El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
PSOE i PP volen reformar les euroordres perquè no hi hagi més casos Puigdemont
  • CA

PP i PSOE han pactat en una resolució al Congrés dels Diputats que el cas de Carles Puigdemont no es pugui tornar a produir. Pretenen aconseguir-ho a partir d’una reforma de l’euroordre. Aquesta resolució presentada pels populars es va aprovar aquest dijous al Congrés, tot i que no s’ha sabut fins aquest dissabte, quan ho ha avançat el diari ABC. La intenció és fer aquesta reforma en el moment en què Espanya presideixi la Unió Europea. Això succeirà l’últim semestre del 2023, concretament en els mesos de juliol, agost, setembre, octubre i desembre.

La iniciativa la van pactar els dos partits majoritaris del Congrés a proposta dels populars, que venen la mesura com un “reforç de l’Estat de dret” que s’ha d’incloure a la política comunitària per tal d’evitar que altres països europeus impedeixin l’entrega d’exiliats “emparant-se en subterfugis legals”, el que segons el PP ha fet Carles Puigdemont.

“Reforçament de l’estat de dret”

Concretament el text que es va aprovar dijous amb una reforma exprés del poder judicial espanyol assegurava que amb aquesta resolució s’ha d'”impulsar el paper d’Espanya a la Unió Europea” a través d’una agenda “ambiciosa” i amb “ocasió de la presidència espanyola de la Unió”. Els populars i els socialistes pretenen que “contempli entre altres mesures el reforçament de l’estat de dret amb la reforma de l’Euroordre“. El Congrés li va donar llum verda el passat dijous amb 216 vots a favor i 63 en contra. Únicament Vox s’hi va abstenir, però el PP i el PSOE ho podien tirar endavant únicament amb els seus vots.

L’última notícia sobre les euroordres afavoreix les intencions de PP i PSOE de fer tornar Puigdemont per empresonar-lo. De fet, el general del TJUE Jean Richard de la Tour va defensar que les euroordres de Pablo Llarena estan justificades i va instar a Bèlgica a justificar que no retorni els exiliats a Espanya si el seu argument és que els drets dels exiliats no estan garantits.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ton c. a juliol 16, 2022 | 18:14
    ton c. juliol 16, 2022 | 18:14
    dencs si no voleu que torni a passar, ja sabeu el que heu de fer espanyols, no cal que us poseu tant estupendos i españolazos.
    • Icona del comentari de: Cal dir-ho a juliol 16, 2022 | 19:15
      Cal dir-ho juliol 16, 2022 | 19:15
      Els catalans sí que sabem què hem de fer : Fer efectiva la independència.
      • Icona del comentari de: Charnego a juliol 17, 2022 | 13:36
        Charnego juliol 17, 2022 | 13:36
        Serán algunos catalanes ...porque otros ....nos parece estupendo que los golpistas acaben en la cárcel pronto ..no hables por todos los catalanes .. solo por los supremacistas .....esta es mi tierra ....no solo vuestra..... y no me iré ..!
  2. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a juliol 16, 2022 | 18:28
    Veterà antifranquista. juliol 16, 2022 | 18:28
    És a dir, que seràn "De obligado cumplimiento" eh? Ja, ja.
  3. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a juliol 16, 2022 | 18:28
    Veterà antifranquista. juliol 16, 2022 | 18:28
    És a dir, que seràn "De obligado cumplimiento" eh? Ja, ja.
  4. Icona del comentari de: Cge a juliol 16, 2022 | 18:43
    Cge juliol 16, 2022 | 18:43
    Ostres, si que han anat rápit les consequencies de la reuinió entre Xanxes i el cigronet. No vull ni pensar dintre de 15dies amb la taula corcada, estic que ja no hem queden ungles.
  5. Icona del comentari de: Delfí Artós a juliol 16, 2022 | 19:13
    Delfí Artós juliol 16, 2022 | 19:13
    L'estat espanyol no té remei, desperteu-vos ! El que estan dient, ras i curt, ambdós partits del bipartidisme espanyol, és que volen que la Unió Europea accepti el lawfare espanyol. Una cosa és l'acceptació directa de les euroordres, les quals en la majoria de casos s'accepten per la confiança mútua entre estats de la Unió. Però una cosa és acceptar les euroordres per confiança i una altra acceptar-les a ulls clucs. Darrere les euroordres per "sedició" i altres collonades hi ha espionatge il·legal, trampes, delators, clavegueram d'estat espanyol, informes falsos, judicis farsa... A més hi ha un munt de casos d'equivocacions en euroordres que han afectat a persones innocents, fa uns anys Oscar Sánchez, un operari de Montgat (el Maresme) que rentava cotxes el van confondre amb un perillós delinqüent, va passar 20 mesos empresonat a Itàlia ( a Nàpols, a sobre en una presó fora de la llei i plena de mafiosos ) acusat falsament de ser un perillós narcotraficant... L'estat espanyol no en va comprovar res i va lliurar un ciutadà espanyol innocent a la justícia italiana. Cap agressió espanyola sense resposta contundent, pacífica i no violenta.
  6. Icona del comentari de: Gonzalo a juliol 16, 2022 | 20:18
    Gonzalo juliol 16, 2022 | 20:18
    Y sabéis qué harán el resto de países europeos? Apoyarán y aprobaran esa modificación. Estas cosas no salen a la luz pública sino tienen el suficiente apoyo entre gobiernos. Pero bueno, vosotros de geopolítica sabéis lo mismo que sois. Una puta mierda.
    • Icona del comentari de: Arnau a juliol 17, 2022 | 14:01
      Arnau juliol 17, 2022 | 14:01
      D'amagat com li agrada fer les coses al patètic Gonzalo supportter de com ho feien els estats ocupants als segles XVIII i XIX. Ja n'estem farts de tanta ximpleria del xovinisme espanyol i de la claca troll. A més diu que no "salen a la luz..." jo hi afegiria fins que no els hi surt el Villareco rebotat de torn... Ha !, ha!, ha!.
  7. Icona del comentari de: Abans que res a juliol 16, 2022 | 21:45
    Abans que res juliol 16, 2022 | 21:45
    Però que no havien de pactar la desjudicialització de la política.?
  8. Icona del comentari de: Espanyolitzant la UE... a juliol 17, 2022 | 05:43
    Espanyolitzant la UE... juliol 17, 2022 | 05:43
    La UE potser encara no se'n ha adonat del treball larvat que Espanya està fent, parassitant les institucions europees, anant imposant metòdicament "sin que se note el cuidado" la seva interpretaciò dels drets fonamentals, de l'estat de dret i de la democràcia. La UE, els EUA i la OTAN necessiten Espanya, sobretot desprès del Brexit, i Espanya s'ho cobra.
  9. Icona del comentari de: País de tontos es lo que volen a juliol 17, 2022 | 08:20
    País de tontos es lo que volen juliol 17, 2022 | 08:20
    TIC TAC TIC TAC TIC TAC I els burros catalans pagant un munt d'avocats. I contents.
  10. Icona del comentari de: Against Spanish Terrorism a juliol 17, 2022 | 09:32
    Against Spanish Terrorism juliol 17, 2022 | 09:32
    España es puro terrorismo. PSOE+PP=Terrorisme Espanyol.
  11. Icona del comentari de: jg a juliol 17, 2022 | 12:51
    jg juliol 17, 2022 | 12:51
    Això succeirà l’últim semestre del 2023, concretament en els mesos de juliol, agost, setembre, octubre i desembre. y qué pasa con noviembre?jg
  12. Icona del comentari de: Gavanenc a juliol 17, 2022 | 13:43
    Gavanenc juliol 17, 2022 | 13:43
    Quin "estat de dret" ? Les euroordres, amb alguns errors funcionen. Del què estem parlant és d'euroordres ( ordres europees de lliurament i detenció ) amb transfons polítics. No estem parlant de delinqüents com assassins, terroristes, traficants, agressors sexuals, estafadors, lladres... i d'altres tipologies. Com també han escrit altres comentaristes, una cosa és la confiança entre estats a l'hora de lliurar les persones sol·licitades i l'altra acceptar-ho tot com si res. Per a evitar mals majors és lògic que primer s'hagi de fer una mínima recerca i comprovacions, per a evitar possibles errors. Des que existeixen les ordres europees de lliurament i detenció, hi ha hagut molts de casos erronis i equivocacions escandaloses, en alguns, gràcies a investigacions periodístiques, s'han pogut demostrar l'error i la innocència d'alguns afectats arreu d'Europa. El què ha de fer l'estat espanyol primer és "actualitzar" el seu codi penal i treure delictes de segles passats que la resta d'estats europeus avançats no tenen. L'estat espanyol també ha de deixar de mentir sobre la unitat i la indivisibilitat de l'estat espanyol, un "estat" o "regne" on des del 1587 se li han separat un munt de territoris que ara son estats independents o fan part d'altres estats, no és pot dir que sigui una unitat indivisible ni res semblant, intentar fer-ho creure és una fal·làcia i una aixecada de camisa. A més a més també és recent el cas d'una noia del Südtirol, trobada morta a Portbou l'any 1990, cercada per la policia italiana, la policia espanyola no la va poder identificar mai, tot i que ambdues policies havien introduït les dades del cas a l'Interpol, no es va resoldre fins que, també gràcies a una recerca periodística, es va poder identificar... 32 anys després. Vull dir que no hi ha res infal·lible i també moltes mancances en les cooperacions internacionals, malgrat que siguin domèstiques europees...
  13. Icona del comentari de: Jm a agost 28, 2022 | 10:53
    Jm agost 28, 2022 | 10:53
    Suposo que ERC també votarà que SI a favor de PSOE i els seus amics del PP

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa