El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Israel, nous contagis pels núvols després de les festes de Hannukkah

El país ha registrat un augment de les infeccions per coronavirus la setmana posterior a les festes de Hanukkah al país, segons posen de manifest dimecres les dades del Ministeri de Salut, informa el diari Haartez. La taxa d’infecció per Covid, és a dir la Rt, el nombre mitjà de persones que infecta cada portador de coronavirus, ha augmentat, i cada portador infecta ara una mitjana d’1,07 persones. Aquest nombre es calcula a partir de dades de 10 dies abans, de manera que no reflecteix el salt de la infecció després de les vacances, sosté el mitjà.

A més, dimarts es va registrar el nombre més alt de nous casos de Covid des de l’octubre, amb 786 persones que van donar positiu. Actualment hi ha 102 pacients amb Covid en estat greu a Israel, d’aquests el 59% estan amb ventiladors. Vuitanta-un d’aquests pacients no estan vacunats; nou han rebut les seves dosis fa almenys sis mesos, i vuit estan totalment vacunats. Vuit persones han mort a causa de la malaltia en els últims set dies, una disminució del 55,6& respecte a la setmana anterior.

Durant l’últim mes, el 36% de les infeccions per Covid han estat en nens de 0 a 9 anys, una població que encara no es pot vacunar. Un altre 28% són nens de 10 a 19 anys que només estan parcialment vacunats. El comitè d’Israel sobre política de vacunació va decidir dimarts ajornar la decisió d’inocular els nens d’entre 5 i 11 anys que s’hagin recuperat del coronavirus, en espera de més dades sobre la variant Òmicron.

El comitè, però, ha dit que els pares poden vacunar els seus fills si han transcorregut tres mesos des de la seva recuperació, d’acord amb els comentaris anteriors del Ministeri de Salut. Les discussions van ser estimulades per la necessitat de reforçar la immunitat general del país enmig de l’amenaça creixent de la nova variant Òmicron que s’ha detectat a Israel fa dues setmanes. L’Organització Mundial de la Salut, en el seu informe epidemiològic setmanal, va dir que es necessitaven més dades per avaluar la gravetat de la malaltia causada per la variant Òmicron i si les seves mutacions poden reduir la protecció contra la immunitat derivada de la vacuna.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Què està passant? a desembre 08, 2021 | 17:09
    Què està passant? desembre 08, 2021 | 17:09
    I aixó que tots estan vacunats a Israel, i venga, venga morts.
  2. Icona del comentari de: Tocalapera a desembre 09, 2021 | 12:32
    Tocalapera desembre 09, 2021 | 12:32
    No deien/diuen els mitjans de desinformaciò que la gent vacunada era gent inmunitzada...??? I com això tot el demés....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa