El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mor l’exministre del govern espanyol José Guirao
  • CA

L’exministre de Cultura José Guirao ha mort aquesta matinada als 63 anys en el seu domicili de Madrid a causa d’un càncer, segons ha confirmat la Fundació Montemadrid.

El gestor cultural va ser nomenat ministre de Cultura per Pedro Sánchez l’any 2018, càrrec que va ocupar fins l’any 2020. Prèviament, havia estat director del Museu Nacional d’Art Reina Sofia entre els anys 1994-2000, i s’havia incorporat a la Fundació Montemadrid l’any 2001 per a treballar en l’obertura d’un nou centre sociocultural, La Casa Encesa, que es va inaugurar a la fi de 2002.

El 2013, el d’Almeria va ser nomenat director general de Fundació Montemadrid, càrrec que va ocupar fins que al juny de 2018 va ser nomenat ministre de Cultura i Esport. Va tornar a aquesta fundació en 2020 després del seu pas el Ministeri de Cultura. A la fi de 2021 va comunicar al patronat la seva decisió de deixar la direcció de la Fundació, ja que va ser ocupat a l’abril d’enguany per Amaya de Miguel. Des del seu lloc d’assessor per a projectes especials, en els últims mesos havia dedicat gran part del seu temps al projecte de recuperació del Palau de la Música en la Gran Via madrilenya.

L'exconsellera de Cultura i actual presidenta del Parlament, Laura Borràs, i l'exministre de Cultura José Guirao a la seu del Ministeri, a Madrid / Roger Pi de Cabanyes
L’exconsellera de Cultura i actual presidenta del Parlament, Laura Borràs, i l’exministre de Cultura José Guirao a la seu del Ministeri, a Madrid / Roger Pi de Cabanyes

“Referent en la gestió cultural”

El president del Patronat de la Fundació Montemadrid i de la Universitat Alfons X el Savi, Jesús Núñez, ha destacat “la dimensió de la figura de José Guirao en l’àmbit de la cultura, en la qual ha exercit els càrrecs de màxima responsabilitat”. Així mateix, ha recordat que l’exministre “forma part de la història de la Fundació Montemadrid, a la qual va saber guiar i situar entre les institucions més rellevants d’aquest país en àmbits com l’acció social, l’educació o la cultura”.

“Tots els que formem part d’aquesta fundació lamentem profundament la seva pèrdua”, ha afegit Núñez. La directora general de la Fundació Montemadrid, Amaya de Miguel, ha expressat la seva tristesa per la pèrdua de José Guirao, al qual li unia una relació no sols professional sinó d’amistat. “Ha estat un referent en la gestió cultural en aquest país, que va ajudar a renovar i encaminar cap a l’avantguarda. Vaig tenir la sort de compartir amb ell parteix d’aquesta marxa i de comprovar la seva talla humana i intel·lectual. Em quedo amb aquest record”, ha afegit De Miguel.

Més notícies
Controlar l'ansietat
El món de la cultura promourà el benestar físic i mental de la societat
Notícia: El món de la cultura promourà el benestar físic i mental de la societat
Comparteix
2030 és la data marcada en el calendari per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible
L'exprimer ministre del Japó Shinzo / ZUMA Wire / dpa (Foto de ARCHIVO)
28/8/2020 ONLY FOR USE IN SPAIN
Mor l’exprimer ministre del Japó després de quedar ferit a trets en un atemptat
Vídeo: Mor l’exprimer ministre del Japó després de quedar ferit a trets en un atemptat
Comparteix
Shinzo Abe ha patit un atac mentre feia un discurs electoral
Dolors Genovès, periodista de TV3 morta als 67 anys
Mor la periodista Dolors Genovès als 67 anys
Notícia: Mor la periodista Dolors Genovès als 67 anys
Comparteix
Periodista de prestigi, al seu currículum hi ha l’exitós ‘Adéu, Espanya?’ i altres dels millors documentals emesos per TV3
El presumpte autor del doble assassinat de Susqueda / Europa Press
Un nou testimoni podria aportar llum al doble assassinat de Susqueda
Notícia: Un nou testimoni podria aportar llum al doble assassinat de Susqueda
Comparteix
Un ciclista que es trobava al voltant de l'embassament va veure dos homes que discutien i un caiac mig desinflat

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a juliol 11, 2022 | 10:32
    Gonzalo juliol 11, 2022 | 10:32
    DEP
  2. Icona del comentari de: Català a juliol 11, 2022 | 11:33
    Català juliol 11, 2022 | 11:33
    Bon vent i barca nova.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa