‘Corrupció’ per a independentistes

"És precisament la confiança el que està fallant: els jutges flamencs desconfien dels mètodes dels seus homòlegs espanyols"

La sentència del Tribunal d’Apel·lació de Brussel·les que denega definitivament l’entrega del conseller a l’exili Lluís Puig no s’estalvia retrets a Espanya. A mesura que en coneixem els detalls, com publica avui Quico Sallés, queda cada cop més clar que la justícia espanyola s’ha guanyat a pols el ridícul en aquest intent d’euroordre. La resolució dels magistrats flamencs, a part de recordar que el Suprem incompleix la jurisprudència del Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg, troba inexplicable que es pretengués colar com a “corrupció” el fet d’organitzar un referèndum al qual tothom estava convocat a participar, tants els partidaris del ‘sí’ com els partidaris del ‘no’. Segons la resolució belga, perquè hi hagi “corrupció” –la casella que va marcar Pablo Llarena en un intent desesperat– el presumpte autor del delicte ha d’haver actuat amb la intenció d’obtenir algun “avantatge” –per a ell o per a qui vulgui afavorir–, i això no casa amb una votació oberta a tothom, fins i tot per als que pensen diferent dels organitzadors.

La perplexitat dels magistrats belgues, que deuen considerar que si no estàs d’acord amb el que proposa un referèndum el que has de fer és anar a votar ‘no’, de ben segur que tindrà la cara B en la sorpresa dels jutges espanyols, que no entendran per què aquest tribunal de Brussel·les fica el nas fins a aquest punt en els seus afers. Segons el punt de vista espanyol, quan es tracta d’una euroordre, el país receptor gairebé hauria de limitar-se a fer un acte automàtic d’entrega del perseguit a la justícia emissora de la petició. Al·leguen que el mecanisme es va concebre així, basat en la confiança entre els estats membres de la UE. Però és precisament la confiança el que està fallant: els jutges flamencs desconfien dels mètodes dels seus homòlegs espanyols i no volen empastifar el seu prestigi seguint-los el joc.

Comentaris

  JOSEP EL AVI DE CARDEDEU 14/01/2021 9:25 am
  Nomes caldria recordar les sabies Paraules de UN ALCALDE ANDALUZ ..Cuan va dir " LA JUSTICIA ESPAÑOLA ES UN CANCHONDEO ". Cal añadir que LA Justicia Espanyola encara esta molt enclada en el seu Passat de la Dictadura ..En canvi tots els altres Paisos de la Unio Europea tenen una JUSTICIA MOLT MES JUSTA I AVANÇADA Moderna actual els temps que vivin .
  Monarquia bananera de ehpaÑistán, capital Ankara/Madriz 14/01/2021 9:41 am
  Cap país Demòcrata confia en la justicia del arado y bien atado. Per ser hereva del fexisme? Per ser un lobby de franquistes? Per fer el ridícul devant dels socis europeus? Per salvar el cul als corruptes muy y musho ehpaÑoles i jo jutjar-los mentre condemna sense jutjar (o amb un judici sense garanties que a Europa no acatan) a demòcrates per posar urnes? Sembla que han entès que Franco no ha muerto...
  Narcís 14/01/2021 11:10 am
  Així és .. aquest estat com membre de la UE hauria de ser exemplar en ses actuacions .. i és justament tot el contrari o escandalosament injust, immoral, indecent , tot plegat, blasmable fora mida ! PD : com poden esperar defora vagin amb els ulls clucs .. si els que hi van fins una insolència d' allò més ultratjosa són els d' aquí dins ( muntar aquest ciri contra representants catalans i ciutadania per una manifestació pacífica i una votació despenalitzada .. verament se'l pot ben bé qualificar de ' terrorisme jurídic ' ! ) !
  Ricard 14/01/2021 11:27 am
  Si els flamencs en desconfien imagineu-vos que en pensen els catalans dels castellans.
  Gonzalo 14/01/2021 12:14 pm
  Claro que si... Por eso el TJUE ha obligado a Bélgica a extraditar a una asesina etarra después de 20 años de continuos bloqueos por parte de la "justicia" belga.
   uno que vive en Tabarnia 14/01/2021 4:01 pm
   veo que tus conceptos y sapiencia estan a la altura del betun, Gonzalito, para decir tonterias aun estas a tiempo y puedes juntarte con un tal Doc, que habla de los flamencos que habitan en el delta del Ebre, pobrecito, no da pie con bola
   54
   12
   Respon
   fat boy 14/01/2021 4:49 pm
   No com l'assassi nazi Leon Degrelle, condemnat a mort a Belgica, que va viure tan panxo a Malaga fins el 1994. Protegit pel Franco i la democracia mes democrata del mon mundial democrata.
    Gonzalo 14/01/2021 8:11 pm
    Belgica celebró ese juicio "in absentia". Deberían de haber hecho lo mismo con los fugados del prusés. Ahora estarían condenados, y no podrían ser eurodiputados. Que dictadura tan extraña, esta la española, que permite a sediciosos presentarse a elecciones....
  Doctor Strangelove 14/01/2021 12:33 pm
  Noia, un servidor el que espera d'un flamenc és un bon "cante hondo" o que faci floritures pels aiguamolls, però la justícia, això deixeu-ho pels professionals! Doc.
   uno que vive en Tabarnia 14/01/2021 3:58 pm
   el cante edihondo, les estas foten tu, SABIO, veig que la teva cultureta no arriva
   fat boy 14/01/2021 4:47 pm
   Quin riure!.
   Gali Boadella Montserrat 14/01/2021 6:03 pm
   Els flamencs van viure en carn propia durante mols anys la dominació espanyola i ja saben , históricament, quin pa s´ hi dona.Es llogic que revisin fins l´ultima lletra, qualsevol euroordre que vingui d´Espanya. No sigui que l´han enviada aquell militar que surt en el quadro de Las Lanzas ¡¡¡¡
  "els jutges flamencs desconfien dels mètodes dels seus homòlegs espanyols" 14/01/2021 4:43 pm
  El que vol dir que els jutges belgues poden estar cagant-la per incompetència o per prejudicis. Bèlgica rep moltíssims més pals del TEDH que Espanya.
  1
  108
  Respon
   fat boy 14/01/2021 4:46 pm
   Si. Es facil.
   GOMBAU 14/01/2021 8:04 pm
   No l'hi queden patacades a rebre a l'estat espanyol, però mentre hi hagin gent com tu que li riu les gracies........... Caldria que sapigueu que els diferents governs espanyols ( el de Franco Suárez i Felipe Gonzales) es varen negar un cop i l'altre a entregar a les autoritats Belgues un criminal de guerra, anomenat Leon Degrelle, responsable de la deportació de uns 100.000 belgues als forns crematoris dels nazis. Amb aquest precedent hi ha algú que es creu que les autoritats Belgues permetran lliurar a Espanyistan algun politic Català? Tu doctor segueix somiant ja que això es gratis.
  Gonzalo (sentencia del TJUE contra belgica) 14/01/2021 8:00 pm
  los tribunales belgas se habían negado a extraditarla hasta en tres ocasiones, rechazando las euroórdenes que la Audiencia Nacional emitió en 2004, 2005 y 2015, alegando que, de ser entregada, se violarían sus derechos fundamentales. Sin embargo, en julio del año pasado, el Tribunal Europeo de Derechos Humanos (TEDH) condenó a Bélgica por haber rechazado la extradición sin haber investigado suficientemente sus sospechas de que en España se iban a violar los derechos fundamentales de Jáuregui.
  Luisnomeacuerdo 14/01/2021 8:02 pm
  Nos la bufa lo que digan esos flamencos sin bata de cola, pero los veinte años que van a estar todos esos fascistas independentistas sin poder pisar España no se los quita nadie. Ale a llorar a la via del anuncio del butireferemdum.
   GOMBAU 14/01/2021 8:11 pm
   A tu te la bufara, però la imatge d'espanyistant en els Països baixos es deplorable i no cal dir que això es va escampant i va "in crexendo"per tot Europa. Evidentment, la vostra imatge mai a estat bona, però ara ja esteu arribant a quotes de ridiculés còsmica. No teniu remei!!!!

Nou comentari