JxCat sospesa dissoldre el “model d’ordre públic però no la Brimo”

Debat intern als junters davant de la polèmica sorgida arran de les protestes per Pablo Hasél

El debat intern està servit. Després que ERC i la CUP hagin decidit explorar un “canvi profund al cos de Mossos” i que els cupaires fessin comprometre JxCAT  “apostar per un nou model d’ordre públic”, els junters comencen a reflexionar. Segons ha pogut saber EL MÓN, Laura Borràs ha sondejat membres de la formació del president a l’exili per tal que proposin solucions per materialitzar aquest repetit “canvi de model policial i sobretot en l’ordre públic”. Un debat encetat arran de les protestes per l’engarjolament de Pablo Hasél en plenes negociacions per configurar un Govern.

Fonts del partit apunten que la fórmula que proposen és, “més que no pas dissoldre la Brigada Mòbil, dissoldre el model d’ordre públic actual que caracteritza els Mossos”. Una solució que entenen que “requereix molt temps” atesos els recursos que necessitaria aquest nou model. En concret, Junts estudia “reformular” les unitats antiavalots, cosa que inclouria “el relleu de bona part dels seus integrants”, que interpreten que no s’adaptarien a la nova fórmula de seguretat pública.

El sistema que esbossen els junters pivota en sobre dues potes, la informació i la intel·ligència, així com la potenciació de l’àrea de mediació de la policia catalana. Així, creuen que la policia hauria d’incrementar exponencialment els recursos en “informació i en l’àrea d’intel·ligència en ordre públic“. “Això passa per preparar més agents, integrar-los en els moviments socials, la recerca continua d’interlocutors i establir un banc de fonts humanes fiable per poder preveure i negociar les protestes i les seves intencions”, concreten els junters que argumenten els canvis.

Aquest model implicaria que “possiblement el model passaria per incrementar el número d’efectius, però amb membres diferents que estan acostumats a un model determinat d’ús de la força i la dispersió” comenten les mateixes fonts. “La Brimo s’hauria d’especialitzar en la negociació, la mediació i en darrera instància, la contenció“, creuen les mateixes fonts. “Cal canviar sistemes i persones”, conclouen. Ara bé, des de Junts contemplen que “aquest canvi no pot ser d’un dia per l’altre, ans al contrari, es necessita temps i mà esquerra per anar canviant les tendències i convèncer d’un model menys lesiu per a tothom”.

Més informació

Comentaris

  piltrafilla 24/02/2021 11:03 am
  curioso casi nadie menciona , " la pasarela " , mecanismo por el cual policías nacionales y guardias civiles podían pasar al los Mossos , solo tenían que solicitarlo , mas sueldo y mejores condiciones , ejemplo año 1997 mosso cobraba 268 mil pesetas brutas mes , un P.N. 186 mil ptas , los mossos cobraban horas extras los P.N. o G.C. no , ¿ que pasó? , gracias al PSC , se permitió la "pasarela" , e integrar los mossos con ...... los resultados los tenemos ahi.
  Groc 24/02/2021 8:37 am
  Li toca a ERC assumir interior ! Junts o CiU/PdeCat ho han fet semprevque han guanyat. Si no volem vetos hem de deixar Interior per a algú altre
  No solo hay que disolver el actual modelo de orden publico 24/02/2021 12:50 am
  Debemos consolidar el actual modelo de desordenes públicos. Podríamos celebrar todos los años una feria en la que los expertos de todo el mundo den a conocer las ultimas novedades el materia de kema de kontenedores, barrikadas y eskaparatismo kreativo.
  Caspanyol 24/02/2021 12:22 am
  Brimo: Cal reformar-la. Cal netejar-la de gent feixista i racista. Cal que siguin una secció moderna i europea, no pas caspanyola. Cal que els qui hi treballin facin formació, formació i formació en temes socials, drets humans inclosos. Cal que es canviï de nom i que no quedi cap persona violenta i sense res al cap. Un policia té molta responsabilitat. No pot ser que tothom pugui ser policia i fins hi tot gent violenta o desequilibrada pugui apuntar-se a una secció dels Mossos infiltrada per elements feixistes i nazis.
  Cauchemar 23/02/2021 10:44 pm
  Di que siiiii, perfectooooo Caviar absolutamente todo y que la BRIMO sean unos fresones intentando negociar con esta escoria. En 5 manifestaciones Barcelona en llamas, ya que los violentos no abandonarán la violencia debido a la frustración de haberles mentido con la Andapandansiaaaa, economía social por los suelos, anarquistas por las calles. Y luego cuando queden bien retratados en Europa, intervención de las fuerzas del estado a reventar estos perroflautas escoria humana, que no les quede un diente. Mi plan va viento en popa en toda vela! Seguir seguir, no paréis!
  17
  48
  Respon
   jo 24/02/2021 10:44 am
   Si això fos com tu dius, tu series el primer en fotre el camp, pallasso!

Nou comentari