Janssen atura l’ús de la seva vacuna a Europa

Després de la decisió de les autoritats reguladores dels EUA

Janssen atura l’ús de la seva vacuna a Europa, segons ha informat Johnson & Johnson a través d’un comunicat aquest dimarts. La decisió s’ha pres el mateix dia que les autoritats reguladores dels Estats Units han recomanat posar en pausa la vacunació amb el vaccí monodosi per investigar sis casos de trombosi molt estranys apareguts en els 6,8 milions de vacunats. La companyia nord-americana sosté que ha decidit aturar el llançament perquè la seguretat de les persones a qui s’administra els seus productes és una prioritat. Johnson & Johnson han evaluat els casos amb les autoritats sanitàries europees i han decidit “proactivament” endarrerir el llançament del vaccí a Europa.

 Segons l’agència ACN, l’Agència Europea del Medicament, qüestionada per la suspensió als EUA, ha reiterat que ho està investigant i que “comunicarà els resultats de l’avaluació” un cop arribi a una conclusió. Per ara, “no té clar” que existeixi un vincle i no ha considerat necessari desaconsellar el seu ús mentre estudia els casos. La UE just havia de començar aquesta setmana a administrar la vacuna Janssen.”Les opinions científiques de l’EMA proporcionen als estats membres la informació necessària per prendre decisions sobre l’ús de les vacunes”, recorda un portaveu de l’EMA.

Tanmateix, l’EMA no ha concretat quan podria donar la seva opinió sobre els casos detectats. En el cas de la vacuna d’AstraZeneca, el regulador de la UE va trigar unes 3 setmanes a investigar els casos fins a determinar que els més estranys podien ser un efecte secundari “infreqüent” de la vacuna.

Comentaris

    Pep 13/04/2021 9:48 pm
    Otra vez hablando de vacunas sin tener ni puta idea?
    Delfí 13/04/2021 6:39 pm
    Que algú ens informi bé, AstraZeneca i Jenssen ( i Sputnik) (?!) vaccins que provoquen alguns trombes, son fabricats amb el mateix sistema, tots dos són fets amb adenovirus, una mena de virus que es manipulen perquè incloguin una proteïna de la covid-19, aleshores el sistema immunitari dels humans hi respon generant anticossos sense contagi. Diuen que el nombre de trombes i morts per aquesta causa, en persones vaccinades AstraZeneca i Jenssen és el mateix de la població general, però, aleshores quin nombre de trombes hi ha entre persones vaccinades amb Pfizer i Moderna ? El mateix si és el propi de la població en general ? Qualque periodista en pot fer recerca i informar-nos bé de tot plegat ?

Nou comentari