El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’EMA avala posar la dosi de reforç tres mesos després de la segona
  • CA

L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha avalat finalment l’administració de la dosi de reforç de la vacuna contra la covid-19 tres mesos després de la segona dosi si és fa necessari per qüestions de salut pública. Això és el que ha dit el cap d’estratègia de vacunació de l’EMA, Marco Cavalieri, que ha afirmat que és “segur” i “efectiu” posar-la tres mesos després. La recomanació anterior de l’agència reguladora europea era que es fes sis mesos després de la segona dosi, informa l’agència ACN.

D’altra banda, Cavalieri ha explicat en una compareixença davant de la premsa que el regulador europeu “possiblement” decidirà abans que acabi l’any sobre la vacuna de Novavax. Pel que fa a la nova variant Òmicron, el cap d’estratègia de vacunació de l’EMA ha manifestat que les informacions preliminars mostren que les persones infectades desenvolupen símptomes lleus, però ha subratllat que encara no hi ha prou dades ni sobre l’impacte d’aquesta variant ni sobre l’efectivitat de les vacunes.

“Les companyies que produeixen les vacunes han d’entregar resultats de laboratori per determinar el nivell de neutralització de l’Òmicron”, ha dit Cavalieri, que ha insistit que l’EMA podria autoritzar un vaccí adaptat a aquesta variant, cosa que encara no se sap si serà necessari, en tres o quatre mesos. Resultats preliminars que van aparèixer dimecres ressalten que la vacuna de Pfizer podria ser 40 vegades menys efectiva contra la variant Òmicron. Es tracta dels resultats d’un estudi fet a Sud-àfrica, on la variant va ser informada per primera vegada.

La companyia nord-americana va emetre un comunicat per manifestar que una dosi de reforç de la vacuna augmenta la protecció de la nova variant. Els països occidentals s’han llançat a una carrera contrarellotge per vacunar la seva població amb terceres dosis. A Catalunya hi estan cridats els majors de 60 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa