El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Whatsapp recupera la normalitat després d’una caiguda global

Whatsapp recupera la normalitat després d’una caiguda global durant la nit d’aquest dijous. La plataforma propietat de l’empresa Facebook ha tornat a experimentar problemes de connexió a nivell mundial durant un parell d’hores aquesta nit. La causa que ha produït que aquesta aplicació de missatgeria instantània hagi deixat de funcionar encara es desconeix. Els primers problemes van començar passades les 22.00 hores aproximadament i va afectar diversos països d’arreu del món.

Durant el temps que els servidors estan fora de combat, els usuaris no podien intercanviar missatges a través de Whatsapp. La caiguda ràpidament s’ha viralitzat a les xarxes socials, en especial a Twitter. La companyia va reaccionar un hora després que comencessin els problemes assegurant que estava treballant per resoldre la incidència, però no va donar més detalls sobre les causes.

L’antecedent del 4 d’octubre, el dia més negre de la història de Facebook

L’empresa Facebook té un record molt negre d’una caiguda recent que va arribar a costar-los 6.600 milions de dòlars i una pèrdua d’un 5% en la borsa de Nova York. Aquesta caiguda, el 4 d’octubre del 2021, va ser molt dura perquè van fallar les tres xarxes socials de l’empresa Facebook -ara Meta-, Instagram, Facebook i Whatsapp, que van estar moltes hores sense funcionar. L’única xarxa que funcionava llavors era Twitter, el que li va venir molt bé a l’empresa que ara ostenta Elon Musk, ja que tots els usuaris es van concentrar a Twitter, on la caiguda de les tres xarxes es van fer virals.

Van caldre dos dies perquè es confirmés la causa d’aquesta gran caiguda de WhatsApp, Instagram i Facebook. Finalment Facebook va donar explicacions i va explicar que es devia a un canvi de configuració dels routers troncals que serveixen per coordinar tot el trànsit d’aquestes xarxes socials. Un primer error va provocar un efecte domino que va provocar la caiguda de tots els sistemes que administra Facebook.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jubilat. a abril 29, 2022 | 07:16
    Jubilat. abril 29, 2022 | 07:16
    Si una cosa no funciona, fora i una altra; així son els negocis. Pel que a mi fa, com no en tinc ni n'he tingut mai, tan m'és.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa