El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La UE proposarà que les vacunes serveixin per viatjar nou mesos
  • CA

La Unió Europea recomanarà un límit de nou mesos per considerar les vacunacions contra la Covid-19 vàlides per viatjar entre els països del bloc i també proposarà prioritzar viatgers vacunats, segons avança aquest dijous Bloomberg. La Comissió Europea proposarà als estats membres continuar mantenint les portes obertes pels viatgers vacunats amb les dosis aprovades pel bloc, segons un document que cita Bloomberg. El text també fa una crida a obrir fronteres com a màxim fins al 10 de gener a tots aquells que han estat vacunats amb vaccins aprovats per l’Organització Mundial de la Salut (OMS)

L’actualització proposada introdueix el nou límit per a la validesa de les inoculacions de la vacuna, suggerint que dosis de reforç seran requerides més enllà del període de nou mesos. La proposta, que cobreix els viatges des de fora de la UE, s’espera que s’anunciï aquest dijous.

Segons Bloomberg, els governs europeus estan empenyent per suavitzar les diferències en les normes. Esperen així poder conservar la possibilitat de viatjar després que els governs hagin emprat enfocaments diferents sobre quant de temps haurien de durar les vacunacions i com gestionar les injeccions de reforç. La comissió ofereix recomanacions que els països membres poden implementar.

Les accions de Ryanair Holdings Plc, la companyia de baix cost més gran d’Europa, han caigut fins a un 1,3% aquest dijous, mentre que el rival britànic EasyJet Plc i la companyia de bandera franco-holandesa Air France-KLM també ha cotitzat a la baixa. Deutsche Lufthansa AG ha canviat poc a Frankfurt després de caure fins a un 0,8%.

Els països de la UE estan lluitant per contrarestar la nova onada de la pandèmia amb diferents graus de restriccions, en un context de taxes de vacunació desiguals. Alemanya està considerant la vacunació obligatòria per a alguns grups vulnerables, Itàlia ha imposat límits per a les persones no vacunades i Dinamarca està considerant obligar les mascaretes al transport públic una altra vegada. Àustria ha restringit els viatges d’oci com a part d’un confinament de tres setmanes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa