El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Escissió a Arran: part del grup marxa i crea ‘Horitzó Socialista’
  • CA

L’organització juvenil i independentista Arran ha anunciat aquest diumenge l’escissió de part del grup, que ha creat un nou moviment anomenat Horitzó Socialista. La decisió d’aquesta part del grup, diuen, es deu a motius ideològics i estratègics. Segons Arran l’escissió la fa un seguit de militants que encara segueixen utilitzant les xarxes socials d’Arran però que no comparteixen el projecte d’Esquerra Independentista ni la “formulació d’una proposta revolucionària socialista, feminista i independentista” als Països Catalans.

No comparteixen les “coordenades bàsiques” de l’organització

Arran assegura que com a organització continua defensant els seus fonaments ideològics i estratègics, que són “l’emancipació social, nacional i de gènere”. Les consideren les “coordenades bàsiques” que guien l’organització per tal de “transformar la realitat” de Catalunya i assolir “una societat sense classes”. Per això diuen que els militants d’Arran continuaran desplegant la unitat popular “convençudes que portarà a l’emancipació de la classe treballadora”.

Assumeixen les crítiques, però fan un retret

Així, malgrat l’escissió Arran diu que avançaran sent “crítiques” i fent “revisió contant i col·lectiva” per millorar l’organització, créixer i prendre rellevància per ser una “eina de transformació de la realitat” i “motor de canvi pel jovent treballador”.

Arran considera necessari que apareguin crítiques i assegura que és un “deure” saber-les vehicular perquè puguin ser “assumides i resoltes” de forma col·lectiva per “afinar encara més l’estratègia” de l’organització. Ara bé, també fan un retret al col·lectiu que aquest diumenge s’ha escindit de l’organització: “Quan aquestes crítiques no tenen voluntat de construir és fàcil que acabin derivant en postures cada cop més rígides, immòbils i a la llarga irreconciliables”.

És per aquest motiu que part del grup ha creat un nou moviment anomenat Horitzó Socialista en no compartir l’estratègia conjunta d’Arran. L’organització ho ha fet públic aquest diumenge al matí en un comunicat a les seves xarxes socials.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: D'Arran a Lerroux a juliol 17, 2022 | 13:48
    D'Arran a Lerroux juliol 17, 2022 | 13:48
    Sembla que part dels ñordos que havia a Arran s'han escindit en un horitzó més proper a l'esquerranisme colonial espanyol. Sempre va bé una mica de neteja.
  2. Icona del comentari de: Independentista a juliol 17, 2022 | 13:54
    Independentista juliol 17, 2022 | 13:54
    "Divide et impera". Si hi ha algú que conserva el més mínim rastre d'esperança.....
  3. Icona del comentari de: Independentista a juliol 17, 2022 | 13:54
    Independentista juliol 17, 2022 | 13:54
    "Divide et impera". Si hi ha algú que conserva el més mínim rastre d'esperança.....
  4. Icona del comentari de: Més insignificant(e)s i neixen pols directament a juliol 17, 2022 | 16:42
    Més insignificant(e)s i neixen pols directament juliol 17, 2022 | 16:42
    Volen un món sense classes i ho practiquen no anant mai a classe.
  5. Icona del comentari de: Narcís ( sembla juguin a vaquers i indis .. serà la juventut o fins que els hi toqui la primitiva .. si no són rics ja i s'hi prenen com un entreteniment més .. que no pas cercar eixir d' aquest presidí d' estat anticatalà ! ) a juliol 17, 2022 | 18:54
    Narcís ( sembla juguin a vaquers i indis .. serà la juventut o fins que els hi toqui la primitiva .. si no són rics ja i s'hi prenen com un entreteniment més .. que no pas cercar eixir d' aquest presidí d' estat anticatalà ! ) juliol 17, 2022 | 18:54
    Què són de Corea del Nord ? PD : primer, la llibertat, ser lliures .. i segon, el poble sobirà decidirà política a exercir !
  6. Icona del comentari de: La Guineu sense Carasseta a juliol 17, 2022 | 23:59
    La Guineu sense Carasseta juliol 17, 2022 | 23:59
    Un altra banda de moniatos?, No, bastidors de diàleg i teixidors de complicitats, de baix cap a dalt i blablabla.
  7. Icona del comentari de: Bon Vent a juliol 18, 2022 | 02:21
    Bon Vent juliol 18, 2022 | 02:21
    Ostii uns altres sociates, com si amb els tarats del PSC no en tinguessim prou. La CUP estava ple d'infiltrats ja es sabia. Més val fer net. Ara haurien de fer el mateix a can Esquerra, que ja sabem tots qui son els infiltrats i el mal que fan.
  8. Icona del comentari de: Curiós a juliol 18, 2022 | 11:59
    Curiós juliol 18, 2022 | 11:59
    Hòstia, els d'Arran, hahaha, les llumeneres amb les pitjors estrategues dela història.
  9. Icona del comentari de: Ermessenda de Carcassona a juliol 18, 2022 | 23:23
    Ermessenda de Carcassona juliol 18, 2022 | 23:23
    Arran deu estar ple d'infiltrats. Quin èxit que han tingut! Vist les darreres notícies sobre el policia infiltrat a Batec, ja desconfio de tot. Només s'ha descobert una part de l'iceberg. Van fent feina per desmobilitzar l'independentisme.
  10. Icona del comentari de: Fart a juliol 20, 2022 | 03:08
    Fart juliol 20, 2022 | 03:08
    Una temporada a Corea del Nord o Xina, o Venezuela, però vivint com viuen els d'allà, sense privilegis de turista, els faria tastar el preu que es paga per una "societat sense classes" D'entrada, tota aquesta xerrameca confusa canviant el gènere de les paraules estaria prohibida, atès que les societats que imposen un model cultural, per definició, detesten la diferència. Com diu un comentari anterior, van confondre "sense classes" per "no anar a classe" Si hi haguessin assistit sabrien alguna cosa de la Nomenclatura, les purgues de divergents i totes aquestes meravelles que requereix tenir una societat que no piuli. Aquests no aguantarien ni dos dies sense el mòbil.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa