Les companyies aèries veuen “prematura” la caducitat del certificat de vacunació

Les companyies aèries europees –Airlines for Europe– creuen que la caducitat del certificat de vacunació en nou mesos i el requeriment de la tercera dosi per poder viatjar són mesures “prematures” que poden “posar en risc” la capacitat de viatjar, ja que diversos països de la Unió Europea encara no estan administrant les terceres dosis a la majoria de la població adulta. Les empreses també han criticat el manteniment del mapa codificat per colors de l’ECDC com a font d’informació pel que fa a les restriccions del viatge i han demanat als líders europeus evitar reintroduir un “sistema de restriccions de viatges” i mantenir la lliure circulació dins la Unió Europea.

Tot i això, l’associació ha celebrat la proposta de la Comissió Europea de suspendre l’actual llista blanca de països des d’on es pot entrar a la Unió Europea a partir de l’1 de març de 2022. Les companyies consideren que aquest canvi millorarà la “predictibilitat” dels turistes internacionals a l’hora de planificar els viatges, establint regles clares sobre els requisits de viatge amb antelació.

Aquestes declaracions responen a la proposta d’aquest dijous de Brussel·les de limitar a nou mesos la validesa del certificat de vacunació per viatjar. La Comissió Europea proposarà als estats membres continuar mantenint les portes obertes pels viatgers vacunats amb les dosis aprovades pel bloc, segons un document que cita Bloomberg. El text també fa una crida a obrir fronteres com a màxim fins al 10 de gener a tots aquells que han estat vacunats amb vaccins aprovats per l’Organització Mundial de la Salut. L’actualització proposada introdueix el nou límit per a la validesa de les inoculacions de la vacuna, suggerint que dosis de reforç seran requerides més enllà del període de nou mesos

Per altra banda, l’ECDC suggereix l’ús de la tercera dosi en la població general, però prioritàriament als majors de 40 anys, com una mesura per reduir els contagis aquest hivern.

Nou comentari