Els Comuns volen entrar al govern d’ERC

Jéssica Albiach demana a Junts i el PSC que ajudin a evitar noves eleccions

La líder d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha apostat perquè els comuns formin part del govern d’ERC. En una entrevista a TVE, Albiach ha dit que “és molt millor un executiu de 41 diputats que un de 33” i ha confirmat que demanaran als republicans formar-hi part. “És millor un govern ampli, fort i transversal”, ha argumentat Albiach, que aspira a concretar un acord amb ERC els pròxims dies. També ha dit que “totes les forces responsables” haurien de contribuir-hi. Així, ha instat el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, a “complir la seva paraula” quan va garantir que estudiarien cedir els vots per una investidura d’Aragonès. I ha dit que tampoc no entendria que el PSC “es posi de perfil” davant una possible repetició electoral.

Després de diversos contactes, els comuns i els republicans mantindran la primera reunió formal aquest dilluns a la tarda. Albiach preveu que la negociació flueixi i creu que hi pot haver un acord “ràpid”. En una entrevista a TV3 dilluns al migdia, Albiach ha considerat que en les negociacions s’ha de garantir “d’alguna manera” que JxCat no entrarà al Govern a mitja legislatura si els comuns hi acaben formant part, perquè el partit de Carles Puigdemont és “incompatible” amb En Comú Podem. “Si es queda fora, es queda fora”, ha manifestat.

També ha detallat que no contempla que es puguin incorporar al Govern consellers independents de l’espai d’En Comú Podem, i ha dit que si s’involucren en la governabilitat és per estar directament en el si de l’executiu. “El millor que pot passar és que estiguem al govern”, ha afegit. Finalment, la dirigent dels comuns ha avalat l’acord entre ERC i CUP que dona dos anys de marge a la taula de negociació perquè confia que aquest espai funcionarà.

Més informació

Comentaris

  Ex- votant d`' ERC. 10/05/2021 3:58 pm
  No se pas per què voleu evitar noves eleccions. Si aixó arriba tindreu moltissims vots dels independentistes traïts per ERC.El meu no, perquè m'abstindré. Pero si molts vots de càsig seràn per a vosaltres.
  Ayuso 10/05/2021 1:41 pm
  Pots esperar un partit que no es catala
  La Comuna de España 10/05/2021 1:15 pm
  És clar que ho volen, a cobrar sense fotre ni brot.
  bs 10/05/2021 12:50 pm
  comuns pudents
  La que assenyalava a qui repressaliar 10/05/2021 12:32 pm
  El cinisme no és res comparat amb aquesta dona.
  amb comu no podem 10/05/2021 12:19 pm
  no kejika albiach, no hija no, ni parlar-ne. Als que accepten els vots gratuïts del feixista manuel vals, o pactant amb el fundadors del tripartido del 155, per mantenir la poltrona de la frau kolau, però sobretot, perquè a la capital de Catalunya, l'alcalde no sigui d'ERC perquè tu kejika, l'únic que vols és pasta, perquè tu no respectes ni els anhels del poble de Catalunya, ni el dret a decidir ah kejika, nosaltres tenim molt present, com et vas fer notar per ensenyar el teu vot NO, perquè ho veies tot el món

Nou comentari