El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Proactiva Open Arms desembarcarà al port de Palma el pròxim dissabte
  • CA

 

L’embarcació de Proactiva Open Arms que va rescatar els cossos d’una dona i un nen morts en un naufragi al Mediterrani desembarcarà al port de Palma el pròxim dissabte al matí. El vaixell de l’ONG badalonina també porta a bord una altra dona rescatada amb vida. Segons l’entitat, aquest port de l’illa balear ha sigut triat per desembarcar tant el vaixell Open Arms com l’Astral perquè “era més convenient” per poder tornar a operar després. Un cop arribin a Mallorca la dona salvada, que segons ha pogut saber l’ACN encara es troba en “estat de xoc agut”, anirà a l’hospital per posar-se en mans mèdiques. La delegació del govern espanyol i Sanitat coordinaran l’arribada dels vaixells de la mateixa manera que es va fer amb l’arribada de l’Aquarius a València.

 

L’anunci del desembarcament a Mallorca es produeix dos dies després que l’ONG denunciés “la flagrant omissió d’auxili” a un nen i dues dones per part de la guàrdia costanera líbia, que va negar l’ajuda en aigües internacionals a les tres persones a bord d’un vaixell a la deriva. Aquell dia el ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, va advertir als vaixells Astral i Open Arms que estalviessin “temps i diners” perquè els ports italians els veurien només “en postal”.

 

L’ONG de salvament va demanar dimecres al Centre de Coordinació Marítim Espanyol que assumís la coordinació de l’operació. Tot i obtenir l’autorització per desembarcar en un port italià, l’ONG va considerar que aquesta opció presentava “molts factors crítics”. Anteriorment, el ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, havia acusat l’organització de mentir en relació amb les imatges difoses del rescat d’aquest dimarts. A més, l’ONG de Badalona veu “incomprensible” que si bé les autoritats els van comunicar disponibilitat per rebre la dona rescatada amb hipotèrmia severa no van mostrar la mateixa pels dos cadàvers que també van rescatar del mar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa