El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Educació demana “respecte institucional” als sindicats
  • CA

La directora general de Professorat del departament d’Educació, Dolors Collell, ha carregat aquest dijous contra els sindicats perquè no s’han presentat a les últimes quatre meses sectorials. “Hi ha temes que és preceptiu que passin per mesa i no podem ajornar-los”, ha assegurat per justificar que el departament hagi tirat pel dret en la publicació de normatives com la d’adjudicacions d’estiu.

Els sindicats no han assistit aquest matí a la mesa sectorial convocada pel departament en considerar que la proposta no va arribar “en temps i forma”. El departament va fer arribar la proposta a les 21 hores, dotze hores abans de la trobada, el que els sindicats van titllar de “cop d’efecte mediàtic” per “manipular l’opinió pública”. La proposta del departament va ser, segons va avançar El Periódico, tornar el 2023 a la càrrega lectiva prèvia a les retallades.

“Reconèixer la legitimitat del Govern per prendre decisions”

Estem d’acord en la reversió de les retallades des del primer dia i ja hem fet propostes”, ha explicat Collell, que ha recordat que revertir unes retallades de tants punts “no es pot fer al mateix temps”. “En l’àmbit econòmic s’han d’ajustar moltes coses després de la pandèmia”, ha afegit abans d’assenyalar que són “un Govern d’esquerres que vol revertir les retallades”. “Les propostes que hem fet voregen els 500 milions d’euros”, ha assenyalat com a mostra de “voluntat” d’arribar a una entesa.

Per això ha reclamat als sindicats que reconeguin la “legitimitat” del Govern per “prendre decisions i adoptar polítiques educatives”. Collell ho ha dit en un clar retret a la part sindical, que ha acusat reiteradament l’executiu de ser “immobilista”. “Confiem que seguirem avançant, tenim predisposició. Desitgem que l’altra part s’apropi”, ha demanat abans de subratllar que cal “respecte institucional”. Els sindicats, després de completar les cinc jornades de vaga previstes pel mes de març, no descarten noves mobilitzacions si Educació no canvia el seu plantejament.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Bernat C. a març 31, 2022 | 13:56
    Bernat C. març 31, 2022 | 13:56
    Tots aquests sindicaleros i personal adjunt han muntat una mona de pasqua amb tots els elements possibles que han tingut a mà i que ja veurem qui gosa desmuntar-los tal despropòsit sense fer malbé lo poc de positiu que havíem aconseguit fins ara. A 600 km, d'aquí ja es freguen les mans per lo que aconseguiran només movent uns pocs peons adictes seus.
  2. Icona del comentari de: Erc, un partit someretes per educar i ensenyar a març 31, 2022 | 16:53
    Erc, un partit someretes per educar i ensenyar març 31, 2022 | 16:53
    Respecte al GonzaleSS, un pocavergonya, cregut i de nivell MUY DEFICIENTE? ERC nomes te porqueria Cambray i aquesta ricitos terribas de España? Au puja a la burra, Cullell de Junqueras

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa