El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La vacuna de Pfizer pot ser 40 vegades menys efectiva amb Òmicron
  • CA

Els anticossos de la vacuna Pfizer poden ser fins a 40 vegades menys efectius contra Òmicron que la soca original del coronavirus, segons han demostrat les primeres proves de laboratori de la nova variant a Sud-àfrica. Però tot i que la seva capacitat per escapar dels anticossos de la vacuna és important, no és completa, i això és una bona notícia, segons ha declarat el professor Alex Sigal, viròleg de l’Africa Health Research Institute, que ha dirigit la investigació. L’estudi ha trobat que els anticossos de persones que han estat vacunades i infectades de manera natural amb Covid eren significativament més efectius contra Òmicron, cosa que suggereix que les dosis de reforç poden aportar un benefici significatiu.

La seva capacitat d’escapar a la vacuna és entre cinc i deu vegades millor que la variant Beta, que també es va identificar per primera vegada a Sud-àfrica i que anteriorment tenia la millor capacitat per evadir els anticossos. El professor Sigal, que dirigeix ​​l’equip que realitza les proves, creu que és probable que Òmicron també tingui una major capacitat de transmissió respecte a altres variants.

Aquests primers estudis sobre Òmicron, identificada fa dues setmanes, són els que animen a les autoritats sanitàries a prendre mesures restrictives a la vegada que s’estimula la vacunació amb dosis de reforç. Actualment a Catalunya les persones de més de 60 anys ja poden demanar cita prèvia per rebre aquesta dosi, que ha de venir a reforçar la protecció contra el virus que resta al cap de 4 o 6 mesos d’haver rebut la segona dosi. Les autoritats també remarquen la necessitat de vacunar-se abans de les festes de Nadal, moment en què es produirà un augment d’interacció social. L’elevada cobertura vacunal ha permès que l’augment de contagis no faci créixer de forma exponencial les hospitalitzacions i l’ocupació de les UCIs perquè les vacunes precisament són efectives evitant la malaltia greu.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Irresponsables sonats a desembre 08, 2021 | 09:21
    Irresponsables sonats desembre 08, 2021 | 09:21
    Seguim amb la manca de lògica. Ja poc que serveixen i ara resulta que pràcticament no fan res contra la nova variant, però la recepta és posar-se'n més. Pretendre reforçar-se amb més quantitat d'una cosa que s'ha demostrat ineficaç és d'un nivell d'estultícia que fa feredat.
  2. Icona del comentari de: Read well a desembre 08, 2021 | 13:51
    Read well desembre 08, 2021 | 13:51
    PFIZER AND BIONTECH PROVIDE UPDATE ON OMICRON VARIANT December 08, 2021 Preliminary laboratory studies demonstrate that three doses of the Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine neutralize the Omicron variant (B.1.1.529 lineage) while two doses show significantly reduced neutralization titers Data indicate that a third dose of BNT162b2 increases the neutralizing antibody titers by 25-fold compared to two doses against the Omicron variant; titers after the booster dose are comparable to titers observed after two doses against the wild-type virus which are associated with high levels of protection As 80% of epitopes in the spike protein recognized by CD8+ T cells are not affected by the mutations in the Omicron variant, two doses may still induce protection against severe disease The companies continue to advance the development of a variant-specific vaccine for Omicron and expect to have it available by March in the event that an adaption is needed to further increase the level and duration of protection – with no change expected to the companies’ four billion dose capacity for 2022
  3. Icona del comentari de: One hundred doses better than just three a desembre 08, 2021 | 20:06
    One hundred doses better than just three desembre 08, 2021 | 20:06
    Read well, but even more important, believe what they say.
  4. Icona del comentari de: requestira a desembre 09, 2021 | 08:29
    requestira desembre 09, 2021 | 08:29
    Fan un estudi, diuen que l'efectivitat de la vacuna Pfizer en la variant omicron és 40 vegades menys, o sigui quasi igual a 0. Ja et surten els polítics dient que la solució és posant una altra dosi! i sense haver fet cap estudi si això serveix o no serveix. Una demostració més que tot és negoci. Els compren a tots.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa