Cs troba “una intromissió escandalosa” que el govern espanyol insisteixi a fer el 14F

Carrizosa creu que el PSC tem un endarreriment electoral per la tramitació dels indults dels presos polítics

El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha retret al ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, que hagi dit que la suspensió electoral no està contemplada a la llei i que hi ha mecanismes d’impugnació. “És una intromissió partidista escandalosa”, ha criticat Carrizosa en un esmorzar informatiu organitzat per ‘Europa Press’. “Em sembla al·lucinant que un home de lleis no sigui suficientment ecuànim com per admetre que un estat ha de garantir el dret a vot en pandèmia”, ha etzibat Carrizosa, partidari que el 14-F s’ajorni. El candidat de la formació liberal ha qüestionat, també, si Campo només hi veu un problema perquè el cap de llista del PSC, Salvador Illa, és “un company seu de gabinet”.Si finalment es produeix un endarreriment electoral, el govern espanyol tindria més marge per resoldre la tramitació dels indults dels presos independentistes abans d’anar a les urnes. Això és el que creu Carrizosa que inquieta els socialistes, ja que això els podria “perjudicar”. “Aquests tremolors de cames i aquests nervis explicarien perquè el PSC no vol ajornar aquestes eleccions: perquè deixaria les seves vergonyes al descobert”, ha resumit.

Carrizosa confia en “l’estat de dret” per poder resoldre aquesta situació “desconeguda” i així “preservar el dret a vot”. Ha carregat contra el PSC per ser “l’únic que defensa a ultrança mantenir la data” i ha advocat perquè els partits “s’adaptin i perservin la vida dels electors”. Ha instat els socialistes a “pensar en les conseqüències” que hagin designat com a candidat qui ara és ministre de Sanitat, i ha alliçonat que “l’interès del partit no ha d’interferir en l’interès sobre la salut pública”.

El candidat també ha criticat els socialistes catalans perquè, segons Carrizosa, prefereixen “un tripartit” a Catalunya, amb ERC i els comuns, i que “es conformen” amb una victòria dels republicans. Pel que fa al PPC, Carrizosa creu que es veurà sobrepassat pels resultats de la formació liberal. Creu que el partit encapçalat a Catalunya per Alejandro Fernández “deu estar patint per quedar-se enmig com un entrepà entre Cs i Vox”. Tot i les enquestes, que pronostiquen una davallada de vots per Ciutadans, Carrizosa creu que hi ha “un vot que no ha marxat” i que “està esperant” que li donin “raons per anar a votar”.

Més informació

Comentaris

  A l'aguait 14/01/2021 1:06 pm
  Ja hi torna una altra vegada ficant el rem aquest pobre nàufrag amb ganes de no perdre un escó calentet.
  L'autonomia política, la de Portugal, què si no. 14/01/2021 12:36 pm
  Carrizosa és un cínic, prou que ho sap que a Portugal, l'estat espanyol mai comet cap intromissió i encara menys "escandalosa". D'això que ara insinua aquest personatge del partit que era de Rivera, sempre se n'ha dit cornuts i pagar el beure, això és el que desitgen sempre per als catalans. Però, ep ! Ara, a aquest paio des de Madrid estant li han trepitjat l'ull de poll !
  Espanya és una intromissió, desperteu-vos 14/01/2021 12:30 pm
  Bo ! També és una intromissió que Espanya es vulgui quedar impostos generats pels catalans, que el senyal de les ràdios i televisions públiques espanyoles emetin cap al nostre país, les forces d'ocupació espanyoles incloses les bases militars espanyoles assentades en el nostre territori, que ministres espanyols vulguin espanyolitzar infants catalans, que ens diguin quina llengua hem de parlar a les escoles, que empresonin en judicis farsa polítics catalans, una intromissió molt greu també és espiar polítics i ciutadans catalans, els plans de Fernandez-Diaz i DeAlonso per a carregar-se la sanitat catalana i atribuir dades bancàries falses en paradisos fiscals a candidats polítics durant campanyes electorals, que apliqui 155 i altres merdes...
  Ricard 14/01/2021 12:25 pm
  Ciudad-anus, us haurieu d'aclarir. Hi ha dies que demaneu la intervenció del govern radical castellanista per sobre del Govern de la Generalitat, com per exemple el passat mes de juliol amb l'excusa de "la deixadesa del Govern de la Generalitat amb la gestió de la pandèmia". Ara rondineu perquè el maravellós govern de la metròpoli ens diu quan hem de fer eleccions al Principat? Sou uns cínics colons extremistes castellans; uns desgraciats.

Nou comentari