S’admet a tràmit la proposta de Cs per reprovar Borràs per haver plantat l’exèrcit

Borràs va justificar la seva absència pel posicionament del rei espanyol Felip VI en els fets de l’1 d’octubre

La proposta de reprovació de l’actuació de la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, amb relació a la commemoració del dia de les forces armades presentada per Cs ha estat admesa a tràmit aquest dimarts. Borràs, va declinar la invitació de l’exèrcit espanyol a participar a l’acte commemoratiu del dia de les forces armades espanyoles amb una carta dirigida a l’inspector general de l’exèrcit espanyol, Fernando Aznar Ladrón de Guevara. La presidenta va justificar la seva absència pel posicionament del rei espanyol Felip VI en els fets de l’1 d’octubre i especialment pel discurs que va fer el 3-O. “Com a presidenta del Parlament de Catalunya no puc acceptar aquesta posició del cap de l’Estat. Presideixo la institució que és seu de la sobirania popular de Catalunya i, com a tal, em dec a la ciutadania que ens ha donat la confiança. Per tant, declino la seva invitació a l’acte commemoratiu del dia de les forces armades espanyoles”, va concloure. En canvi, Carrizosa va lloar el discurs de Felip VI l’octubre de 2017 per justificar aquesta proposta de reprovació: “Defensava els nostres drets i llibertats, com també fan les forces armades”.

Borràs rebutja assistir a la presa de possessió del nou cap de la Guàrdia Civil

Aquest dimecres, la presidenta Borràs va declinar la invitació d’assistir a la presa de possessió del nou cap de la Comandància de la Guàrdia Civil a Barcelona. En una carta a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, la presidenta carrega els neulers contra l’Institut armat, al que descriu de “policia patriòtica” i li retreu les actuacions del Primer d’Octubre o casos contra els CDR, com Tamara Carrasco o els encausats en l’operació Judes. A la carta, a la que ha tingut accés El Món, Borràs recorda que és presidenta del Parlament i que “és seu de la sobirania del poble de Catalunya”. Com a tal, emfatitza que es deu “a les aspiracions legítimes de la ciutadania del país que defensa el seu dret a decidir el seu futur polític”. “Les imatges”, continua, “de la violenta actuació dels agents del cos de la Guàrdia Civil durant l’1 d’Octubre del 2017 no es poden esborrar de la nostra memòria col·lectiva”.

“Sóc ben coneixedora de les pràctiques que aquest cos, actuant com a policia patriòtica”, insisteix Borràs per destacar “que ha dut a terme per perseguir la dissidència política, com en són un clar exemple casos com el de de Tamara Carrasco o els nou CDR’s detinguts en el marc de l’Operació Judes, tots ells ciutadans d’aquest país i víctimes d’aquesta persecució política revestida d’operació policial”. També inclou com a motiu per declinar l’actuació, que el mateix dia 10 té lloc, a Tremp, el lliurament del 53è Premi d’Honor de les Lletres catalanes. “Per tant, hi assistiré pel bé de continuar donant suport com hem fet sempre, a la llengua i la cultura catalanes”. La presidenta, amb aquests arguments, s’acomiada amb el rebuig formal a la invitació i “transmet el desig que l’actuació d’aquest cos assoleixi als estàndards democràtics que s’esperen d’una força de seguretat d’un estat membre de la Unió Europea”.

Comentaris

  veritas 10/06/2021 8:33 pm
  Tant de bo, que el Patufet I el seu ideolag I tutelador tinguesin només la mitad de la memoria, la dignidad I al valor que la Presidenta Borras..... Pero ja se sap que la tornada sense problemes de Marta Rovira (tal I com ja va pasar amb Meritxell Serret, 1200km, estat 4 de alarma, covid, confinament I aparca a Bcn sense cap problema) I la reserva de cadiras a Endesa, naturgy o millor Ferrovial no son de franc.
  67
  57
  Respon
  harriba eSSpanya! 10/06/2021 6:31 pm
  Pobra Presidenta Laura Borràs, no devia saber que és obligatori aplaudir i fer reverències, així com es fa a tots els estats... totalitaris i dictadures. Per cert, i els què no van anar a la investidura del Molt Honorable President de Catalunya, a ells no se'ls pot reprovar?? ... ah, no és clar, els feixistes només poden acusar, mai ser acusats ni reprovats per res.
   Margalló 11/06/2021 8:48 am
   En la seva opció política, Grau ha fet el negoci d'en Pere amb les cabres i ara només pot recollir buines al pas del ramat i amb una senalla mig trencada. Malaguanyada donassa
   Doctor Strangelove 11/06/2021 6:59 am
   Anar contra Borràs és anar contra la corrupció, però sobretot és anar contra la mediocritat! Doc.
    ton c. 11/06/2021 7:24 am
    osti, que t´has llevat d´hora avui, fes un café, home.
  Cs.cope marranos!!!!.! 10/06/2021 6:19 pm
  Cs arrimaditas al wc.españadura, un pais de pederastas.cope, que asco de sotanas marranas. Omella en Sant Andreu que tal bicho marrano?
  Ricard 10/06/2021 5:53 pm
  Bon senyal que vulguin reprovar una demòcrata. Això vol dir que està tocant el voraviu als xenòfobs.
  Carles Prat 10/06/2021 5:42 pm
  Fora feixistes
  Ramon 10/06/2021 5:26 pm
  Els tres partits intrumentals clau que ha promogut Espanya per impedir la llibertat de Catalunya han set Ciutadans, la Comuna Pudent i ERC. Cadascun amb llur tasca a fer.
  51
  47
  Respon
   Jim 10/06/2021 6:01 pm
   I els peperus i voxiland,?
    Ramon 10/06/2021 8:43 pm
    No, no, aquests dos partits no van tenir cap paper per aconseguir combatre l'independentisme. Al contrari, el PP l'atiava (i Vox ni tan sols existia). En realitat ni tan sols el PSOE hi podia fer res de manera frontal, directa. El PSOE es va limitar a moure els fils. Uns fils que en el vessant dels partits polítics els tres d'instrumentals, fonamentals, els tres clau han set els que he dit. Ciutadans, la Comuna Pudent i ERC. Tots tres vitals per Espanya. Cadascun amb llur funció clarament definida. Ciutadans, per mobilitzar la resposta lerrouxista. La Comuna Pudent per oferir un relat a catalans progres que no s'havien fet independentistes evitant així noves fugues. I ERC per resetejar independentistes reconduint-los a les quatre merdoses xerrameques espanyolistes de sempre.
    42
    57
    Respon
  fideli 10/06/2021 5:17 pm
  l'exercit ha de cardar el camp... i els de VOX també.
  RAMON A 10/06/2021 5:08 pm
  Seria bo que el carronyosa expliques a quins drets defensava el borbo.
  Independentista 10/06/2021 4:44 pm
  Doncs perfecte: admisió a tràmit, discursió a la Cambra i refús.
  Santi 10/06/2021 4:15 pm
  QUAN PUGUIS, ARRIMADES ENVIEM L´ORIGINAL D´AQUEST TRAMIT PER MAIL QUE EL PENJAREM EN EL WC AL COSTAT DE L´ORINAL !!!
  bs 10/06/2021 3:51 pm
  ciudaque ?
   Renato 10/06/2021 6:03 pm
   Sí home, eren uns que promocionava Antena3 però es veu que eren defectuosos i ara estan en liquidació. :P

Nou comentari