El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCat crida a trencar les relacions polítiques amb el govern espanyol
  • CA

JxCat s’ha posicionat a favor de trencar les relacions polítiques amb el govern espanyol, tal i com va demanar diumenge el Consell de Govern del Consell per la República en un comunicat. Així ho ha afirmat aquest migdia el secretari general del partit, Jordi Sànchez, reclamant que es trenquin relacions fins que es creï una comissió d’investigació al Congrés dels Diputats sobre el Catalangate. Ara per ara, però, aquesta no és una de les quatre mesures que el govern espanyol ha posat sobre la taula per abordar l’escàndol.

En roda de premsa, Sànchez ha reclamat que les corts espanyoles es facin càrrec de la investigació de la infecció mitjançant el programari israelià Pegasus dels telèfons mòbils d’una seixantena de dirigents sobiranistes i ha recelat del control intern del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) que va anunciar el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, després de reunir-se ahir diumenge amb la consellera Laura Vilagrà.

“No ens mereix cap confiança una investigació interna i no ens serveix absolutament per a res una comissió de secrets oficials”, ha subratllat, per la qual cosa ha reclamat una comissió parlamentària per tal de conèixer l’abast d’aquest espionatge, com s’ha finançat, qui l’ha ordenat, qui en tenia coneixement, a qui ha afectat, si ha estat autoritzat judicialment i si s’ha “vulnerat la pròpia llei del CNI” emprant una eina d’una empresa estrangera. “Quan es tracta d’actuacions delictives, no hi pot haver equidistància, no hi pot haver una actitud tolerant”, ha advertit, per la qual cosa ha esperonat el PSOE i Unides Podem a facilitar aquesta comissió que, amb el suport dels grups independentistes, es podria constituir.

A més, ha reclamat al president espanyol, Pedro Sánchez, que es pronunciï sobre l’afer, ja que l’executiu espanyol només n’ha parlat a través de ministres. “Ens alarma enormement el silenci persistent de Pedro Sánchez i el silenci de la Fiscalia”, ha dit, i ha avisat que no prendre-hi part els converteix en “còmplices”, segons informa l’agència ACN.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a abril 25, 2022 | 15:30
    Ricard abril 25, 2022 | 15:30
    Crida absolutament lògica i necessària.
  2. Icona del comentari de: Anònim a abril 25, 2022 | 15:44
    Anònim abril 25, 2022 | 15:44
    Va, ja triguen. Com vosaltres JUNTAIRES a la diba i a les altres diputacions, més de 15 consells comarcals i els més de 35 ajuntaments on esteu robant els vots del poble que no va votar sociovergència ni comunes i heu fet cops d'estat. No val desgastar i no fer res, de tirar la pedra i amagar la mà en sou professionals
  3. Icona del comentari de: Delfí Artós a abril 25, 2022 | 15:44
    Delfí Artós abril 25, 2022 | 15:44
    És evident, si volem ésser un estat independent ens hem de comportar com un estat independent, des del marc d'allò quotidià a l'esfera política. Tots estem mancats de més sentit comú i de sentit d'estat. Ànims, salut i bons aliments a tots.
  4. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 25, 2022 | 16:03
    Pere Llimonera i Citronell abril 25, 2022 | 16:03
    El "Supremata-Gate" es una "OPERACIÓN ESPECIAL de GUERRA MEDIÁTICA" del supremacismo secesionista y sus partidos para intentar montar escándalo Político e intentar 'sacar partido' de ello y dar un poco de 'vidilla' al "Procés" que está amortizado, finiquitado; y viendo que se les hunde el invento y el sistema "Saca-Cuartos" y "arrapiña-Calers"... tal como yo lo veo, esto va a ser, quizas, cosa de algún o algunos Mossos que ha/n actuado por su cuenta, antes de informar a instancias superiores, para rendir servicio a Catalunya y alejarla del mal separata supremata, y quizás por desconocimiento o imbuidos por la idea de que su acción no tenia nada de ilegal, o al menos no era de tal gravedad como algunos pretenden, frente a las acciones y disertaciones sistemáticas ilegales, G0lpistas, criminales y fuera del tiesto del secesionismo supremacista, obraron así para proteger a Catalunya, al resto de España, al Estado de Derecho y a la Democracia... !N0 debe tener mas Misterio que ese la cosa! ... Si se ha obrado de forma N0 estrictamente reglamentaria ya se verá; pero lo que si es cierto, es que el peligro real de G0lpismo, de actos criminales fuera de la Ley, de ataque a la Democracia y Estado de Derecho por parte del Movimiento del Nacional Catalanismo están siempre presentes a pesar de la Generosidad mostrada por todas las Administraciones del Estado de la Nación, y a pesar de los GeNeRoSos Indultos de que gozaron los convictos secesionistas...
  5. Icona del comentari de: Mentirosos. a abril 25, 2022 | 16:24
    Mentirosos. abril 25, 2022 | 16:24
    Si tanto espiaban a los independentistas y sabían todo lo que iban hacer, como puede ser que se fuera el expresidente del maletero tan tranquilo, algo no cuadra, estos indepes son unos incendiarios y se agarran a un clavo ardiendo aunque saben que es mentira, y lo del abogado terrorista es un clamor, que vida se está pegando a cuenta de los Catalanes, pero eso a este impresentable le importa un pimiento por no decir otra cosa, que pena lo que están haciendo con Cataluña , ojala lo paguen.
  6. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a abril 25, 2022 | 16:24
    Pere LLimonera i Citronell abril 25, 2022 | 16:24
    No, no, estoy insinuando que este asunto del "Gate" es una "OPERACIÓN ESPECIAL de guerra muy española"del supremacismo español por ende y sus partidos para intentar montar un escándalito Político interno español e intentar "sacar el partido de Rivera adelante" de todo ello y dar un poco de "vidilla" al "Proceso español" que está amortizado y afincado en España; y viendo en España que se nos hunde Espña el viento y el sistema "Saca" y "arrapina-Calero" español se han dicho que había que hacer, pero; han decidido tirar de esto a ver si podían montar un Arrimadas que les reportase algo... El asunto español del "Gate" está ya claro en España: es un montaje español enorme partiendo de 4 chasquillos en España, es mas que obvio a estas alturas da vertigo España... Han hecho un Mar del Plata español de una gota de Gibraltar... Claro, que muchos españoles han votado a "esta panda de i estafadores" supreMatas y Bauzzá de Mallorca; así que las Aloujarras hoy por hoy España tiene lo que se merece tras 40 años de un Régimen78 en España de falsificación y de todo eso; pero se está a tiempo español aun; y ya es hora de cambiarlos en España, de dar un golpe de estado español y reflexionar, darse cuenta que hay una realidad en España que "es Metafísicamente muy española" : és la DemOcraCia a la española llena, homologable, consolidada, madura com la uva y identificable con lo español dentro nuestro Chovinismo... Un vistazo español, y a otra cosa, mariposa... A dedicarse en España a cosas serias como que España está muy bien y analísis preciados apuntan muy también... hay que ponerles un collar.
  7. Icona del comentari de: Gonzalo a abril 25, 2022 | 16:27
    Gonzalo abril 25, 2022 | 16:27
    CoÑo camarada, con cariño, que verbo más sensato y que morbosidad leer tus comentarios. Viva todo lo español, como tu majete.
  8. Icona del comentari de: Gavanenc a abril 25, 2022 | 16:32
    Gavanenc abril 25, 2022 | 16:32
    L'estat espanyol i llurs aparells duen espiant il·legalment de fa anys. Avui fa una setmana un organisme de la Universitat de Toronto ha demostrat mitjançant proves pericials, de moment, 65 casos d'espionatge a ciutadans catalans, entre els quals polítics, familiars, científics, advocat i periodistes... i segons el xovinisme espanyol més carca i tronat, això és supremacia... dels catalans. Qui es pot creure a hores d'ara aquesta colla de farsants unionistes que no altres coses a fer ?
  9. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a abril 25, 2022 | 21:27
    Luisnomeacuerdo abril 25, 2022 | 21:27
    Coño para algo coherente que dice voz de pito y no le hacen caso, ojalá haya elecciones generales se os iban a acabar las tonterías a los fascistas independentistas.
  10. Icona del comentari de: gunçal! Ya tienes a otro ecspanyordo para hacer el platano Balú! a abril 25, 2022 | 21:37
    gunçal! Ya tienes a otro ecspanyordo para hacer el platano Balú! abril 25, 2022 | 21:37
    Junto al mierda del lluís i al strangegilipolles…
  11. Icona del comentari de: Miquel a abril 25, 2022 | 23:03
    Miquel abril 25, 2022 | 23:03
    Cuando españa huele en los politicos catalanes cobardia o colaboracionismo, redobla sus agravios, ataques y vejaciones. -- Cuando la UE ve en los politicos catalanes cobardia o colaboracionismo, se desentiende del asunto diciendo: "que se arreglen", "es un asunto interno español". -- No reactivar la DUI es cobardia, y peor aun, intentar pactar con una españa no dispuesta a dialogar es colaboracionismo.
  12. Icona del comentari de: Vendetta a abril 26, 2022 | 01:22
    Vendetta abril 26, 2022 | 01:22
    Ja a la diba? Avuk millor ke dema no? Y als 35 ajuntaments tb hoy botiflerets?
  13. Icona del comentari de: Anna C. G. a abril 26, 2022 | 13:21
    Anna C. G. abril 26, 2022 | 13:21
    També cal trencar el pacte a la diputació de Barcelona. Proys paraules i més fets!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa