El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Suprem avala l’impost català dels habitatges buits propietat del banc
  • CA

Els bancs hauran de seguir pagant un impost pels pisos buits que tinguin en propietat. Així, el Tribunal Suprem (TS) ha rebutjat el recurs de l’Associació Espanyola de la Banca contra l’impost sobre habitatges buits a Catalunya i ha ratificat així la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del 17 de desembre del 2019. D’aquesta manera el TS ha destacat que no hi ha cap indici de que la llei vulneri els principis constitucionals d’igualtat, capacitat econòmica i interdicció de l’arbitrarietat dels poders públics.

La façana del Tribunal Suprem, a Madrid / Q.S.
La façana del Tribunal Suprem, a Madrid / Q.S.

El Tribunal Suprem avala l’impost català sobre els habitatges buits. Així doncs, aquest dimecres ha sortit un comunicat que assegura que el recurs queda rebutjat i per tant, els bancs hauran de pagar els impostos corresponents pels metres quadrats no habitats de les propietats que tinguin a Catalunya. La mesura està inclosa en el decret 183/2016 de 16 de febrer i es desenvolupa en la llei 14/2015 de 21 de juliol. El Suprem assenyala que l’estructura impositiva de l’impost sobre cada metre quadrat de superfície no ocupada no “desvirtua la seva finalitat extra fiscal ni suposa un tracte desigual”.

Una sentència que deixa fora de joc als bancs

En la sentència, el Suprem també diu que “si es tracta d’incidir sobre els intervinents en el mercat de l’habitatge, com més gran sigui la mida de l’entitat, mesurada en nombre de metres quadrats d’habitatge desocupat, més efectivitat tindrà la mesura”. D’altra banda, considera que l’impost no vulnera el principi de capacitat econòmica ni resulta “arbitrari” perquè respon a “l’àmbit legítim de l’exercici de la potestat tributària” de la Generalitat. El Suprem també ha subratllat que “no deixa de sorprendre” que l’AEB no hagi tingut en compte les dues sentències que el Tribunal Constitucional havia desestimat sobre dos recursos d’inconstitucionalitat contra la Llei 14/2015 sobre aquest impost.

Més notícies
Edifici en rehabilitació. Fotografia: Conselleria de Drets Socials
La Generalitat aposta pel lloguer social i per un parc d’habitatge sostenible
Notícia: La Generalitat aposta pel lloguer social i per un parc d’habitatge sostenible
Comparteix
Drets Socials destinarà 640 M€ dels Fons Europeus a la rehabilitació energètica de llars i edificis i a la construcció d’habitatge de protecció social
Protegit: 100 milions per rehabilitar 13.650 edificis: així és com hi pots optar
Notícia: Protegit: 100 milions per rehabilitar 13.650 edificis: així és com hi pots optar
Comparteix
L’AMB vehicula els 100 milions dels fons Next Generation que han de servir per rehabilitar els edificis del parc d’habitatge metropolità
Per què l’habitatge a Barcelona es revaloritza any rere any?
Notícia: Per què l’habitatge a Barcelona es revaloritza any rere any?
Comparteix
Els pisos en venda a la ciutat Comtal són els que tenen més demanda per part dels inversors
Un cartell de lloguer en un edifici. Imatge del 16 de maig del 2019 (ACN)
El TC anul·la la llei catalana que limita el preu dels lloguers
Notícia: El TC anul·la la llei catalana que limita el preu dels lloguers
Comparteix
La sentència falla a favor del recurs del PP i afirma que es trepitgen les competències de l'Estat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa