Els EUA frena la vacunació amb Janssen per casos de trombosi

L'EMA investiga quatre casos a Europa

Els reguladors dels EUA (la Food and Drug Administration i els Centers for Disease Control) demanen una pausa en la vacuna amb Janssen per sis casos de trombosi “extremadrament rars”, segons ha avançat la cadena CNBC. Als EUA gairebé 7 milions de persones han rebut aquesta vacuna ja. A Europa fa alguns dies que l’EMA investiga quatre casos de trombosi en vacunats amb el vaccí de Johnson & Johnson. Aquesta decisió dels EUA es produeix justament la setmana en què arriben milers de dosis d’aquesta vacuna a l’estat espanyol i quan ja és previst que es comencin a administrar aquesta mateixa setmana. Segons el diari The New York Times, la FDA i els CDC deixaran de fer servir la vacuna Janssen als punts federals i han demanat als estats de fer el mateix menre investiguen els problemes de seguretat.

Comentaris

    Joan 15/04/2021 10:44 pm
    Tant Jannsen (J&J) com Moderna utilitzen com a vector certes formes d’adenovirus fins ara considerades inofensives. L’Sputnik rus i els xinesos igual. Perquè prendre-les quan tenim l’alternativa dels vaccins basats en mRNA (com Moderna i Pfizer) SENSE adenovirus?
    Pere 13/04/2021 4:58 pm
    Heu de recordar que la companyia Johnson & Johnson, fabricant del vaccí Janssen, és una empresa nord-amenricana. Doncs, és pas un vaccí rus ni xinès...

Nou comentari