El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els contagis s’acceleren i passen la barrera dels 2.000 al dia
  • CA

Els nous contagis confirmats per proves PCR i tests antigènics (TA) han fet un salt aquest dijous amb la notificació de 2.094 infeccions noves en 24 hores, segons les dades publicades pel Departament de Salut. Aquest elevat nivell de nous contagis fa preveure un augment de la pressió hospitalària en els properes dies, tot i que l’efecte de les vacunes pot frenar la corba assistencial. La pressió hospitalària, que ha pujat molt els darrers dies, ha frenat aquest dijous amb només quatre pacients més amb Covid-19 ingressats en centres hospitalaris del país, en total 569, i un pacient més en un llit de crítics. A Catalunya hi ha ara 128 persones a les unitats de cures intensives (UCIs), on tenen més possibilitat d’ingressar les persones que no estan vacunades.

Mentrestant el risc de rebrot guanya aquest dijous cinc punts i es queda en 228, la incidència acumulada a 14 dies escala cinc punts més i queda fixada en 170,27 casos per cada 100.000 habitants. La velocitat de propagació perd una centèsima i se situa en 1,37, mentre que la taxa de positivitat puja lleugerament fins a 5,05%. Aquest índex, en el llindar on està ara a Catalunya, mostra que la pandèmia està fora de control. El 5% és el llindar fixat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per considerar que l’epidèmia està descontrolada i que cal mesures restrictives.

Catalunya està a l’espera que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) avali la darrera resolució del Govern en què s’amplia l’ús del certificat covid de la UE a bars, restaurants i gimnasos. Interior ha advertit que els Mossos faran inspeccions. El Govern preveu que la norma entri en vigor divendres i assegura que no té pla B, mentre els experts creuen que si la justícia tomba la mesura caldria buscar alternatives per tallar cadenes de contagi. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va dir ahir que cal que la ciutadania torni a restringir les interaccions social, sobretot pensant en les festes de Nadal. La responsable de Salut va dir que caldria mantenir-se dins del grup bombolla, ampliat a un o dos més màxim.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa