El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els xips vegetals no són l’alternativa saludable, segons l’OCU
  • CA

 

Els xips vegetals són un producte que està de moda en els últims temps. De carabassa, bròcoli, pastanaga… Tot i la seva aparença de ser un producte saludable, l’Organització de Consumidors i Usuaris ha advertit que, tot i tenir un nom aparentment saludable, i un envàs que així ho vol plasmar, des del punt de vista nutricional, els xips vegetals no es diferencien molt d’altres aperitius tradicionals, com les patates fregides.

 

L’OCU va fer una anàlisi sobre 17 productes d’aquestes característiques, l’OCU assenyala que l’aportació energètica mitjana d’aquests xips vegetals és de 506 kcal/100?g, davant el de les patates fregides, que és de 522 kcal/100?g, és a dir, pràcticament el mateix.

 

D’altra banda, el contingut mitjà de greixos dels xips vegetals és del 30%, i el de les patates, 31,8%. En ambdós casos, els greixos provenen de l’oli amb el qual s’han elaborat.

 

És per això que, des de l’OCU adverteixen que els xips vegetals tenen molt greix, no són un aliment que substitueixi les verdures i que, per tot això, el seu consum solament hauria de ser ocasional, com la resta d’aperitius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa