Rufián assegura que el govern espanyol “ven fum” amb la reforma laboral

La reforma laboral aprovada pel govern espanyol amb el suport de patronal i sindicats no ha agradat a tots els seus socis. El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha refermat aquest dimarts el ‘no’ del seu partit a la reforma laboral que aquest dimarts ha aprovat el Consell de Ministres. En declaracions des dels passadissos de la cambra baixa, Rufián ha assegurat que el govern espanyol “ven fum” i ha afegit que “hi ha molt marge de millora”. També ha lamentat que l’executiu de Pedro Sánchez “hagi començat la casa pel terrat”, ja que, segons ha dit, ha dedicat “moltes hores” a negociar amb la patronal i “zero” a dialogar amb ERC sobre aquesta qüestió. “De moment pinta regular”, ha sentenciat.

“Estem en un ‘no’ bastant clar”, ha avisat per després demanar que sigui una derogació “real”. Preguntat per si ERC prefereix quedar-se amb la reforma laboral del PP, Rufián ha respost que aquest és un debat “intel·lectualment poc sostenible”. En la seva intervenció al ple del Congrés que ha aprovat definitivament els pressupostos de l’Estat de 2022, Rufián ha tornat a lamentar que el govern espanyol hagi dedicat “zero” hores a parlar amb ERC sobre la reforma laboral. “Això sempre és un mal negoci”, ha advertit.

Després de ser pactada amb sindicats i patronals, la llei entrarà en vigor dimecres, excepte en el cas de la temporalitat, en què es permet un temps a les empreses per adaptar-se. Segons ha anunciat la vicepresidenta i ministra de Treball, Yolanda Díaz, les empreses tindran fins a tres mesos per ajustar els contractes temporals a la nova normativa, una pròrroga que en el cas dels contractes d’obra i servei s’allargarà fins als sis mesos. “Si no, pensin que el dia 1 de gener, o el 31 de desembre, hauríem de tenir transformats els contractes”, ha explicat Díaz en roda de premsa per justificar la decisió.

Comentaris

  ESQUERRA, tampax del psoe.epaña.unq Desembre 28, 2021 | 16:16
  Rufian el TAMPAX DEL PSOE.GAL.Junqueras.ferrovial
   Os presento al nostrat Sonat Desembre 29, 2021 | 07:21
   Per ser un País normal també hem de tenir una quota de frikis i sonats. Sumant als trolls Ñordos els corruptgents emprenyats per haver perdut la Presidència de la Generalitat (després de prUcessar cap enlloc durant 10 anys amb mentides i traïcions) superem amb escreix la mitjana europea.
  LLARENA dPENA Desembre 28, 2021 | 16:47
  Sí, ben cert. El Govern escanyol ven fum. Però vosaltres, sapiguen-lo desde sempre, com qualsevol que estigui mínimament al corrent de la politica ja sap, feu tot el que us demana. I tù, precisament tú, el de les "155 monedes de plata" és el que ho "negocia". Després, quan ja heu donat el SÍIIIIIIIIIIII a tot, sàpiguen que gairebè tot, no és bó per CAT, llavors, tota la gent d'ESGUERRO AUTONOMITSA de CAT, l'antiga ERC, us queixeu de la forma que Escanya tracta CAT. Aixó, sí, només per disimular. Només markerting.
  LLARENA dPENA Desembre 28, 2021 | 16:47
  Sí, ben cert. El Govern escanyol ven fum. Però vosaltres, sapiguen-lo desde sempre, com qualsevol que estigui mínimament al corrent de la politica ja sap, feu tot el que us demana. I tù, precisament tú, el de les "155 monedes de plata" és el que ho "negocia". Després, quan ja heu donat el SÍIIIIIIIIIIII a tot, sàpiguen que gairebè tot, no és bó per CAT, llavors, tota la gent d'ESGUERRO AUTONOMITSA de CAT, l'antiga ERC, us queixeu de la forma que Escanya tracta CAT. Aixó, sí, només per disimular. Només markerting.
  Celedonio Desembre 28, 2021 | 17:02
  I vosaltres també en sabeu molt de vendre fum amb la taula de diàleg. En Pedro Sánchez deu saber la lletra de el 25 de desembre, fum fum fum...
   Fum, fum, fum ??? Desembre 29, 2021 | 07:23
   Com 10 anys prUcessant cap enlloc amb els corruptgents? Miss Catalunya ens donà una costellada de 3 respostes sense cap transcendència; El batxiller foll i gens preparat suspen la DUI en segons i fuig deixant-ho tot enmerdat; El pallasso Torra trencà amb la corona al migdia i per la nit seia cufoi al costat del Preparao VI a la inauguració dels Jocs del Mediterrani. Després de 3 traïcions corruptgents, ara hi ha algú que s'ha posat les piles i sap que fer, li donaràs de marge 10 anys com has fet amb els corruptes prUcessistes?
  fat boy Desembre 28, 2021 | 18:04
  Perque haurien de parlar amb erc si ja saben que votaran si a tot allo que els passi per les gonades?
   Pel nostrat gordet corruptgent Desembre 29, 2021 | 07:29
   Pots demostrar el que dius o només són somnis humits? Desitges no complerts? Frustració? Per reclamacions hauràs d'anar a Waterloo, a un palauet i viu un batxiller foll i gens preparat que mai vam votar (va ser posat a dit pel predecessor Miss Catalunya per ser el més incompetent que ga trobar perque no li fes ombra) i unilateralment va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat. Vam perdre una oportunitat que passa cada 300 anys, missió complerta, "bona feina" corruptgents, Madrid os ha pagat bé?
    fat boy Desembre 30, 2021 | 23:59
    Aixo vol dir que no votaran que si a tot el que li surti de les gonades al Sanchez?. Perque ja tarden, eh?.
  Tano Desembre 28, 2021 | 18:26
  I tu ets el llepes del Gobierno Español.
  Berta Desembre 28, 2021 | 18:40
  Rufian, aquesta es bona, l'estat Espanyol ven fum, no se tu, però nosaltres fa molt temps que ho sabem, sou vosaltres els qui els hi compreu el fum, i ara t'enadones?, sou patetics.
   una pregunta per la Berta Desembre 29, 2021 | 07:35
   aquesta es bona, l'estat Espanyol ven fum, no se tu, però nosaltres fa molt temps que ho sabem, sou vosaltres els qui els hi heu fet la feina durant 10 anys prUcessant cap enlloc: Miss Catalunya i la costellada de 3 respostes sense cap transcendència, Fuigpelmón suspenent la DUI en segons i fugint deixant-ho tot enmerdat, el pallasso Torra jugant amb pancartetes i obeint als jutges? Veneu fum, i ara t'enadones?, sou patetics.
  Si Desembre 28, 2021 | 18:59
  Recolzeu als venedors de fum a canvi del seu perdó, diners pel partit i vendre fum com ells.
  Celedonio Desembre 28, 2021 | 19:03
  És molt fàcil d'entendre, de taula de diàleg com s'entén des de Cat res de res de res. Conclusió: en Pedro Sánchez ha donat pel cul als catalans sobre tot a ERC i principalment a en Gabriel Rufiant. En Pedro Sánchez ha aconseguit aprovar els pressupostos a canvi de mils de millons de trillon de collons... Visca en Pedro Sánchez i un tal Gabriel Rufián.
   Als indepes ens han donat pel cul els corruptgents prucessistes cap enlloc els ultims 10 anys: Desembre 29, 2021 | 07:16
   Miss Catalunya ens donà una costellada de 3 respostes sense cap transcendència; El batxiller foll i gens preparat suspen la DUI en segons i fuig deixant-ho tot enmerdat; El pallasso Torra trencà amb la corona al migdia i per la nit seia cufoi al costat del Preparao VI a la inauguració dels Jocs del Mediterrani. Després de 3 traïcions corruptgents, ara hi ha algú que s'ha posat les piles i sap que fer, li donaràs de marge 10 anys com has fet amb els corruptes prUcessistes?
  Paco Desembre 28, 2021 | 19:07
  No necessiten parlar amb erc perque saben que votareu que si a tot...
   Si noi, Desembre 29, 2021 | 07:41
   llastima que no veiesis el futur ni amb Miss Catalunya i la seva costellada de 3 respostes sense cap transcendència, ni amb Fuigpelmón suspenent la DUI en segons i fugint deixant-ho tot enmerdat, ni amb el pallasso Torra jugant amb pancartetes i sempre obeint als jutges. 10 anys prUcessant cap enlloc i perdent les oportunitats que els catalans indepes os vam posar en safata...
  Madrileny-espanyol Desembre 28, 2021 | 23:54
  Tu pla vens fum. T'enreden continuament I ni te n'adones. Compres fum dels madrilenys-espanyols I el llences com un triomf teu contra Catalunya. Al cap de mitja hora tothom veu com t'han venut fum, tu encara no.. vaja tu I ERC. Tu tu t'has ben convertit en un madrileny-espanyol.
  Rufián que eres un rufián Desembre 29, 2021 | 03:18
  TU SI QUE VENS FUM RUFIÂ
  rd Desembre 29, 2021 | 11:37
  erñ botiflers

Nou comentari