per les seves sigles en anglès) per a l’administració d’una tercera dosi de la seva vacuna contra la Covid-19, amb l’objectiu d’oferir “una protecció encara major”. En un comunicat, han explicat que existeixen “dades esperançadores” que publicaran en les properes setmanes sobre la dosi de reforç ja que proporciona nivells d’anticossos neutralitzants de cinc a 10 vegades més alts quan s’administra sis mesos després de la segona dosi.

“En base a la totalitat de les dades fins a la data, Pfizer-BioNTech ha considerat que una tercera dosi pot ser beneficiosa dins dels 6 a 12 mesos posteriors a la segona dosi per mantenir els nivells més alts de protecció”, ha dit. “Les autoritats sanitàries —la FDA, els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties d’EUA (CDC, per les seves sigles en anglès) i els Instituts Nacionals de Salut dels EUA (NIH, per les seves sigles en anglès)—, participen en un procés rigorós basat en la ciència per considerar si podria ser necessari un reforç o quan i aquest procés té en compte dades de laboratori, dades d’assajos clínics i dades de cohorts que poden incloure dades de companyies farmacèutiques específiques, però no es basa exclusivament en aquestes dades”, han explicat.

“Continuem revisant qualsevol dada nova a mesura que està disponible i mantindrem informat el públic. Estem preparats per a dosis de reforç sempre i quan la ciència demostri que són necessàries”, han afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa