El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Descarrega aquí el justificant per si has d’incomplir el toc de queda
  • CA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat aquest dijous que s’apliqui el toc de queda a Catalunya i que també hi hagi restriccions pel que fa a les reunions familiars. En una interlocutòria, ha rebutjat la petició de la Fiscalia, que demanava que aquestes restriccions no s’apliquessin al país i ha donat llum verda perquè el Govern apliqui les restriccions que afecten a la mobilitat nocturna, que es redueixi a un 70% l’aforament en alguns sectors i que es limitin les trobades socials a un màxim de deu persones. Les excepcions per saltar-se el toc de queda són bàsicament quatre, les mateixes que en anteriors ocasions. Per tant, la recuperació del toc de queda implica que, de nou, s’hagi de recuperar el certificat autoresponsable. L’hauran d’utilitzar totes aquelles persones que tinguin una causa que els permeti trencar el confinament nocturn. En resum, les raons són les següents, d’acord amb un document de preguntes i respostes distribuït pel Govern el mes de juliol:

  • Els desplaçaments per assistència sanitària d’urgència o anar a la farmàcia per raons d’urgència.
  • Anar o tornar del centre de treball.
  • Els professionals o voluntaris, degudament acreditats, per realitzar serveis essencials, sanitaris i socials.
  • Els desplaçaments per a la recollida i cura de menors d’edat en cas de progenitors separats, divorciats o amb residència a llocs diferents o la cura de mascotes i animals de companyia, de manera individual en la franja horària compresa entre les 4h i les 6h.

Aquest dijous la fiscal que s’encarrega de la branca del contenciós administratiu al TSJC s’ha oposat a la ratificació de les mesures contra la sisena onada de la Covid proposades per la Generalitat, que inclouen el toc de queda. En un extens informe interposat davant la Sala del contenciós del TSJC, el ministeri públic ha emès un dictamen en relació a la sol·licitud d’aprovació de mesures limitadores de drets instada per afrontar la situació sanitària per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya. El TSJC, però, ha rebutjat les indicacions de la fiscalia i ha avalat el toc de queda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa