El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’afer Dalmases o com els masovers de la colònia controlen els mitjans
  • CA

A mi l’afer del diputat de Junts Francesc de Dalmases, acusat, com a mínim (i reconegut per ell mateix) d’interferir en la feina dels periodistes del FAQs arran d’una entrevista a la presidenta del Parlament Laura Borràs, i com a màxim, de coaccionar insultant, escridassant i fent cops contra el mobiliari per emfasitzar en aquesta ingerència, com han afirmat diferents testimonis, incloent personal tècnic del programa, em sembla molt i molt rellevant perquè il·lustra la forma que han pres molts dels mals d’aquest petit territori ocupat per Espanya.

El mal més important n’és el control de l’ecosistema mediàtic per part dels partits polítics hegemònics, Junts, Esquerra i el PSC, de manera que s’erosiona greument la qualitat democràtica de la societat catalana. De la mateixa manera que el bipartidisme del regne necessita dominar els mitjans de comunicació d’àmbit espanyol per mantenir el seu control sobre les estructures de l’Estat heretades del franquisme, la masoveria de la colònia, que viu d’aquestes estructures fent veure que vol derrocar-les, ha hagut de crear tot un entramat comunicatiu que faci de corretja de transmissió d’aquesta manera de fer. I cada nova mostra de llibertat que treu el cap, acaba amansida.

Això es fa principalment de dues maneres. La primera és la subvenció, és a dir, inocular el verí del diner al comptat. La segona, més subtil, és la publicitat institucional: no hi ha cap mitjà que no en tingui. I tots els partits en són còmplices de tal manera que a cada negociació de Govern després d’unes eleccions, una de les direccions generals més disputades són la de Mitjans de Comunicació i la de Difusió que, oh, sorpresa, en aquest govern s’han repartit entre Junts i Esquerra, respectivament. Igualment, en els mitjans de comunicació que ofereixen continguts de pagament, ho he explicat altres vegades, bona part dels subscriptors són partits, institucions i organitzacions que depenen de l’administració pública, representant una tercera forma de finançament públic encobert.

No és d’estranyar, doncs, que no puguin fiscalitzar correctament els polítics: la hipoteca que tenen amb ells és massa elevada. I fins i tot allà on els és més complicat exercir el poder del talonari, a les xarxes, intenten de totes les maneres que a cada veu lliure li sigui el més car possible expressar-se i desisteixi. Només cal veure els intents de cancel·lació constants.

Per això resulta insultantment hipòcrita que l’entorn de Junts (i d’altres, en altres ocasions) vegi normal des d’allò de pactar entrevistes fins que un diputat s’atribueixi el dret de dir als periodistes com fer la seva feina (i tantes altres sortides de to, com les que enumera la Montserrat Dameson en aquest article) amb la justificació que són premsa subvencionada (sic). Ells no només participen d’aquest sistema sinó que se’n beneficien, i si ara no en surten tan afavorits com Esquerra, que els ha superat en vots a les darreres eleccions, és amb l’esperança que a les properes puguin ser ells qui tornin a liderar el remenament de cireres. There is honour among thieves, que en dirien en anglès.

També constato que es veu normal que els polítics demanin disculpes (sic) als que s’hagin pogut sentir ofesos. No a tothom, només als ofesos. I com que l’ofensa és un verb reflexiu, traslladen la responsabilitat a aquests, no l’assumeixen ells. I que acceptin que, com ha dit el mateix Dalmases en la seva recollida de cable, una actitud com el “respecte als mitjans de comunicació públics”, sigui quelcom que es percep coneixent el polític en qüestió, en comptes de manifestar-la de forma pública i inequívoca. I que no s’apercebin que al final és la xarxa la que permet fiscalitzar de veritat els polítics, del color que siguin.

Un polític no té dret a intentar interferir en la feina dels periodistes en una democràcia. Mai. Ni tan sols en té l’encarregat de premsa o de comunicació d’aquest polític, o del seu partit, o de l’institució que representa. Però encara és més greu que ho faci un representant electe. Un polític s’ha de sotmetre a les preguntes dels periodistes i respondre-les aguantant-se si no li agrada. Perquè són els periodistes els encarregats de fiscalitzar el poder, especialment entre períodes electorals, perquè les democràcies no es limiten a poder votar cada quatre anys.

I això no és cap defensa corporativista dels periodistes del FAQs, que per cert em sembla un programa on tot es fa de forma equivocada: és hispanocèntric, perpetua el privilegi de tòtems del processisme com Pilar Rahola, té una idea mal entesa de l’entreteniment i mai no s’hi fan les preguntes adients als convidats. Tampoc no és una assumpció que els periodistes són intocables: ho són, només faltaria, per als polítics, però han d’estar sotmesos al veredicte de l’audiència. Perquè si ara es justifica que ho faci en Dalmases perquè es considera que el FAQs el conformen mals professionals, demà tindrà el mateix dret de fer-ho en Salvador Illa o qualsevol altre. Coincidir en ideologia amb Junts no és un argument per exculpar-lo.

El problema del veredicte de l’audiència és que actualment és difícil conèixer-lo de forma fiable: els audímetres, els EGM, etc., són mesures obsoletes i tendencioses orientades a legitimar un panorama comunicatiu dopat. Per entendre’l millor caldrien les audiències totals i no relatives i per segments sociodemogràfics en el cas de la televisió i la ràdio; per temps d’estada a les pàgines i pàgines vistes per sessió, en el cas dels mitjans digitals, per exemple; a més de la incidència real dels partits, les institucions, les organitzacions i grups d’interès en aquests mitjans, entre d’altres. I, evidentment, mesurades per entitats independents.

Només es pot valorar la qualitat dels projectes (no només periodístics) quan són outsiders, com va passar amb la presentació de La Fera, que va aplegar més de 700 creadors en català fa dues setmanes a l’antiga Sala Barts i va premiar precisament tres dones creadores de contingut a internet, ignorat olímpicament per TV3. I en això, els Dalmases, els Sergis Sols i companyia hi estan descaradament d’acord. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Parcialitat a juliol 20, 2022 | 20:16
    Parcialitat juliol 20, 2022 | 20:16
    Un article molt parcial. És cert que aquí, com a tants llocs, els partits es creuen amb dret a controlar els mitjans, però no és menys cert que la majoria dels anomenats "periodistes" s'hi han avingut. Alguns han creat digitals que no serveixen per res més que per cobrar subvencions. Altres, com en aquest programa que ara es posa les mans al cap per un ximple que no ha sabut fer-ho amb discreció com la resta, han estat "promocionats" a presentar, produir o dirigir mitjans precisament per tenir un preu i a canvi d'acceptar aquest control polític sobre la seva feina. Tu, com la Dameson, carregues sobre els que compren, però aquests ho poden fer perquè és ben fàcil en aquesta professió trobar qui es ven. Qui estigui lliure de pecat...
  2. Icona del comentari de: maria a juliol 20, 2022 | 20:16
    maria juliol 20, 2022 | 20:16
    Un altre dia parla dels periodistes de veritat i dels de mentida.
    • Icona del comentari de: La reina del mambo a juliol 22, 2022 | 10:39
      La reina del mambo juliol 22, 2022 | 10:39
      Els de veritat són els que fan la pilota a la Borràs, i els de mentida són tots els altres? La princesa de Waterloo viu en un món de fantasia.
      • Icona del comentari de: Sue Realisme a juliol 22, 2022 | 15:17
        Sue Realisme juliol 22, 2022 | 15:17
        La Presidenta del Parlament mereixeria un respecte que sembla que s'ha perdut, començant per l'himne i acabant per les creus... (deu ser cosa de la modernor sinistra?)
        • Icona del comentari de: Resposta a juliol 23, 2022 | 08:09
          Resposta juliol 23, 2022 | 08:09
          Celebrarem amb cava la caiguda d'aquesta impostora, la gens honorable Borràs.
  3. Icona del comentari de: Cge a juliol 21, 2022 | 06:53
    Cge juliol 21, 2022 | 06:53
    Quina mania amb Pilar Rahola, surt un cop per setmana igual que tu que surts un cop per setmana a Tot es Mou, per tan de tohtem res, enveja de la Pilar persona amb una cultura que no podrás mai arribar a conquerir tu.. A més on esta la teva critica a S.Sol quan et va fer al mateix en el programa de Tor es mou?. Ah¡¡ això no que sinó no cobraré, aixì sou els de la CUP, molt criticar i poc fer.
    • Icona del comentari de: La paperera de la història a juliol 21, 2022 | 09:41
      La paperera de la història juliol 21, 2022 | 09:41
      Si això és cert aquesta articulista és d'una hipocresia que espanta. No m'estranya que votés la CUP: "La CUP és l'únic partit que no m'ha tractat amb paternalisme, m'ha dit les coses amb claredat i no mercadeja amb les meves pors." Doncs mira noia, aquí també te les estan dient ben clares. Tens el mateix nivell d'integritat i coherència que allò que has votat.
  4. Icona del comentari de: Emmiya a juliol 21, 2022 | 08:32
    Emmiya juliol 21, 2022 | 08:32
    "...il·lustra la forma que han pres molts dels mals d’aquest petit territori ocupat per Espanya." Curiós, quan hi han coses bones a Catalunya, són pròpies dels catalans. Quan hi han coses dolentes, son adquirides d'Espanya... Perdó, però aquesta actitud és d'un independentista acèrrim q es vanaglòria de no tenir res d'espanyol. Potser al final és q Catalunya i la resta d'Espanya no són tan diferents.
    • Icona del comentari de: MHP a juliol 21, 2022 | 09:39
      MHP juliol 21, 2022 | 09:39
      Es així, no aom tant diferents, som el mateix.
  5. Icona del comentari de: Edgar a juliol 21, 2022 | 09:06
    Edgar juliol 21, 2022 | 09:06
    Sembla que no saps que a Pilar Rahola l'han censurat de tots els mitjans de comunicació i fins i tot al FAQS, encara que va seguir, li van retallar el temps. És clar, sembla que això a tu et sembla poc i volguessis que ella no pugui opinar enlloc. També és incorrecte utilitzar el terme "processista" per a Rahola... "processista" és el que viu feliç dins del procés i no el vol culminar mai. Podria donar molts cognoms que viuen del "processisme", massa polítics ho són (per exemple, tots els que ens enganyen amb l'existència d'una taula de diàleg)... però els que volen la independència de debò no són ni van ser processistes.
  6. Icona del comentari de: Estruch a juliol 21, 2022 | 10:05
    Estruch juliol 21, 2022 | 10:05
    Això que expliques és força cert, però aquesta política d'amordassament dels mitjans qui actualment ha ha aconseguit fins a quasi un 100% és el feminisme actual. El feminisme més irracional i criminal és el que mana en aquests grups, és el que arriba a totes les regidories de "igualtat" a totes les sectorials de "igualtat" dels partits als Departaments i ministeris de "igualtat". El mitjà que no amplifiqui el discurs feminista-supremacista el cancel·len. Començant per TV3 que al mateix moment de estar presa per la corrupció feminista, s'ha anat descatalanitzant.
  7. Icona del comentari de: Si a juliol 21, 2022 | 10:19
    Si juliol 21, 2022 | 10:19
    Gràcies sra Carracelas.
  8. Icona del comentari de: Jo també plego a juliol 21, 2022 | 11:31
    Jo també plego juliol 21, 2022 | 11:31
    La premsa ha elaborat el cas Borràs. La premsa menja de la repressió a l'independentisme. Gent amargada com Carraceles només són agitadors.
  9. Icona del comentari de: fat boy a juliol 21, 2022 | 12:03
    fat boy juliol 21, 2022 | 12:03
    Si l'haguessin enxampat comentat si la periodista tenia bones mamelles no ho se si hi hauria hagut aquest escandol i l'Aragones s'hagues estripat tant el vestit. Que cap geperut es veu el gep.
  10. Icona del comentari de: Maria a juliol 21, 2022 | 15:08
    Maria juliol 21, 2022 | 15:08
    Aquesta serà Pepis de quin periodisme parla en això "de controlar el poder"?. Vol dir que avCatalunta això no és a l'inrevés?. Ja sabem qui controla el periodisme a Catalunya, el govern i per aquest ordre: Ara, Vanguardia i el grup editorial "el Mon", segons dades de les darreres subvencions que s'ha tret el President Aragonès de màniga.Notícia que, per cert, no he vist en aquest diari. Es diria que la Srta Pepis precisament només crítica els que no li paguen la subvenció?.
  11. Icona del comentari de: Malviure a juliol 21, 2022 | 15:09
    Malviure juliol 21, 2022 | 15:09
    Els periodistes s'atorguen el dret de jutjar-ho tot i actuar en conseqüència. L'entrevista de Facks a Borràs en fou una mostra. No podían inculpar Borràs per vía del raonament. Cris Puig ho sabia i va buscar tensió.
  12. Icona del comentari de: Aquí no hi ha cap part innocent a juliol 21, 2022 | 17:37
    Aquí no hi ha cap part innocent juliol 21, 2022 | 17:37
    Sembli bé o no, el to i caràcter de l'entrevista s'havien acordat. Uns periodistes que primer diuen que "entesos", després traeixen la confiança i comencen a fer carnassa clarament partidista. Són els/les mateixes que ara diuen que els periodistes "a sou" han de poder exercir amb llibertat, és a dir, a gust dels que els han comprat. Cal ser molt cínics per fer veure ara que cauen del cel.
    • Icona del comentari de: Una part és culpable a juliol 21, 2022 | 19:25
      Una part és culpable juliol 21, 2022 | 19:25
      Informar detalladament de l'afer Borràs era la feina que havien de fer els periodistes: no pretendrà que es pactin les preguntes. Si la senyora va accedir a un programa de llarga durada ja es podia imaginar el resultat. Si tens un embolic per delictes comuns no vulguis anar de victima política, que no cola.
      • Icona del comentari de: La mà d'ERC és llarga, l'intel·lecte d'alguns ben curt a juliol 21, 2022 | 22:18
        La mà d'ERC és llarga, l'intel·lecte d'alguns ben curt juliol 21, 2022 | 22:18
        No hi ha cap delicte, i el teu sectarisme no t'avala per saltar-te cap presumpció d'innocència. Hi ha el que els seus enemics han fabricat a base d'enllaçar pressupostos d'exercicis diferents. I no, la feina d'un periodista no és fer de fiscal, malgrat que alguns/es a sou d'ERC disfressin un clar atac conxorxat des d'un partit fent-lo passar per "llibertat" i feina professional. Periodisme corrupte intentant crear una imatge de corrupció que faci saltar Junts del govern i permeti formar el tripartit donant les culpes als altres. Fins i tot un curt de gambals ho pot veure, si vol.
        • Icona del comentari de: No es pot negar la realitat a juliol 22, 2022 | 10:30
          No es pot negar la realitat juliol 22, 2022 | 10:30
          Els crits dels dèspotes de Junts es podien escoltar des del plató, i la intimidació física i verbal és completament provada i amb testimonis. Innocència? Més aviat abús de poder dels matons de la direcció de Junts.
          • Icona del comentari de: De què presumeixes? a juliol 22, 2022 | 12:33
            De què presumeixes? juliol 22, 2022 | 12:33
            Els crits del Junqueras al Bassas es van sentir per tota la presó, amb la diferència que aquest sí que va acollonir i doblegar al periodista.
            7
            Icona de dislike al comentari de: De què presumeixes? a juliol 22, 2022 | 12:33 1
  13. Icona del comentari de: Prepotència a juliol 21, 2022 | 19:06
    Prepotència juliol 21, 2022 | 19:06
    Jordi Pujol trucava directament als directors dels mitjans per donar instruccions. Els de Junts ho fan en plan macarra, i intimiden els periodistes amb violència física i verbal. No poden suportar la llibertat d'expressió. La mateixa Borràs estava indignada que s'exposes amb claredat el seu cas, i que els periodistes li fessin preguntes, en comptes de fer-li la pilota.
    13
    Icona de dislike al comentari de: Prepotència a juliol 21, 2022 | 19:06 12
    Respon
    • Icona del comentari de: Maria a juliol 22, 2022 | 13:55
      Maria juliol 22, 2022 | 13:55
      I els d'ER pagant-los una subvenció: si no fas el que jo vull no et pago. Per cert, amb els nostres diners. Això és la "llibertat d'expressió" per tu?
      • Icona del comentari de: Cat a juliol 23, 2022 | 12:34
        Cat juliol 23, 2022 | 12:34
        Fan el mateix que han fet els sociovergents de tota la vida, però si ho fa un que no és dels vostres us esgarrifeu. Sou uns hipòcrites.
      • Icona del comentari de: Cat a juliol 23, 2022 | 12:42
        Cat juliol 23, 2022 | 12:42
        Més de 30 anys subvencionant la premsa i ara feu aquesta comèdia corrupgent? En fi....
  14. Icona del comentari de: Miren a juliol 21, 2022 | 19:16
    Miren juliol 21, 2022 | 19:16
    Plenament d'acord que un periodista ha de qüestionar, fiscalitzar el poder, econòmic, polític. Judicial, eclesiàstic... El problema és que a vegades costa creure que alguns periodistes siguin independents i no lligats a interessos molt concrets, i callen davant de fets molt greus, d'injustícies, d'abusos i de vegades descarades preses de pel a la ciutadania. Són intocables els periodistes? Sembla que tan sols el cas Dalmases taca, embruta el periodisme i la política. Admeto que aquesta reacció és un error greu i pot tenir conseqüències. Vivim, però, dins una gran hipocresia, i constatem que hi ha dues vares de mesurar. Vaig veure el faqs i així com l'Agnès Marqués va ser molt correcte, la Carla es va mostrar bastant impertinent tallant constantment a Borràs. Ara bé el fons de la qüestió no és Dalmases, sinó Borràs, la majoria ja la judicada. Corrupció, malversació...? El que sabem i tenim clar, per experiència amb altres judicis, que continuen i no s'acabaran, és que es fabriquen proves. Sabem que es fraccionen factures des de fa molt temps i encara segueix. I aquí no passa res, a no ser que estiguis al costat equivocat.
    • Icona del comentari de: Cat a juliol 23, 2022 | 12:40
      Cat juliol 23, 2022 | 12:40
      Tu ves creien les mentides que et diu aquesta dona, que per cert el cas és d'abans que entrés en política i van enxampar al camell blanquejador de diners a qui ella va regalar 17 contractes. Després et cauran del cel casos com els de ITV, 3%, palau, Pretoria, Bcn regional, i ja no parlem dels Pujol i la madre superiora, i dirás que et ve de nou. O és que en això féu com els espanyols i lo de la corrupció tant us fa? Per cert, hem canviat de folliamic, ara ja no és el camell, ara es en culet rodó àlies Dalmases.
  15. Icona del comentari de: Miren a juliol 21, 2022 | 20:18
    Miren juliol 21, 2022 | 20:18
    Plenament d'acord que un periodista ha de qüestionar, fiscalitzar el poder, econòmic, polític. Judicial, eclesiàstic... El problema és que a vegades costa creure que alguns periodistes siguin independents i no lligats a interessos molt concrets, i callen davant de fets molt greus, d'injustícies, d'abusos i de vegades descarades preses de pel a la ciutadania. Són intocables els periodistes? Sembla que tan sols el cas Dalmases taca, embruta el periodisme i la política. Admeto que aquesta reacció és un error greu i pot tenir conseqüències. Vivim, però, una gran hipocresia, i constatem que hi ha dues vares de mesurar. Vaig veure el faqs i així com l'Agnès Marqués va ser molt correcte, la Carla es va mostrar bastant impertinent tallant constantment a Borràs. Ara bé el fons de la qüestió no és Dalmases, sinó Borràs, la majoria ja la judicada. Corrupció, malversació...? El que sabem i tenim clar, per experiència amb altres judicis, que continuen i no s'acabaran, és que es fabriquen proves. Sabem que es fraccionen factures des de fa molt temps i encara segueix. I aquí no passa res, a no ser que estiguis al costat equivocat.
  16. Icona del comentari de: Narcís ( a veure si tots plegats us adoneu .. som catalans que no pas espanyols de res, atès que no ens hi volen .. encara cal recordar-ho ? ) a juliol 21, 2022 | 20:58
    Narcís ( a veure si tots plegats us adoneu .. som catalans que no pas espanyols de res, atès que no ens hi volen .. encara cal recordar-ho ? ) juliol 21, 2022 | 20:58
    Hi ha a Catalunya qui confon l' audiència catalana ( ciutadania amorosa amb tot allò de ca nostra ) amb l' audiència de fora ( ciutadania sense cap estima a allò català que sí només aprofitar-se'n de nostra terra i traball/ diners ) . . . així molts que tallen o procuren tallar el bacallà ho fan pensant amb aquests darrers ! PD : perquè qualsevol català d' estima o de llei cap mitjà podrà mai aixeca'l la camisa que sí als altres amb sa cultura àdhuc formació més alta, baixa o cap !
  17. Icona del comentari de: Miquel - Terrassa a juliol 22, 2022 | 07:06
    Miquel - Terrassa juliol 22, 2022 | 07:06
    ? ? ? INFORMACIÓ ÚTIL: ?Nació Digital ?Diari de Sabadell ?Diari de Terrassa ?La Torre de Terrassa ?Són d'ER sector, negocis ?Sembla que en Roures de MEDIAPRO hi ha posat els diners d'alguna forma o altra. No sabem si ha regalat els diners a ER o no. En tal d'anar en contra de la independència fa el que sigui en Jaume Roures.?
    • Icona del comentari de: Continua el frau convergent a juliol 22, 2022 | 13:21
      Continua el frau convergent juliol 22, 2022 | 13:21
      Ara fes la llista dels diaris dels corrupgents també. Sinó et queda una llista acusatòria tipus hitleriana franquista i del diario la Razón i l'ABC d'aquelles dels jutges indepes i els professors catalans. Fa feredat i tot llegir-.té
      • Icona del comentari de: Junqueras es españa catolica a juliol 22, 2022 | 15:06
        Junqueras es españa catolica juliol 22, 2022 | 15:06
        Rabia junquerista de Ferrovial, la Razon del ARA.PRAVDA, nació digital porqueriaferrovial, sou la vergonya dels catalans, venuts i españols
        • Icona del comentari de: Fins als nassos de juntsxlapasta a juliol 23, 2022 | 13:50
          Fins als nassos de juntsxlapasta juliol 23, 2022 | 13:50
          No et descuidis els 11.000.000€ que ferrovial va pagar a CDC de sotamà
      • Icona del comentari de: ARA, LA VOX DE JUNQUERAS a juliol 22, 2022 | 15:49
        ARA, LA VOX DE JUNQUERAS juliol 22, 2022 | 15:49
        Llepar el cul del brut i lladre ferrovial es catolicisme per anar al cel, i al taud, marranet de l'ARA diario de España.Una, la Razon del junqueras.
        • Icona del comentari de: Anònim a juliol 23, 2022 | 12:45
          Anònim juliol 23, 2022 | 12:45
          Pujol, madre superiora, ITV, Pretoria, 3%, Bcn regional, 155 monedes, polvo de 8 segons....... Cada dia sou més españols els corruptgents.
  18. Icona del comentari de: Junqueras el NODO dels lladres a juliol 22, 2022 | 18:52
    Junqueras el NODO dels lladres juliol 22, 2022 | 18:52
    Forrar a ARA i Nacio Digital es junquerisme franquista. ELs NODO d' ERC cal forrar.los, oi FERROVIAL JUNQUERAS d'ERCorrupcio i avall
    • Icona del comentari de: Comunisme i franquisme= junquerisme a juliol 23, 2022 | 06:36
      Comunisme i franquisme= junquerisme juliol 23, 2022 | 06:36
      El model del egolatra Junqueras de España, es Franco i Stalin. erc falange i PC
      • Icona del comentari de: Anònim a juliol 23, 2022 | 12:47
        Anònim juliol 23, 2022 | 12:47
        Pobre Anna, cada dia té el TOC ( transtorn obsessiu compulsiu greu) més alterat
    • Icona del comentari de: Anònim a juliol 23, 2022 | 13:52
      Anònim juliol 23, 2022 | 13:52
      11.000.000€ va pagar de sotamà ferrovial a CDC.
  19. Icona del comentari de: Magrab a juliol 23, 2022 | 02:22
    Magrab juliol 23, 2022 | 02:22
    No era una entrevista, era un jurat, i la "periodista" mai nombrat no era cap dels del jurat, era la gestora del programa, qui hauria negociat les bases de la collaboració abans. Hi ha molt sense aclarir, amb o sense intencionalitat. Sembla que FAQs había crescut potes pròpies i s'ha vengat contra "els polítics" suposadament responsable per la seva mort prematura. Quan el medi es el missatge, compte.
    • Icona del comentari de: Junqueras, españa putrefacta a juliol 23, 2022 | 09:28
      Junqueras, españa putrefacta juliol 23, 2022 | 09:28
      Era un peloton de fusilamiento de PERIODISTES D'ESQUERRA, purs mediocres pagats pel Ferrovial Junqueras i mafia ERC.IBEX35. Per salvar España, cal forrar ERC.ARA.NACIO DIGITAL, i el Santo Junqueras, Salvador de España por la GRACIA DE DIOS Y DE FRANCO. España sense el traidor Junquwras estaria enfonsada, quinn miserable junqueras, quin gos español
      • Icona del comentari de: Anònim a juliol 23, 2022 | 12:51
        Anònim juliol 23, 2022 | 12:51
        Pujol, madre superiora, ITV, palau, 3%, Bcn regional. Diba, consell esportiu de Cornellà, 155 monedes i polvo de 8segons mentre pagues carnets de club privat al reietó de waterlo. Això és amor a la patria (be, als seus diners) i lo demés són hosties
      • Icona del comentari de: Fins als nassos de juntsxlapasta a juliol 23, 2022 | 13:56
        Fins als nassos de juntsxlapasta juliol 23, 2022 | 13:56
        11.000.000€ va pagar ferrovial a CDC pel palau, tot en ordre a can corrupgent que només finançava la vanguardia, Vilaweb, nació digital, ara, el punt avui, el Vallès, l'ABC, el periódico, el tot, el mundo, la secta, canal català, la república......
  20. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a juliol 23, 2022 | 14:18
    Luisnomeacuerdo juliol 23, 2022 | 14:18
    Ya te han echado de mierdatv3 ahora falta que te echen de este panfleto y otra más a recoger peras a las provincias de la colonia. Fuera fascistas independentistas de nuestros medios sipersubvencionados.
  21. Icona del comentari de: Collons i dictadura Junqueras.HEIL a juliol 23, 2022 | 17:48
    Collons i dictadura Junqueras.HEIL juliol 23, 2022 | 17:48
    Pilar Carracelas i Albano Dante-Fachín expulsat de TOT ES MOU pel FURER JUNQUERAS.SS, i el Mawclista SERGIO SOL, CONTINUA. ARRIBA ERC.FASCIO TV3

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa