El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès defensa el MidCat per deixar enrere la dependència energètica

El president de la Generalitat Pere Aragonès s’ha reunit a París amb el president del Syndicat des Énergies Renouvelables, Jean-Louis Bal per defensar la construcció del gasoducte català MidCat, una alternativa clara a la dependència energètica d’altres països. “El MidCat és un dels projectes que nosaltres creiem que poden ser més interessants per a dotar finalment una xarxa de gasoductes del conjunt de la geografia europea”, ha explicat el president català en la roda de premsa posterior a la trobada.

Durant la reunió que ha mantingut Aragonès amb Bal aquest dilluns han abordat únicament la crisi de l’energia. En aquest sentit, tot i que Aragonès no ha especificat cap país en concret del qual depengui l’energia catalana tot indica que seria una possible solució per aconseguir desvincular-se de Rússia. “Quantes més fonts alternatives d’energia hi hagi, menys dependència hi haurà respecte a determinats productors”, ha recordat Aragonès.

La solució catalana a la crisi energètica

EL MidCat és un gasoducte construït per intentar tenir més independència energètica. De moment, les instal·lacions acaben a Hostalric, però Aragonès ha insistit en què França i Catalunya han de treballar plegades per intentar crear un nou subministrament que no depengui de “determinats productors”. A més, el president de la Generalitat ha dit que el MidCat també pot servir per “desenvolupar l’hidrogen d’origen verd i sostenible”.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu / ACN
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu / ACN

Pel altra banda, en la trobada el sindicat de les energies renovables francès ha exposat a Aragonès els projectes de parcs eòlics marins que hi ha en marxa a França, entre ells un a l’alçada de Leucata, a la Catalunya Nord, i una possible interconnexió amb el parc eòlic Tramuntana en cas que s’acabés instal·lant davant la costa catalana. D’aquesta manera doncs, ambdós països han consolidat la seva determinació per aconseguir una energia que estigui desvinculada de països productors, més ecològica i sostenible.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Jm a abril 11, 2022 | 16:38
  Jm abril 11, 2022 | 16:38
  Sr: Aragonès el MidCat…es un problema d’Espanya i vostè es president d’una comunitat autònoma, sinó fa de delegat del PSOE i no porte cap benefici pels catalans…que collon hi fot vostè…marejant la perdiu..o treballe per Espanya
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 12, 2022 | 10:50
   Pere Llimonera i Citronell abril 12, 2022 | 10:50
   Es cierto lo que dices: "Mareando la Perdiz"... Ja, ja, ja... N0 se cansan de hacer el RiDíCul0... es patético el infantilismo al que son capaces de llegar... esto es de recreo de patio de Colegio... Gastando dinerales, y pegándose viajes por t0L morro a París... para reunirse con "el president del Syndicat des Énergies Renouvelables"... que !seguro que tiene la decisión FiNaL en todo este asunto Energético! Ja, ja, ja... es que N0 se si parar de reír o si realmente da vergüenza ajena... ¿! Qué 00 van a resolver o decidir estos dos sobre el MidCat !? Nada, porque acabo de leer en otro sitio que el presidente Italiano Draghi y el Francesc Macron, ya han decidido potenciar el paso por Italia del Gas y xoder a España (que es QuieN trata y decide sobre esto, España)... es de alucinar: "N0 me lo puedo de creer": "Aragonès ha insistit en què França i Catalunya han de treballar plegades"... Uuhhhh ... y ... "D’aquesta manera doncs, ambdós països han consolidat la seva determinació per aconseguir una energia que estigui desvinculada de països productors"... !N0 hase farta desir mas! ...
 2. Icona del comentari de: Pilar a abril 11, 2022 | 17:06
  Pilar abril 11, 2022 | 17:06
  L'amic d'ERC, en Pedro Sánchez, és qui no va voler el MidCAT quan la UE ens ho va oferir. Ara la UE vol que ho pagui Ñ si el vol desenvolupar... El MidCAT és per Europa, no per CAT. Si Aragonés (el títol de MHP no se l'ha guanyat pas) fos un MHP amb un cert sentit de país, pressionaria amb el MidCAT per la indy de CAT.
 3. Icona del comentari de: Porcs traïdors a abril 12, 2022 | 01:40
  Porcs traïdors abril 12, 2022 | 01:40
  Ei, Arahonès, la teva Generalitat155 ens assasina i persegueix. Ets, sou, forces d'ocupació. No ho oblidarem mai.
 4. Icona del comentari de: Porcs traïdors a abril 12, 2022 | 12:16
  Porcs traïdors abril 12, 2022 | 12:16
  Cal passar a l'ofenssiva i aixafar aquest govern155 colonial i al servei de l'ocupant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa