El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jordi Sànchez fa un pas al costat i deixarà la secretaria general de JxCat

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha anunciat aquest dissabte al Consell Nacional d’Alcarràs que renuncia a optar a la renovació del seu càrrec dins el partit per afavorir una llista única de cara a la renovació de la direcció que s’ha de fer en el Congrés Nacional. Aquesta trobada, ha anunciat al mateix temps, el partit la celebrarà la primera quinzena de juny, a la Catalunya Nord. Sànchez així ho ha acordat amb l’actual president de la formació, Carles Pugidemont. L’actual secretari general ha argumentat que la seva decisió es basa en el fet que entén que “els temps avui requereixen una manera diferent de treballar i unitat”.

En la seva intervenció, Sànchez ha interpel·lat directament el companys de partit mencionant concretament a l’exconseller Jordi Turull, assegut a primera fila, perquè tothom actuï “amb molta generositat” perquè “això no va d’agendes personals, això no va d’opcions personalistes que ens permetin tenir —suposadament— minuts de glòria, això va d’un projecte col·lectiu i fort”. Sànchez ha reclamat “fer un equip directiu que doni resposta a la necessitat que avui el partit i Catalunya tenen”. “Demano a tothom, i particularment a aquells que vulguin sentir-se interpel·lats, assumir un repte que és que treballem perquè hi hagi una única candidatura guanyadora al Congrés del 2022 i que doni resposta al conjunt del partit”, ha afegit.

Sànchez, que va ser situat per Puigdemont a la direcció del partit però no disposa ara del suport de totes les famílies, ha afirmat que no li fa “por la pluralitat i diverses candidatures” o “si serem capaços de ser generosos i entendre’ns, que és el que se’ns demana per poder presentar credencials de guanyadors a l’exterior”. El dirigent de Junts ha indicat la necessitat d’endreçar el partit abans de les municipals apostant per fer una suma de sensibilitats perquè “cadascú aporti, enriquint el ventall del que som, amb cada una de les singularitats, de la nostra manera de fer i pensar”.

Batalla interna pel lideratge

La data del Congrés Nacional marca el límit per fer efectiva la renovació dels òrgans directius de la formació que es troben en un moment de turbulències per les diferències internes que s’han registrat. El partit també té pendent posar ordre pel que fa als lideratges i integrar en la nova executiva del partit els diferents sectors que han de conviure.

Tres Jordis: Sànchez, Puigneró i Turull, al Consell Nacional de JxCat a Alcarràs / Junts

La celebració del Congrés Nacional tindrà lloc després que hi hagi hagut intents de dilatar-ne la celebració per no perjudicar interessos electorals. De fet, segons algunes fonts consultades per EL MÓN, amb aquesta opció un sector de JxCat que apostava per promoure el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, de cara a unes futures eleccions al Parlament: mirava de no cremar-lo abans de les eleccions municipals del 2023.

Però Giró, després d’haver estat centre de rumorologia com a possible candidat de JxCat en unes futures eleccions al Parlament, ha esvaït aquesta setmana qualsevol dubte. Ara mateix no es planteja ser el candidat. Dimarts, en el programa Tot es mou de TV3, el conseller va ser taxatiu: “Ni m’ho plantejo, no m’hi veig. Ara tinc una feina de por que intento fer el millor que puc per servir el país i per ajudar les empreses i l’economia del país”.

Hi ha alternatives. Altres peces de Junts mostren disposició a convertir-se en candidats en unes futures eleccions. EL MÓN ha pogut saber que l’expresident de la Cambra de Comerç Joan Canadell està obert a ser candidat. Canadell, conscient de les seves virtuts i mancances,no està interessat en posicions orgàniques o de gestió per manca d’experiència política i vocació, però sí que vol participar en el que pugui implicar el procés cap a la independència, com ser cap de cartell. A més de Canadell, la posició de candidat també l’ambiciona l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas. Tant l’un com l’altre formen part del sector amb un discurs més rupturista, al costat de la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Quins miserables de partits a abril 02, 2022 | 14:02
  Quins miserables de partits abril 02, 2022 | 14:02
  Missió acomplerta: ara a rebentar altres iniciatives. El mal ja està fet.
 2. Icona del comentari de: Curiós a abril 02, 2022 | 14:10
  Curiós abril 02, 2022 | 14:10
  Amb un sol traïdor, n'hi ha prou per fer caure un imperi. El curiós és que no tinguem gent infiltrada al estado per traïr-lo al moment adequat. Deu ser que el estado paga més. Erc Junts i Cup es deuen sentir prou ben pagats.
 3. Icona del comentari de: Traïdors a abril 02, 2022 | 14:13
  Traïdors abril 02, 2022 | 14:13
  President Puigdemont, si vol liderar la Independència de Catalunya, surti del partit i basteixi des de l'exili una resistència i atac coordinadt amb l'interior. Sinó, acabarà enfonsat en la misèria i la vergonya, com ells.
 4. Icona del comentari de: fideli a abril 02, 2022 | 14:18
  fideli abril 02, 2022 | 14:18
  ves a casa, Jordi
 5. Icona del comentari de: Millor si és un salt del tren a abril 02, 2022 | 14:36
  Millor si és un salt del tren abril 02, 2022 | 14:36
  Si a més d'un pas al costat tu i tots els que frenen podeu fer un pas per baixar definitivament de tot lloc de decisió, potser el partit encara farà un pas endavant.
 6. Icona del comentari de: patriota a abril 02, 2022 | 15:19
  patriota abril 02, 2022 | 15:19
  No sé si has estat pitjor com a president de la Assemblea o de JxCat, però la teva marxa és, en qualsevol cas, la millor notícia que podia sentir avui per a Catalunya. Gràcies per fotre el camp; un botifler menys!
 7. Icona del comentari de: Anònim a abril 02, 2022 | 16:21
  Anònim abril 02, 2022 | 16:21
  Manifestació aquesta tarda a la Plaça de Sant Jaume a les 6 en defensa de la nostra llengua. (Els becaris de El Món s'han oblidat de publicar-ho)
 8. Icona del comentari de: Català a l'escola i arreu a abril 02, 2022 | 16:21
  Català a l'escola i arreu abril 02, 2022 | 16:21
  Manifestació aquesta tarda a la Plaça de Sant Jaume a les 6 en defensa de la nostra llengua. (Els becaris de El Món s'han oblidat de publicar-ho)
 9. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 02, 2022 | 20:03
  Pere Llimonera i Citronell abril 02, 2022 | 20:03
  Te echaremos de menos... Ja, ja, ja... ... Como dijo Winston Churchill : " Obnoxity killed the Cat " ...
 10. Icona del comentari de: Vendetta a abril 02, 2022 | 22:17
  Vendetta abril 02, 2022 | 22:17
  A la merda tros de botifler,
 11. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a abril 02, 2022 | 23:52
  Luisnomeacuerdo abril 02, 2022 | 23:52
  Para los tractorianos la Cataluña norte es Lérida, no os vengáis arriba con vuestras ensoñaciones. Y ale otro fascista independentista más a tomar por saco, la siguiente la lazipija, esto es un no parar.
 12. Icona del comentari de: ciutadà a abril 03, 2022 | 08:40
  ciutadà abril 03, 2022 | 08:40
  Fa com aquells que tot i trobar-se a frec de l'estimball no dubtaren a fer un pas endevant.
 13. Icona del comentari de: Sup Marcos a abril 03, 2022 | 10:58
  Sup Marcos abril 03, 2022 | 10:58
  No olvido que Puigdemont lo eligió, a pesar de que la mayoría de votantes estaban en contra, lo ha justificado y lo ha mantenido, ahora lo retiran porque ven que no les favorece en las municipales, solo por eso pero el vividor sindicalista seguirá viviendo del cuento y trabajando contra el independentismo a la sombra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa