El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els ajuntaments de Catalunya perdran 42 milions sense l’impost de plusvàlues
  • CA

El sindicat de tècnics del Ministeri d’Hisenda preveu que els ajuntaments de Catalunya perdran 42,7 milions d’euros a causa de la supressió de l’impost de les plusvàlues. Aquest tribut, que era una de les principals fonts d’ingressos dels consistoris, va ser tombat pel Tribunal Constitucional al mes d’octubre. Els consistoris cobraven aquest impost a causa de l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana i és una de les principals fonts de finançament dels ajuntaments.

L’Ajuntament de Barcelona serà el més damnificat de Catalunya i de tot l’Estat, ja que deixarà d’ingressar 38 milions d’euros. Altres tres municipis de Catalunya perdran més del 25% de la seva recaptació. Es tracta de Badalona, Lleida i Girona. Després de la Ciutat Comtal, el consistori més perjudicat serà el de Sabadell, que obtindrà 3,2 milions d’euros menys, seguit del de Badalona, que perdrà 1,8 MEUR i el de Terrasa que deixarà d’ingressar més d’un milió i mig. Les estimacions de Gestha també preveuen grans pèrdues per les capitals provincials. Lleida i Tarragona recaptaran 1,2 milions d’euros menys i Girona deixarà de recaptar més de 800.000 euros.

La ciutat més beneficiada per la nova llei serà Madrid, que guanyarà 73 milions d’euros, seguida de Santander, que recaptarà 15 milions més, Lleó (6,7), Sòria (3,8) i Albacete (1,8).

El Govern de la Generalitat és conscient de les greus conseqüències que pot comportar la desaparició de l’impost de les plusvàlues per als Ajuntaments de Catalunya. Per tant, l’executiu ha reclamat al govern espanyol que doni seguretat jurídica als ens municipals i als contribuents. La portaveu del Govern, Laura Vilagrà, va assegurar que “esperem que el govern espanyol es plantegi compensar la pèrdua d’ingressos que suposarà el canvi en la manera de calcular l’impost”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Georgiana a novembre 11, 2021 | 22:35
    Georgiana novembre 11, 2021 | 22:35
    Millor en les meves butxaques que en les dels ajuntaments, usurers. Masses funcionaris, assessors, cotxes oficials, dietes i "comilonas". Encara llastima que no sigui retroactiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa