El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Abascal torna a embolicar els Mossos: “Quan no ens protegien complien ordres d’Interior”
  • CA

Vox ha trobat ara un nou filó en aquesta campanya electoral: els Mossos. Després d’un cap de setmana amb episodis d’aldarulls a Vic o Salt, i la queixa dels comandaments de Mossos que el partit no fa cas de les recomanacions policials, aquest migdia han fet una passa més enllà en el seu míting de Vox. El president de Vox, Santiago Abascal, ha anat a Figueres a embolicar els Mossos en la batalla política. “Quan no ens han protegit com haurien, complien ordres específiques de la conselleria d’Interior i del cap del dispositiu o del cap polític de torn”, ha exclamat per mostrar la seva “comprensió”.  

Així ha assegurat que els agents de la policia catalana també “desitgen la llibertat i una Catalunya en prosperitat”. Una circumstància que els permet “ser conscients” que si alguna cosa ha fallat en la protecció ha estat arran de les instruccions polítiques que provenien del departament. D’aquesta manera, Vox embolica la troca sargida aquests darrers dies on els seus actes han estat envoltats ‘una ingent quantitat d’efectius de la policia per evitar aldarulls. Una situació que va obligar al conseller d’Interior Miquel Sàmper, a renyar tant els feixistes com els antifexistes o bé a què comandaments de les unitats antiavalots dels Mossos expressin el seu malestar perquè sovint els responsables de Vox no complissin les recomanacions o instruccions de la policia. 

Abascal considera que “’s’han comès greus delictes electorals” i que les eleccions “no són lliures ni democràtiques” perquè se’l ha agredit. “Vull agrair a tots i cadascun dels Mossos d’Esquadra que ens protegeixen en aquesta campanya la seva tasca”, ha afegit. Abascal ha acusat al separatisme que ha inoculat “l’odi” per contrastar el que segons ell només “belluga” a Vox: “l’amor a Catalunya, a la lliberta, a la unitat nacional d’Espanya i als nostres compatriotes”. Així s’ha queixat que Arnaldo Otegi “ningú el va a cridar ni insultar”.  Així ha acusat la Generalitat de deixar per “escrit” que anessin a assetjar a Vox.

Més notícies
Meritxell Budó
El Govern acusa Vox de convertir el seus actes en “provocacions”
Notícia: El Govern acusa Vox de convertir el seus actes en “provocacions”
Comparteix
Budó diu que sempre s'intervendrà per aturar la violència
Una manifestant antifeixista, separada per un cordó policial dels Mossos, dels seguidors de Vox, a la plaça Major de Vic el passat dissabte/ACN
Els Mossos, indignats perquè Vox “busca el penal” davant les protestes
Notícia: Els Mossos, indignats perquè Vox “busca el penal” davant les protestes
Comparteix
Comandaments es queixen que, en els dispositius més complexes, no fan cas de les indicacions de la Brimo

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 09, 2021 | 16:26
    Ricard febrer 09, 2021 | 16:26
    Als castellans de Vox, PP, PSC o Ciudadanus els fa nosa tot de Catalunya: mossos, TV3, la llengua catalana, els catalans ( per això ens agredeixen quan votem) i Catalunya (per això la regalen a bocins a Itàlia i França). Són insaciables. I el pdcat i els comuns diuen que cal ser "moderat" ( o sigui cagat) i negociar amb ells (?). Suposo que de nit els cilicis van que volen a casa seva. Lamentable.
    • Icona del comentari de: fàstic a febrer 09, 2021 | 16:51
      fàstic febrer 09, 2021 | 16:51
      Ja us dic jo que a VIC, els BRIMOS eren la VOX de su amo. Feia fàstic el seu comportament. Corrien per carrers de direcció prohibida, van estar a punt de xocar entre ells amb les furgonetes, tothom deia que no hi eren del tot, per dir-ho finament i no escriure el que tots vam veure.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa