El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sergi Sol, Dalmases i el masclisme als mitjans
  • CA

Quan en Sergi Sol, mercenari en cap d’Esquerra a qui han retirat tot el poder i per això el tenen entretingut fent tertúlies perquè no saben com fer-s’ho perquè passi el mínim temps possible a la seu dels republicans del carrer Calàbria, em va dir en directe al Tot Es Mou de TV3 “de vegades sembla que justeges”, vaig pensar a no dir res al programa i agafar-lo en privat després. Mai no he despatxat res amb ell fora de càmera, a banda d’alguns WhatsApps quan era cap de premsa de Junqueras per preguntar això o allò sobre la roda de premsa d’avui, on, tot sigui dit, sempre ha fet servir aquell to de superioritat i ha dificultat tant com ha pogut la feina dels periodistes, i a banda també d’un dia que me’l vaig creuar a RAC1 quan anava a la tertúlia després de l’1 d’octubre i em va dir, enigmàticament, “molt bé, Pilar, tu segueix així”. Mai no hi vaig donar importància perquè no vull que res afecti el meu criteri per decidir què haig de dir, ni per bé ni per malament.

Mentre al Tot Es Mou s’anaven succeint les connexions en què no parlàvem, vaig pensar a dir-li, òbviament, que és un masclista fastigós perquè allò no gosaria dir-ho a un home perquè, en comptes d’increpar-lo com estava fent jo ara, potser arribarien a les mans, i que ho feia amb una dona perquè confiava en aquella còmoda superioritat que li atorga el sistema.

Però vaig canviar d’idea quan vaig llegir els missatges que m’estaven arribant de gent que estava veient el programa, especialment dones, que em deien que no podia deixar passar allò de cap manera, i que ho havia de dir. Al cap i a la fi, jo havia apuntat als seus arguments (o més ben dit els seus atacs sense argumentar) en els seus articles sobre el que ell anomenava el càncer de l’independentisme, és a dir, tots els contraris a les accions d’Esquerra després del referèndum de l’1 d’octubre, és a dir, tots els favorables a les accions d’Esquerra fins l’1 d’octubre de 2017.

Per això, perquè vaig pensar que no era un afer que pogués ventilar-se en privat perquè no m’afectava només a mi sinó a qualsevol dona a qui li passés una cosa similar i es pogués sentir identificada, vaig ignorar el tremolor de cames que de vegades et ve quan has d’enfrontar-te per fer-te respectar amb qui té més poder que tu, li vaig dir el que es pot veure als vídeos que circulen per Twitter, que era un masclista i un cínic, mentre ell, amb la seguretat que dona la impunitat, anava repetint “calma’t” i “no et posis nerviosa”, que és el nou “no et posis histèrica” que s’ha fet servir sempre per anul·lar els arguments de les dones.

Explico això perquè el preu que hem de pagar molts cops les dones que tenim visibilitat quan ens intentem fer respectar és que se’ns tracti d’histèriques (o de nervioses com ara intenten fer colar per no semblar masclistes), com si fer-nos notar per aquesta qüestió fos plat de bon gust. A mi se’m diu que raholejo per la vehemència amb que defenso les meves opinions, perquè aquesta és l’única forma amb què la Pilar Rahola s’ha pogut fer respectar en un món de tertúlies ple d’homes als quals la vehemència se’ls comprèn de sèrie. I ho dic amb tota l’admiració, perquè malgrat que penso que se li ha donat un protagonisme excessiu als mitjans, potser si no hi fos allà hi posarien l’enèsim home que fa cops de puny a la taula com en Sergi Sabrià en aquella entrevista a El Nacional per defensar els seus arguments. I a ningú li estranyaria, perquè no gaires dones estan disposades a aguantar el que aguantem nosaltres, que hem de conformar-nos o bé amb demanar permís per parlar quan els altres queden la mar de bé perquè el tenen per defecte, o bé amb ser jutjades per agafar-nos nosaltres mateixes la paraula i fer-la servir amb determinació. 

En el cas de l’agressió (com a mínim verbal) que va rebre la periodista del FAQS de TV3 del diputat de Junts Francesc Dalmases, el fet que hagi estat en privat em fa donar gràcies per haver-me atrevit a enfrontar-me a Sergi Sol en públic, i no haver viscut una situació de la qual ningú n’hauria sabut tota la veritat i que s’ha de demanar investigar fins les últimes conseqüències. Perquè tots sabem, com deia al principi, que si en comptes d’ella hagués estat un home, allò hagués acabat com el rosari de l’Aurora, i per això es va aprofitar que és una dona. M’agradaria pensar que si m’hagués passat a mi se m’hagués acudit dir-li exactament això.

El control dels mitjans públics i de les subvencions dels mitjans privats i l’autoritat sobre les empreses i institucions anunciants per part de tots dos partits que se l’han anat alternat han convertit l’ecosistema comunicatiu en un femer enorme on hi té lloc el seu somni humit: que els polítics que l’han propiciat tinguin més credibilitat davant de l’opinió pública que els periodistes que en formen part, com passa entre els seguidors de Donald Trump, un paio que amb tot el poder que té encara anava de víctima amb allò del very dishonest media. I això només és culpa nostra, dels periodistes, de les tantes vegades que hem callat. Ara, l’acusat de l’afer en qüestió renuncia als càrrecs (menys al de diputat, perquè amb les coses de menjar no s’hi juga, com fa en Lluís Salvadó, d’Esquerra, àlies El Mamelles), reconeixent el que ha fet (si no, per què hauria de renunciar? per què no sosté la seva postura en un afer tan delicat?). I encara molts el tractaran com un heroi.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a octubre 26, 2022 | 21:21
    fat boy octubre 26, 2022 | 21:21
    El Sergi Cara al Sol no es que sigui un machista, que tambe, va mes enlla, es un d'aquells setciencies que es pensa que tothom es idiota, dones, homes i migpensionistes. Es el tipic saberut insofrible que es mes ruc que fet d'encarrec pero continua trepitjant fort igualment encara que se li veu la ceba d'una hora lluny.
    50
    Icona de dislike al comentari de: fat boy a octubre 26, 2022 | 21:21 12
    Respon
  2. Icona del comentari de: Jordi Sitges a octubre 26, 2022 | 21:55
    Jordi Sitges octubre 26, 2022 | 21:55
    Ben fet, Pilar. Ja és hora que li digueu aquest tipus de coses a la cara al Sergi Sol. Enhorabona per la valentia i l'encert.
    • Icona del comentari de: Poc nivell a octubre 29, 2022 | 20:18
      Poc nivell octubre 29, 2022 | 20:18
      Això de compensar que ets una periodista fluixa i desbocada, utilitzant un feminisme tronat, no queda gaire bé.
  3. Icona del comentari de: El foll a octubre 26, 2022 | 22:27
    El foll octubre 26, 2022 | 22:27
    Un article valent, i caldria desemmascarar públicament tots aquests prepotents que es volen imposar per la violència física o verbal. Ara, quan dius què "és culpa nostra, dels periodistes, de les tantes vegades que hem callat", és ben cert (cas Joan Carles durant tants anys, ara mateix l'atemptat del Nord Stream, etc.), però cal recordar tantes vegades que heu repetit allò que us dictaven. Desenganyem-nos: la credibilitat dels periodistes ara mateix està al nivell dels polítics, és a dir, en general no gaire bona.
  4. Icona del comentari de: gatemprenyat a octubre 26, 2022 | 22:28
    gatemprenyat octubre 26, 2022 | 22:28
    Pilar, vés a cagar.
    • Icona del comentari de: Francesc Font a octubre 27, 2022 | 10:50
      Francesc Font octubre 27, 2022 | 10:50
      Intel·ligent reacció d'un gatet que defensa el Sol que pel que sembla l'il·lumina
  5. Icona del comentari de: Gradiva a octubre 26, 2022 | 22:53
    Gradiva octubre 26, 2022 | 22:53
    Laura Borràs és una dona que també va rebre agressions a l'entrevista de Facks. A ella no la defenses. Ella va saber- se defensar amb paraules i va reblar les agressions. No li reconeixes, ho ninguneges i no ho valores perquè ella no és de les teves. Molts periodistes i tertulians és consideren amb dret a insultar, manipular i ningunejar. És comprova continuament.
    38
    Icona de dislike al comentari de: Gradiva a octubre 26, 2022 | 22:53 13
    Respon
    • Icona del comentari de: Ermessenda de Carcassona a octubre 28, 2022 | 17:16
      Ermessenda de Carcassona octubre 28, 2022 | 17:16
      Una entrevista no és una agressió. Vaig veure-la i no recordo que fos agredida. L'entrevista pot ser més o menys punyent. Ha de ser-ho sempre. Aquesta és la feina del periodista. Treure informació.
      • Icona del comentari de: Justeta, justeta a octubre 29, 2022 | 10:28
        Justeta, justeta octubre 29, 2022 | 10:28
        No tens ni idea de quina és la feina d'un periodista.
  6. Icona del comentari de: Fre a octubre 26, 2022 | 22:58
    Fre octubre 26, 2022 | 22:58
    Quan algunes periodistes o tertulianes surten a desacreditar altres dones són tant o més agressives que els mascles més masclistes. Aneu seguint així I el periodisme d'oportunitat d'aquí poc no tindrà cap valor
  7. Icona del comentari de: Sergi Sol marginat d'ERC? a octubre 26, 2022 | 23:32
    Sergi Sol marginat d'ERC? octubre 26, 2022 | 23:32
    Comparteixo amb tu que Sergi Sol és un mal polític, que fins i gtot els seus se n'han atipat. Hi afegeixo que a més és un gran menrider. En un article defensant el seu gran amic Dionís Guiteras, alcalde de Moià i mentider com ell, li vam trobar 20 mentides, grosses. Un exemple: Guiterés té majoria absoluta (mentida, en va tenir a la seva primera legislatura, però la va perdre a la segona). Vols dir Pilar que no té tot el poder d'ERC per a manegar televisions i ràdios?
  8. Icona del comentari de: Tastar una poma no et fa expert en fruita a octubre 26, 2022 | 23:49
    Tastar una poma no et fa expert en fruita octubre 26, 2022 | 23:49
    De lo del Sergi Sol en pots parlar perquè ho vas viure en primera persona, però posar lo del Dalmases en el mateix sac demostra un victimisme gratuït que no reforça el teu argument. Primer, assegurar que amb un home no s'atreveixen és una gran mentida. No has sentit parlar de la bronca monumental de Junqueras al Bassas que va fer que aquest es fes enrere en la publicació d'una sèrie d'entrevistes? O del mateix Junqueras al director d'un digital? Per contra en el cas Dalmases què estàs dient? Que no s'ha de poder discutir amb vehemència quan un dels interlocutors és una dona? Hi ha res més sexista que això? Tens raó en el cas que vas viure, però com sempre la perds quan fas el salt de considerar que una experiència personal ja et legitima per generalitzar a tort i dret. La manca de rigor no et farà més valenta ni menys vulnerable. Pet aquest camí et pots acabar semblant al Sol més del que et penses.
    26
    Icona de dislike al comentari de: Tastar una poma no et fa expert en fruita a octubre 26, 2022 | 23:49 10
    Respon
  9. Icona del comentari de: El recurs trillat de prestigiar-se a costa de desprestigiar els homes a octubre 26, 2022 | 23:57
    El recurs trillat de prestigiar-se a costa de desprestigiar els homes octubre 26, 2022 | 23:57
    El preu que hem de pagar molts cops els homes quan intentem que es respecti la veritat és que se’ns tracti de masclistes.
  10. Icona del comentari de: Albert Berrio a octubre 27, 2022 | 00:19
    Albert Berrio octubre 27, 2022 | 00:19
    De debò que no puc entendre la idea aquesta que qualsevol comentari agressiu o desagradable d'un home cap a una dona és una mostra de masclisme. És que els homes no fan comentaris agressius als altres homes? És que les dones no fan comentaris agressius o desagradables als homes? No sé què és el que se m'escapa.
  11. Icona del comentari de: Ricard a octubre 27, 2022 | 08:08
    Ricard octubre 27, 2022 | 08:08
    Article carregat de raó, sense entrar en detalls personals que no conec.. Sí és cert que per ser dona hi ha homes que s'atreveixen a certes coses, inadmissibles. I ho dic des del no feminisme. És de justícia.
    11
    Icona de dislike al comentari de: Ricard a octubre 27, 2022 | 08:08 13
    Respon
  12. Icona del comentari de: Antoni a octubre 27, 2022 | 08:28
    Antoni octubre 27, 2022 | 08:28
    Sempre valenta i sempre endavant, Pilar. Ni un segon de dubte sobre si convé o no defensar-se en directe i tal com raja de les escomeses masclistes. A aquells que viuen de la predicació finançada per l’adminstració no els hi cal, la vehemència, car aquesta és patrimoni dels que hi creuen de veritat en allò que diuen i pensen. Amb els diners en tenen prou, aquests personatges. Gràcies per dir les coses amb la claredat i arguments amb què les dius. En necessitem més com tu. Gràcies, Pilar !
    13
    Icona de dislike al comentari de: Antoni a octubre 27, 2022 | 08:28 12
    Respon
  13. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a octubre 27, 2022 | 09:33
    Doctor Strangelove octubre 27, 2022 | 09:33
    A veure Carracelas, vaig veure aquella tertúlia i realment crec que en Sergi va ser molt educat amb tu, puix el teu tó i les teves interrupcions contínues demostraven, una vegada més, que no tens cap mena d'educació i que no es pot tenir una conversa mínimament intel.ligent amb tu. I afegeixo, persones com tu feu molt mal al feminisme, car només l'useu en benefici propi, quan algú us fa un comentari que no us agrada, però en canvi tu pots insultar i dir-li "escòria" a un malalt d'ELA. En fi noia, t'hauries de replantejar la vida! Doc.
    19
    Icona de dislike al comentari de: Doctor Strangelove a octubre 27, 2022 | 09:33 22
    Respon
    • Icona del comentari de: Anònim a octubre 27, 2022 | 11:05
      Anònim octubre 27, 2022 | 11:05
      Crec que paraules com “educació “ o,”intel.ligent” ,venint de tu,perden tot el sentit…i amb això ja està tot dit…
  14. Icona del comentari de: Noia, ets un sol a octubre 27, 2022 | 09:59
    Noia, ets un sol octubre 27, 2022 | 09:59
    La manera de fer-te respectar és censurar les opinions que qüestionen la teva? Com sempre qui alliçona als demés és qui menys té de què presumir.
  15. Icona del comentari de: Groc a octubre 27, 2022 | 11:01
    Groc octubre 27, 2022 | 11:01
    La Pilà sempre repartin a tor i a dret i presumint que te sempre la veritat absoluta ARA BA DE VÍCTIMA No cola
    13
    Icona de dislike al comentari de: Groc a octubre 27, 2022 | 11:01 12
    Respon
    • Icona del comentari de: erc es OPUS.DEI? a octubre 28, 2022 | 13:45
      erc es OPUS.DEI? octubre 28, 2022 | 13:45
      ESCRIUS com un somera ensenyada pel seminarista junquerillas de españa. No escriquis en l'idioma dels rucs junqueristes per españa, NO INSULTIS ALS CATALANS com el venut, traidor i butifarrero DON ESCRIBA FERROVIAL DE JUNQUERAS.es
      • Icona del comentari de: Anònim a octubre 29, 2022 | 16:16
        Anònim octubre 29, 2022 | 16:16
        Torneu els 11 milions del palau que ferrovial us va donar de sotamà, lladres juÑtaires
  16. Icona del comentari de: Narcís ( els nyec- nyec o batusses que tingueu .. són vostres, així vostres ' guanys ' ! ) a octubre 27, 2022 | 11:38
    Narcís ( els nyec- nyec o batusses que tingueu .. són vostres, així vostres ' guanys ' ! ) octubre 27, 2022 | 11:38
    Sempre amb la tabarra del masclisme .. del patriarcat .. de la desigualtat .. de l' abús.. de l' explotació .. alhora que els treballs, dic treballs que no pas tasques, ocupacions, feines àdhuc entreteniments i gaudis , n' és fet per homes/ sexe masculí sigui de gènere quin fos ; ço és, treballs de força, de resistència, de sacrifici, de rendiment fins el patiment i mateix fastig ( que no dic fàstic, massa sovint, també ) amb ses conseqüents anomalies físiques i mateixa mort són d' homes, homes que no volen els sofreixi les dones ! PD : potser seria bo molta dona baliga-balaga i ignorant del que bull al món laboral treballés fent carreteres, ponts, edificis, rases, posant empares .. o a l' escorxador, a clavagueres, asfaltar, plantant arbres a vessants de muntanyes a corre-cuita . . . . . . . . . . per valorar, reconèixer i agrair allò que fan qui titlleu de qualificatius per a amagar tantes penques, titllats àdhuc sense manar en l' administració de llurs salaris !
    • Icona del comentari de: Psiquiatra d'en Narcís a octubre 27, 2022 | 15:42
      Psiquiatra d'en Narcís octubre 27, 2022 | 15:42
      Fagi el favor de medicar-se i deixarà de dir bajanades, o el tornaré a tancar al frenopàtic d'on mai l'hauria d'haver deixat sortir.
  17. Icona del comentari de: Bon anàlisi Pilar a octubre 27, 2022 | 14:57
    Bon anàlisi Pilar octubre 27, 2022 | 14:57
    En Sol és d'una toxicitat extrema. Aquesta gent a caven sols com un mussol.
  18. Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 27, 2022 | 15:04
    Gonzalo octubre 27, 2022 | 15:04
    Pilar, tu no te pones histérica. Sólo te pones así cuando tienes la regla. Suerte que es solamente unos pocos días cada mes.
    • Icona del comentari de: Ermessenda de Carcassona a octubre 28, 2022 | 17:20
      Ermessenda de Carcassona octubre 28, 2022 | 17:20
      Comentari fastigós. Masclisme personificat. Cap argument interessant.
      • Icona del comentari de: La regla de tres a octubre 29, 2022 | 10:31
        La regla de tres octubre 29, 2022 | 10:31
        No té cap intencionalitat masclista. És clarament una simple provocació paròdica perquè algú que justeja com tu deixi anar l'estupidesa de costum.
  19. Icona del comentari de: elMónCorruptgent.Cot a octubre 27, 2022 | 15:12
    elMónCorruptgent.Cot octubre 27, 2022 | 15:12
    Heu tornat a censurar els meus comentaris.Es veu d'un hora lluny que per despistar l'afair del macarra Dalmases ara voleu empastifar a Sergi Sol, però os mancan arguments...
  20. Icona del comentari de: elMónCorruptgent.Cot a octubre 27, 2022 | 15:47
    elMónCorruptgent.Cot octubre 27, 2022 | 15:47
    Avui també teniu al censor "on fire", ja porta varis comentaris educats censurats. Pensi Cot que l'amo corruptgent aviat el deixarà de subvencionar, i amb el seu historial poc professional no el voldran ni al TBO.
  21. Icona del comentari de: Què hi té a veure Sol amb Dalmases? a octubre 27, 2022 | 16:02
    Què hi té a veure Sol amb Dalmases? octubre 27, 2022 | 16:02
    Un és un ciutadà honrat i l'altre un parlamentari macarra.
    • Icona del comentari de: Et confons a octubre 27, 2022 | 22:01
      Et confons octubre 27, 2022 | 22:01
      El Sol no és parlamentari.
  22. Icona del comentari de: Maleducat el Sol i maleducada tu a octubre 27, 2022 | 18:11
    Maleducat el Sol i maleducada tu octubre 27, 2022 | 18:11
    Doncs mira, no. Tant en la Rahola com en tu, aquesta mala educació d'interrompre i cridar sempre per tal d'imposar l'opinió em sembla no pas vehement, sinó d'una mala educació que tomba. I voler-ho justificar pel fet de ser dones i que si no crideu no se us deixa parlar és una vergonya.
  23. Icona del comentari de: Free a octubre 27, 2022 | 18:16
    Free octubre 27, 2022 | 18:16
    Carracelas els teus article són molt viscerals. Són una catarsi i això no s'hi val. Hauries de fer autocrítica i comprovar abans d'enviar-los. A part, són molt extensos . Has de simplificar el que vols dir. Per la resta ets lliure, mentre li agradi al que et paga l'article o la col.laboració perquè això sí que ho passes pel filtre, suposo.
  24. Icona del comentari de: Falangistes a octubre 27, 2022 | 18:18
    Falangistes octubre 27, 2022 | 18:18
    Un em va definir Sergi Sol i Dionís Guiteras com uns falangistes del segle XXI
  25. Icona del comentari de: federalista a octubre 27, 2022 | 18:48
    federalista octubre 27, 2022 | 18:48
    jajaj cagarelas en fi a cagar amb el pal de l'estelada es clar el sol, un prepotent pot ser pero amb poder i votat per molts catalans ,a tu l'espot, i frikis hiperventilts mes, no us votan ni a la vostra escala de veins es diu democracia merci , hahah cagarelas.
    • Icona del comentari de: Ermessenda de Carcassona a octubre 28, 2022 | 17:22
      Ermessenda de Carcassona octubre 28, 2022 | 17:22
      Maleducat!
  26. Icona del comentari de: toni a octubre 28, 2022 | 05:47
    toni octubre 28, 2022 | 05:47
    Difamà insultar i despotricar de Junqueras i de erc es gràtis total. Cosa típica de la dreta neoliberal tuitera tertuliana juntaire i laurista.
    • Icona del comentari de: Surt caríssim a octubre 28, 2022 | 23:23
      Surt caríssim octubre 28, 2022 | 23:23
      Home, no. De gratis res, que ens està sortint molt car l'indult del panxut i el govern del diminut d'ERC.
  27. Icona del comentari de: Tal com raja a octubre 28, 2022 | 09:05
    Tal com raja octubre 28, 2022 | 09:05
    Pilar, penso que amb aquest article has fet diana. Et felicito. Ha quedat al descobert la cara fosca d'en Sergi Sol. Ja ho intuíem, però ara queda clar que és de cal justet.
  28. Icona del comentari de: Eloise a octubre 28, 2022 | 09:52
    Eloise octubre 28, 2022 | 09:52
    L'srticle fa un enfocament de feminista unidireccional. Els pinxos agressius són tipus maltractadors i fins xantatgistes per a tothom, home o dona, quan el detecten com persona inferior o fràgil. Amb iguals solen ser cautelosos i covards.Tant aquests violents com els masclistes de debó, si quan gallegen a una dona aquesta NO es situa com inferior i els respon amb arguments i contundència o els planta cara amb fermesa o ho deriva a ironia o, senzillament, se'n en fot... o, en cas greu, fa la denúncia pertinent, aquests violents es veuen obligats a controlar-se.
  29. Icona del comentari de: Continua el frau convergent a octubre 28, 2022 | 13:58
    Continua el frau convergent octubre 28, 2022 | 13:58
    O sigui, qui la caga és en culet rodó, àlies Dalmases, i a qui és critica es a en Sol. Cada dia estàs més en la línea de la Joana Masdeu. Segur que faràs carrera a can juÑtaire reina...
  30. Icona del comentari de: Erc, putes i mamelles a octubre 28, 2022 | 15:22
    Erc, putes i mamelles octubre 28, 2022 | 15:22
    Aragones RODA DE RECANVI del lladre de Ferrovial, assassi de les residencies de vells, lladre de les herencies dels pares, un tal,JUNQUERAS, que vol eliminar la Seccesio per presentar.se per Panxut President de la comunidad autonoma. Junqueras es un fill de Putin, que cal engarjolar. No entenc com Juntsnpo el porta a la fiscalia per lladre i assassi. ERC, assassins i lladres
  31. Icona del comentari de: ERCaques nazionañ.psoecialistes del GAL.MARAGAL a octubre 29, 2022 | 07:00
    ERCaques nazionañ.psoecialistes del GAL.MARAGAL octubre 29, 2022 | 07:00
    La xusma falangista del CAUDILLON JUNQUERAS EL FACHA d'españa, amb un govern de vells reciclats españolistes com junqueras de Marchena.155, o la cupera ploraire i ricatxa de l'Aran, cada dia mes españols, mes lladres, mes CUQUIS.PROGRES com la chacha nazional.Psoecialista del,PEDRITO ARAGONES, el ninot del Junqui.155. Quin fastic fa el ninot AUTONOMO I TONTORRITO. Aragones l'ESTAQUIROT ESPAÑOL
    • Icona del comentari de: Anònim a octubre 29, 2022 | 16:20
      Anònim octubre 29, 2022 | 16:20
      Ja tornem a tenir aquí a la reprimida monja de l'Anna pregant perquè algun capella li arregli els papers mentre treu escuma per la boca. Es nota que no en troba cap que li vulgui ni tocar un pèl, de fàstic que fa.
  32. Icona del comentari de: Patètica excusa de gènere a octubre 29, 2022 | 11:12
    Patètica excusa de gènere octubre 29, 2022 | 11:12
    Si l'única manera que tens de fer-te respectar és cridar i fer d'histèrica, potser que ho deixis estat. Les moltes dones intel·ligents que he conegut no els cal cridar ni interrompre per fer-se valer i que les escoltin. Lo teu és excusa barata de persona amb res interessant a dir. Deixa ja l'excusa del gènere i forma't més a nivell intel·lectual per tenir més substància, i veuràs com se t'escolta sense haver de fer numerets ridículs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa