Els Mossos, indignats perquè Vox “busca el penal” davant les protestes

Comandaments es queixen que, en els dispositius més complexes, no fan cas de les indicacions de la Brimo

“Treballar així és molt difícil, costa molt”. Aquesta és una síntesi del malestar dels comandaments de la Brigada Mòbil i de l’ARRO dels Mossos, en els operatius de seguretat més delicats de Vox. En aquesta campanya electoral, les corredisses, empentes i aldarulls s’han registrat a Salt, Vic o Ripoll arran de protestes contra actes electorals de l’extrema dreta. Uns episodis que els Mossos podien controlar amb destresa, però que en canvi, membres de Vox “no van posar les coses fàcils perquè no fan cas a les instruccions de la policia”. 

“Tenim la sensació que busquen el penal”, apunten fonts dels dispositius d’ordre públic d’aquests dies consultades per El Món. “Si bé, depèn l’acte hi ha gent educada i que fa cas, ens hem trobat que en els operatius més complexes, passen de les nostres recomanacions o, fins i tot, ordres”, asseguren les mateixes fonts dels uniformats. “Van per lliure!”, lamenta un altre membre de la Brigada Mòbil. 

“No fan cas de les indicacions policials! Nosaltres preparem els dispositius estan preparats  per evitar el xoc directe entre persones d’ideologia contrària i no en fan cas!”, lamenten.  “Cal veure quin es el motiu perquè no respectin les indicacions que se’ls donen”, retreuen des de Mossos. De fet, els comandaments han fet arribar la queixa i el seu malestar a la Prefectura. 

Precisament, una de les imatges icòniques dels aldarulls arran d’actes de Vox va ser la marxa de les furgonetes a Vic. Un vídeo on, al cèntric Passeig, desenes de persones s’hi van abraonar amb llançament d’objectes o enfilant-se al sostre dels vehicles. L’operatiu estava pensat com una mena de Barça-Madrid on la BRIMO escorta els vehicles dels equips i dissenya una ruta diàfana i ràpida per evitar topades. En canvi, van sortir per on i com van voler. “Van anar per lliure! Nosaltres volíem fer això i van fer el que van voler!”, ressalten membres de la unitat d’elit d’ordre públic dels Mossos.  

De fet, l’arribada de les comitives de Vox es fa notar, no només per una presència notòria de dotacions d’ordre públic així com operatius Astor, sinó per policies de seguretat ciutadans i efectius de les policies locals. Aquest ingent número de policies cal afegir la pràcticament desena de membres del CNP i divers personal de seguretat privada que es fan notar.  Un equip de seguretat que ben utilitzat evitaria qualsevol xoc entre manifestants. 

Vic ha estat el paradigma de la situació que va degenerar en greus incidents d’ordre públic a la ciutat, com ara la crema o bolcat de contenidors a la calçada generant risc per a persones i vehicles, danys a elements de mobiliari urbà i privat, llançament d’objectes i cops de peu a vehicles policíacs.  La Guàrdia Urbana de la capital d’Osona va informar que a les deu de la nit, efectius del cos que havien estat testimonis dels fets i també objecte d’un intent d’agressió en intentar evitar-los, van procedir a la detenció de dues de les persones que hi havien participat. En concret, dos homes, veïns de Vic, un d’ells de 18 anys i un altre menor d’edat. Tanmateix, es van poder identificar plenament dos veïns més de Vic, un de 22 anys i un altre menor d’edat, com a participants en els fets, que han estat igualment acusats d’aldarulls.

De fet, els avalots van servir a alguns pispes a fer de les seves. La policia va identificar alguns dels autors d’altres delictes que s’hi haurien comès com un robatori d’un telèfon mòbil amb violència a una persona gran a la rambla del Passeig, altres destrosses produïdes a l’estació de tren i de furt tumultuari en un hipermercat; actes delictius comesos fent servir l’anonimat facilitat per la massa de persones concurrent en els disturbis de dissabte a la tarda.

Comentaris

  Pues los hijos de la piara de la CUP, ya ni hablamos. 09/02/2021 11:44 am
  Mejor que tengan abortos.
  Moixó 09/02/2021 10:39 am
  Cap agressió espanyola sense resposta pacífica i no violenta.
  jaume 08/02/2021 5:36 pm
  ... mira que som rucs, de quatre potes! els hi fem la campanya, a vox i al Illa Encara hi ha temps de fer una puta campanya bona: amb propostes i respostes clares i curtes, amb defensa de Cat. alt i català i amb una força reinvindicativa potent de que la zona metropolitana es catalana i no es patrimoni de partit. A fons, a guanyar i a declarar la independència.
  fat boy 08/02/2021 5:26 pm
  Que els buidin un ull a veure si aixi.
   Al pajaritu 09/02/2021 8:25 am
   Eso...y luego que se vayan de copas con los compactes de Vox...
  vox només busca la foto 08/02/2021 5:19 pm
  ... només busca l provocació q la gent s'indigni i exploti....x aleshores ells quedar com les victimes i sembla nosaltres els feixistes intolerants....crec q és un error caure en aquesta trampa.....penso q el millor seria q fessim un Tortosa...tot buit i tancar al seu pas....i una altre cosa, totes aquestes corredisses i cridoria, afavoreix aquell tros d soca del Illa, q queda com un demócrata ( res més lluny d l realitat)...heu d pensar q pp=psoe/psc=cs=podemos/colaus=règim78 ...TOTS SÓN EL MATEIX només q tenen direfentes ordres x poder controlar tot el populatxo
  Pajaritu 08/02/2021 3:58 pm
  Que pongan a la Guardia Civil a poner orden. Verán qué pronto se soluciona la incompetencia de los Mossos.
  161
  365
  Respon
  Pere IV 08/02/2021 3:57 pm
  Quan els de VOX es "passen" deu pobles, els Mossos s'indignen perquè els feixistes no fan bondat, però no els toquen un pél de la roba. Quan els indepes no fan tota la bondat que els Mossos voldríen, s'estalvien la indignació i els estomaquen directament.
   Al pajaritu 09/02/2021 8:28 am
   Eso...y luego que se vayan de copas con los compactes de Vox...
  X2 08/02/2021 3:16 pm
  Fora ocupants feixistes, fora gentussa
  383
  240
  Respon
  Ricard 08/02/2021 2:36 pm
  Ciudadanus=Vox=pollos
  jg 08/02/2021 2:07 pm
  está claro : la culpa la tienen los que ponen la cabeza , no los que ponen las piedras
  11
  31
  Respon
   Lisa 09/02/2021 8:29 am
   No m'imagino a Alemanya un partit de nazis, fent campanya electoral...
  LSO 08/02/2021 2:07 pm
  Cuando veo a los de la Brimo, no puedo evitar compadecerme de sus madres, que triste haber parido un maltratador, que disfruta dando palizas, y los hijos de estos maltratadores, cuando tengan que decir en el colegio, a que se dedica su padre, mientras unos puedan decir que su padre es médico, u otras tantas profesiones humanitarias ellos se tendrán que avergonzar de decir que su padre se dedica a pegar violentamente. Que triste.
  120
  179
  Respon
   Pues los hijos de la piara de la CUP, ya ni hablamos. 09/02/2021 11:43 am
   Mejor que tengan abortos.

Nou comentari