Alerta pel fort vent que s’espera per aquest dilluns, després de les pluges d’aquest cap de setmana. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que a partir del migdia hi hagi ventades que podran superar els 72 km/h, sobretot al centre i el sud de Catalunya i a la costa central. A causa d’aquestes fortes ratxes, el Servei Meteorològic de Catalunya recomana extremar la precaució en els desplaçaments i, sobretot, als boscos, parcs i jardins. També recomana retirar els objectes de l’exterior que puguin caure a causa del vent i provocar un accident.

Mànega que indica el vent

A partir del migdia el fort episodi de vent de component est podrà superar el llindar dels 70 km/h i les comarques més afectades seran el Garraf, Priorat, Tarragonès, Alt Camp, Alt Penedès, Baix Camp, Baix Penedès, Anoia, Urgell, Conca de Barberà, Segarra i Garrigues. Tot i que aquestes seran les més afectades, també podrien haver-hi afectacions al Baix Llobregat, el Pla d’Urgell, el Segrià, el Barcelonès, el Solsonès, Ribera d’Ebre i Noguera.

L’Inuncat, també actiu

En paral·lel, es manté actiu el pla Inuncat, que el Servei Meteorològic de Catalunya va activar aquest dissabte pel fort onatge al literal nord. De fet, hi va haver onades que van superar els 4 metres. Les zones més complicades són el litoral central i nord, tot i que s’espera que durant la tarda d’aquest diumenge l’onatge vagi perdent força. Per al dilluns, al contrari que en el cas del vent, no es preveu un augment de l’onatge, malgrat que Protecció Civil demana extremar les precaucions al front marítim i anar amb compte a les zones portuàries i als espigons.

Dilluns, per tant, arribarà el vent i marxarà la pluja a bona part del país. Aquesta, la pluja, ha estat precisament la protagonista del cap de setmana, i en alguns punts de l’Alt Empordà s’han acumulat fins a 100 litres per metre quadrat en 24 hores.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Gironí. a març 14, 2022 | 07:10
  Gironí. març 14, 2022 | 07:10
  No sigueu exagerats; 72 kmph. a Barelona pot ser quelcom extraordinari. A l'Empordà i les terres de l'Ebre son un oreig suau.
 2. Icona del comentari de: Gironí. a març 14, 2022 | 07:56
  Gironí. març 14, 2022 | 07:56
  Ampliant el comentari: Fins fa pocs anys no s'enregistraven velocitats superiors als 200 kmph. perque els aparells no hi arribaven. Ara n'hi ha unes quantes d'enregistrades, amb una de maxima amb 217,8 kmph. Com veieu aixó si que és perillós.
 3. Icona del comentari de: Mestral i tramuntana a març 14, 2022 | 11:23
  Mestral i tramuntana març 14, 2022 | 11:23
  Vatua l'olla. A les Terres de l'Ebre i a l'Empordà això és una "brisa marinera". Per una altra banda els objectes de l’exterior que puguin caure a causa del vent i provocar un accident, en el territoris suara esmentats no cal, perquè ja no hi son. Al municipi de Barcelona com a molt hi ha un episodi anual amb una mica de vent.

Nou comentari

Comparteix