Jordi Sànchez: “L’acord amb Junts és el que vol la majoria d’ERC, començant per Pere Aragonès”

El secretari general de Junts alerta que "el gir de volant sobtat" que han fet els republicans pot portar a un "accident autoprovocat"

Jordi Sànchez, secretari general de Junts per Catalunya, està convençut que encara és possible un acord amb ERC per formar Govern, encara que Pere Aragonès ho descartés dissabte i ho hagi tornat a fer aquest dilluns en una entrevista a TV3. Per al líder junter, “és inaudit i no és raonable que quan falten 16 dies per a la data límit, en faltaven 18 dissabte, fer un gir tan brusc de volant que porti en risc tota la feina feta”. “Junts van acceptar que no havíem guanyat les eleccions i que Pere Aragonès havia de ser el president. Però pretendre ara que ha hagi ara una investidura de franc, amb 33 diputats, és portar al límit la negociació i posar-se en un abisme que ens pot portar a un accident autoprovocat que serien unes noves eleccions. No poden haver-hi girs sobtats que ens deixin descol·locats i que amb l’amenaça de noves eleccions es vulgui obtenir un suport que a les urnes no han aconseguir”, ha advertit.

Sànchez ha explicat que des de dissabte a la tarda ha demanat a Pere Aragonès reunir-se, a Lledoners o fora de la presó, amb un permís penitenciari. I ha continuat defensant la “voluntat d’arribar a un acord entre dues formacions que volem formar Govern i han de ser capaces” de fer-ho. “Només un acord amb ERC, Junts i la CUP ens permetrà tenir un govern independentistes”, ha subratllat.

Per al secretari general de Junts, el problema és que “probablement Pere Aragonès s’ha vist tutelat per algú del seu partit que mai ha volgut l’acord amb Junts, i això ho ha de saber gestionar”. “Si vol ser el president ha de tenir lideratge també dins del seu partit. ERC ha de decidir si vol fer un acord amb els comuns i renunciar a la independència o si convenç els comuns perquè al projecte de la independència. El que no farem és regalar una legislatura a ERC per a l’ambigüitat”, ha avisat.

De fet, està convençut que “aquest acord és el que vol la majoria d’ERC, començant per Pere Aragonès”. Per això proposa “seure i recuperar els papers en el punt que els teníem divendres”, i no trencar les negociacions després de 83 dies, un període molt més breu que el temps que fa que es va investir Pedro Sánchez sense cap resultat per ara. “Hem de ser capaços de posar-nos d’acord, no pot ser que hagi més tolerància amb Pedro Sánchez que amb els companys independentistes”, ha rematat.

Sobre les veus dissidents dins de JxCat, Sànchez ha replicat que “els acords fins ara s’han pres a l’executiva per absoluta unanimitat, i tothom aposta per buscar un acord amb ERC i la CUP, perquè si no no s’estarà complint el mandat de les eleccions”. Per això, ha emplaçat Aragonès a aprofitar “l’oportunitat històrica” del 52% i li ha demanat que exerceixi ja el lideratge per buscar l’acord, perquè “un govern de 33 diputats seria d’una debilitat extrema”. “Cal serenitat, queden 16 dies. Per nosaltres no quedarà, estic convençut que és possible. Si no, el votant independentista ens passarà comptes de manera molt severa”.

Comentaris

  Estc d'acord amb Sánchez 11/05/2021 7:24 am
  Qui no vol l'acord es JxSou, només és interessa processar cap enlloc per seguir mantenint la Famiglia, son moltes boques amb massa bons sous el que si juguen.
  20
  22
  Respon
  Purista 10/05/2021 9:54 pm
  Sanchez es un cognom enemic. Pot un que es diu Sánchez portar les regnes de un partit independentista. Au va nois!! Que aquest es un Montilla qualsevol o un Cuevillas però versió gamarús. O treuen aquesta tòtila amb infules de president de les negociacions o la independència no arribarà ni al 2090.
  2
  207
  Respon
   Delfí Artós 10/05/2021 11:39 pm
   Ets una mica raret o potser curtet i quintacolumnista, però, aquesta poca-soltada solament l'apliques a persones catalanes que tenen cognom d'origen castellà, o també ho apliques a connacionals nostres amb cognoms d'origens gallego-portuguesos, occitants, italians, bascs, amàzics, francesos, marroquins, equatorians... En quin món i en quin segle vius, xaval ? Has sentit parlar d'un paio diu que té 16 cognoms i és un ex-militant de FN ? No coneixes botiflers cognomenats Anglada, Bou, Samaranch, Bosch, Valls, Illa... I un dubte quin criteri apliques a cognoms que alhora poden ésser catalans i d'un altre origen com Garcia / García, Vidal, Aragonès, Costa, Serra, Vera, Thomas, Oliver, Roger... I dels cognoms catalans que alguns "identifiquen" com a no catalans i fins i tot alguns pronuncien a l'espanyola ? Com Aleñá en realitat Alenyà, Sanahuja, Rodeja, Mandaña correctament Mandanya...
   Ramon 10/05/2021 10:38 pm
   Et sona Josep Martínez Vendrell, imbècil?
    A Purista 10/05/2021 11:45 pm
    A aquest no li sona res. Farts de tants comentaris estúpids de falsa bandera. Ells tenen tots els aparells de l'estat espanyol al darrere, clavegueram inclòs, nosaltres solament ens tenim a nosaltres i a sobre hem de suportar un munt de botiflers i renegats que remen sempre cap a Espanya. Vergonya "purista".
  erc. montillisme junqueril 10/05/2021 8:22 pm
  El tripartit del Baix Llobregat, Junqueras-Tardà-Rufian, son el que son: putos montilles espanyolistes que odien Catalunya. Cal recordar que el inflat Tarda era del psuc i estava totalment comprat pel montilla y sus chorizos de corneya de franco. O sigui, res de nou, erc montillisme i avall. Ferrovial i a robar com un montilla del sindicato del metal del Bajo Lobregat. Tothom te clar que Ferrovial es un bon ensenyament del montilla y su mafia erc.
  Doctor Strangelove 10/05/2021 7:44 pm
  Jordi Sàntxes (l'idiona no sap ni catalanitzar un cognom) va trigar deu anys en treure's la carrera de dret. En un país decent aquest individu mai seria a la presó, car ni Déu li fotria cas i estaria demanant caritat pels carrers amb un tros de cartró a la mà. Aquesta és la trista realitat de CAT on fins i tot un batxiller pot arribar a president de la Generalitat. Quina manera més vil de enfonsar les institucions del país. En fi, ja us ho fareu. Doc.
  1
  114
  Respon
  Josep 10/05/2021 5:16 pm
  M'és igual qui sigui el dolent de la película. No vaig anar a votar a les últimes eleccions i veient el panorama que veig tampoc ho faré a les pròximes. M'heu decebut uns i altres, potser més els de ERC però pel cas és el mateix. Que us (ens) bombin!
  5
  134
  Respon
   Ramon 10/05/2021 10:41 pm
   Que maldestres, els quinquis del PSC. Que sí, sociata, que sí, que ets independentista i no votaràs, sí.
   Josep-Maria 10/05/2021 5:26 pm
   Un altre de falsa bandera. N'hi ha que escriuen com si les seves opcions polítiques espanyolistes fossin per a tirar-hi coets. Ha, ha, ha, ha, ha. Ara posa cara d'Arrimadas, Carrizosa... i fes-nos una performace espanyolista. D'on no n'hi ha no en raja.
   104
   35
   Respon
  Ex-independentxista 10/05/2021 3:25 pm
  Tan mentiders son els uns com els altres; que ruc vaig ser de donar-vos suport. I quina sort haver votat en blanc el 1r4-F
  1
  135
  Respon
   Jeroni Munyós 10/05/2021 5:19 pm
   EX, un vulgar comentari de falsa bandera. Jo que si hi haguessin llistes obertes les eleccions, ben segur votaria candidats de Junts per Catalunya, ERC, les CUP i fins i tot, potser el PDeCAT, ja us podeu pensar que lamento que no es posin encara d'acord, però per una altra banda si hom no se n'adona del joc brut del govern espanyol que fa tot el possible per a intentar torpedinar l'independentisme català i la situació dels presoners polítics a causa del judici farsa del lawfare, sobretot dels que son actius i participen en les negociacions, és que té els ulls tapats i no se n'assabenta de res. A més si hom no és independentista és espanyolista, tu no has estat mai independentista o com a molt estirar un feble independentista de nova fornada... Bon vent i mal retorn a l'espanyolisme. Si molts de catalans volem la independència, entre tots l'aconseguirem. Temps.
   108
   18
   Respon
   uuuuf 10/05/2021 4:59 pm
   Tu no ho has sigut mai d'independentista!!
   134
   63
   Respon
    Ramon 10/05/2021 10:45 pm
    Nicaragua's Way. Tot un clàssic. En la línia d'aquells comentaris (llavors, per via telefònica) dient que ells havien votat tota la vida Convergència però que arran d'allò que acabaven de sentir a la COM ja no tornarien a votar-los. I així dia rere dia. Cada dia el sociata (millor dit, LA sociata, perquè era una dona), cada dia la sociata ens deia que deixaria de votar Convergència. Ara el sicariam sociata ens diu que eren independentistes però que ara ja no. Nicaragua's Way.
  pel peix bullit Sanchez 10/05/2021 3:10 pm
  Heu estirat massa la corda i us ha sortit malament. Borràs va ser investida a la primera, sense cap entrebanc. CUP i ERC van negociar i acordar en un cap de setmana mentre els corruptgents anavan a plorar la derrota a Waterloo i rebre ordres de desgastar retrassant-ho tot, no fos cas que ERC aconseguís mes resultats en dos anys que processant cap enlloc durant 10 anys. Tot per manar per la porta de darrera, el consell per la republiqueta de 8 segons, una institució particular dels corruptgents, menjadora particular que ningú ha votat i no te cap legitimitat.
  273
  451
  Respon
   UFF UFF 10/05/2021 5:14 pm
   Els corruptgents de tota la vida, també prUcessistes cap enlloc, son nouvinguts a l'independentisme català. Pujol renunciar al cupo, preferir peix al seu cove. Miss Catalunya ens donà una costellada de 3 respostes, gràcies CUP per enviar-lo a la paperera de la història. Fuigpelmón va suspendre la DUI en segons i va fugir, ho rematar prometent tornar i no fent-ho. Quí és l'unionista???
   50
   84
   Respon
    Ramon 10/05/2021 10:48 pm
    ERC figurava que era independentista. I Convergència figurava que no era independentista. Però totes dues coses eren mentida.
   UFF 10/05/2021 5:00 pm
   Un altre unionista
  ferran 10/05/2021 2:14 pm
  És evident que ER aposta per l’esquerra espanyolista de comuns amb acords puntuals del PSOE-psc. És trist veure les cabrioles dels portaveus per justificar-ho. Que si Junts són «el perro del hortelano» que si són de dretes, o inclús feixistes, com va dir la portaveu del «gobierno»..Hi ha una ofensiva brutal per desprestigiar Junts i Puigdemont des del pamflet espanyolista «vanguardia» , fins la sexta. Sense oblidar l'ambigüitat de la CUP o les declaracions del mateix David Fernández que desmobilitzen l'independentisme..Si en el context Català, la gent no entén que dretes/esquerres són una farsa, si no entenen que la qüestió és qui te la cartera, és que no hi ha res a fer.
  103
  8
  Respon
  Mala peça al teler 10/05/2021 1:00 pm
  Aquest s'ha passat de llest fent la puta ramoneta durant massa temps, i ara no sap què ha de fer. En comptes d'opinar de les altres formacions, expliqui que a la seva hi ha un guirigall que provoca la paràlisi. També pot explicar que volen controlar la Generalitat des de fora encara que no hagin guanyat les eleccions.
  130
  81
  Respon
  No n'hi ha cap que valgui per a res 10/05/2021 12:16 pm
  Deixeu-ho córrer, que pactin amb PSOE i Comuns i que governin les engrunes, això és el que han volgut sempre. Però els presos d'ERC que no vinguin amb llagrimetes perquè està clar que els agrada estar a la presó.
  23
  12
  Respon
  Dr Sallop 10/05/2021 11:58 am
  1 Oct : butifarrendum totalment il-legal !!!
   UFF 10/05/2021 5:03 pm
   Deixa el brandy españolero que et senta malament i sol dius tonteries
   113
   110
   Respon
    Farts 10/05/2021 5:25 pm
    Ja n'hi ha prou! Sanchez sou com la canalla, fins que no es queda sense el caramel, després d'avisar i avisar, no ho entén i munta el Cristo. I a sobre vol tenir raó. A cagar a la via. Teniu mal perdre. A qui voleu enganyar, a la Rahola, que aquesta és ven per un plat de llenties
  Ex- votant d`' ERC. 10/05/2021 11:52 am
  Ja podeu anar dient. MENTIDERES!
   Uf ! 10/05/2021 5:28 pm
   Tu no has votat ERC en ta vida.

Nou comentari