El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pfizer surt en defensa de la seva vacuna davant els dubtes per Òmicron

Els estudis preliminars de laboratori demostren que tres dosis de la vacuna Pfizer-BioNTech Covid-19 neutralitzen la variant Òmicron (llinatge B.1.1.529), mentre que dues dosis mostren títols de neutralització significativament reduïts, ha manifestat aquest dimecres en una comunicat la farmacèutica nord-americana. El comunicat apareix just després que s’hagin difós resultats preliminars sobre la variant Òmicron a Sud-àfrica que assenyalen que la vacuna del gegant farmacèutic és 40 vegades menys efectiva davant la nova versió del virus.

Segons el comunicat de Pfizer, les dades indiquen que una tercera dosi de la seva vacuna augmenta els anticossos neutralitzants 25 vegades en comparació amb dues dosis contra la variant Òmicron; els anticossos després de la dosi de reforç són comparables als observats després de dues dosis contra el virus. “Com que el 80% dels epítops de la proteïna espiga reconeguda per les cèl·lules T CD8+ no es veuen afectats per les mutacions de la variant d’Òmicron, dues dosis encara poden induir protecció contra malalties greus”, diu la farmacèutica fent ús de termes tècnics.

En el comunicat també apunta que Pfizer i BioNTech “continuen avançant en el desenvolupament d’una vacuna específica per a variants com Òmicron i esperen tenir-la disponible al març del 2022 en cas que calgui una adaptació per augmentar encara més el nivell i la durada de la protecció”.

Cal dir que a Israel, on els contagis augmenten després de les festes de Haanuka, el comitè de vacunació ha ajornat decidir si vacuna els menors de 12 anys que s’hagin recuperat per la Covid. Les autoritats esperen més informació sobre Òmicron. Israel és considerat el país que Pfizer ha convertit en el seu laboratori, ja que tota la població s’ha vacunat amb aquest vaccí. Els dubtes sobre la vacuna arriben justament quan hi ha una crida per vacunar-se amb una tercera dosi, un cop confirmada que l’efectivitat de les vacunes és menys de la prevista. Una tercera dosi apunten els experts reforça la protecció.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ja ho veieu. a desembre 08, 2021 | 17:00
  Ja ho veieu. desembre 08, 2021 | 17:00
  Sí, queixeu-vos a sobre, Pfeizer. No fos cas que perdeu diners, milers de milions. Fins d'aquí 55 anys no se sabrà el que hi poseu, tota és experimental, moren els vacunats a unes edats impensables de parades de cor, pericarditis...I qui es queixa és Pfeizer en lloc de la gent i els familiars dels morts pels efectes secundaris de la fosca vacuna.
 2. Icona del comentari de: Ja ho veieu. a desembre 08, 2021 | 17:03
  Ja ho veieu. desembre 08, 2021 | 17:03
  Sí, queixeu-vos a sobre, Pfizer. No fos cas que perdeu diners, milers de milions. Fins d'aquí 55 anys no se sabrà el que hi poseu, tota és experimental, moren els vacunats a unes edats impensables de parades de cor, pericarditis...I qui es queixa és Pfizer en lloc de la gent i els familiars dels morts pels efectes secundaris de la fosca vacuna.
 3. Icona del comentari de: Vaccinòfil a desembre 08, 2021 | 17:18
  Vaccinòfil desembre 08, 2021 | 17:18
  A Israel hi han pocs dubtes sobre la tercera dosi, que ja fa temps que es va começar a aplicar (independentment del coneixement de la nova variant). Un vaccí específic per a la nova variant serà el tercer retocat: Pfizer/Biontech ja els tenen per a les prèvies Alpha i Delta que, nogensmenys no s'han aplicat (en no ser necessaris).
 4. Icona del comentari de: Accionista de Pfizer a desembre 08, 2021 | 18:43
  Accionista de Pfizer desembre 08, 2021 | 18:43
  I no només això ! Està demostrat científicament que aquells que s'hagin vaccinat més de 3 vegades tenen un 98.33 % més de possibilitats de que els toqui la grossa de Nadal que els torracollons que no s'han vaccinat
 5. Icona del comentari de: ¿ link ? a desembre 08, 2021 | 19:52
  ¿ link ? desembre 08, 2021 | 19:52
  Tienes que ser pava para sacarte una foto cuando te pinchan. ¿ No había otra foto o qué? Otra vez, notícia sin el link del " estudio ". Uno se tiene que creer lo que decís.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa